"Ψάχνουμε επενδυτή για την ΚΑΕ"
SHARE:
Αναλυτικά ο Θανασής Κατσαρής τόνισε:
«Για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, όλοι μας περιμέναμε ότι πιθανότατα κάποια στιγμή, ο κ. Σαββίδης θα ενδιαφέρονταν και για την ομάδα του μπάσκετ» τονίζει σχετικά, και συνεχίζει: «Άλλωστε, αυτός ήταν που τη συντηρούσε. Τα χρήματα που έδινε την τελευταία εξαετία, τη βοηθούσαν να έχει μια αξιοπρεπή θέση στον ελληνικό χώρο. Σήμερα, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα σταματήσει να στηρίζει το μπάσκετ. Και ό,τι έδινε, θα συνεχίσει να τα δίνει. Αλλά δεν θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ομάδα. Και δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Πόσο ασχολείται με την ομάδα ποδοσφαίρου; Για μένα, πάρα πολύ. Είναι απ' αυτούς τους ανθρώπους, που δεν έχει τι να κάνει; Με ό,τι καταπιάνεται, θέλει να είναι πρώτος. Άρα, να πάρει την ομάδα μπάσκετ και να την έχει τρίτη και πέμπτη; Όχι. Θα πρέπει να την πάει στην κορυφή. Αλλά για να το πετύχει, θα πρέπει αφενός να ασχοληθεί, αφετέρου να βάλει πολλά χρήματα. Τα χρήματα τα έχει, όχι όμως και χρόνο για ν' ασχοληθεί. Στα περισσότερα παιχνίδια ποδοσφαίρου δηλώνει 'παρών'. Το ίδιο θα έκανε και για το μπάσκετ. Αλλά, για σκεφτείτε, δουλειά δεν έχει να κάνει;»
Ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα; «Θα πρέπει να βρούμε επενδυτή, κάποιον που να μπορεί να διαθέσει χρόνο για ν' ασχοληθεί και να βάλει και κάποια χρήματα. Και να καταφέρει να οδηγήσει ψηλότερα την ομάδα, με τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σαββίδης θα συνεχίσει να προσφέρει, στο βαθμό που το κάνει και τώρα. Δεν αρκεί πλέον μια διοίκηση πρωτοδικείου, που να κάνει διαχείριση των εσόδων και των χρημάτων του Σαββίδη. Χρειάζεται μια διοίκηση, που να μπορεί να βάλει και κάποια χρήματα».
Έχουν δρομολογηθεί αυτά που λέτε για επενδυτή και νέα διοίκηση; «Η νέα διοίκηση θα προκύψει, εφόσον βρεθεί ο επενδυτής. Αν δεν βρεθεί επενδυτής, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη λύση, παρά θα συνεχίσουμε σ' αυτήν την κατάσταση. Μέχρι σήμερα δεν τον ψάχναμε, αυτή είναι η αλήθεια. Και μπορεί κάποιος να έλεγε, 'γιατί να πάω, αφού υπάρχει ο Σαββίδης;' Ήταν πολλοί οι λόγοι που δεν βρίσκαμε τη λύση. Πλέον, η διοίκηση της ΚΑΕ έχει ζητήσει την έγκριση μας για να προχωρήσει στη διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή. Κάτι που μπορεί να γίνει και από κοινού».
Έχετε κάτι στο μυαλό σας; «Όχι, τίποτα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πέλαγος. Πρέπει να βρεθεί επενδυτής. Θα είναι Έλληνας, θα είναι ομογενής, θα είναι Αμερικάνος; Ας είναι οποιοσδήποτε. Βρέθηκε στην Πάτρα, στη Λήμνο. Μέχρι σήμερα περιμέναμε τον κ. Σαββίδη. Πλέον, ξέρουμε ότι δεν θα είναι αυτό ο επενδυτής».
Γεγονός είναι, πάντως, ότι πλέον ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ομάδα βόλεϊ, παρά γι' αυτήν του μπάσκετ. «Συμφωνώ. Οι φίλαθλοι, άλλωστε, επιζητούν τους τίτλους, κάτι που η ομάδα βόλεϊ τους έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια. Και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στον Ολυμπιακό, κάνοντας παράλληλα τον κόσμο να γεμίσει αρκετές φορές το Παλατάκι. Ακούω πολλούς, απευθυνόμενοι στον ΑΣ, να λένε γιατί βάζουμε χρήματα στο βόλεϊ και όχι στο μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι δεν βάζουμε χρήματα στο βόλεϊ, τουλάχιστον όχι περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα έχει έναν μεγάλο χορηγό, τον κ. Τσαλόπουλο, ο οποίος βάζει αρκετά χρήματα. Έχει όμως και άλλα έσοδα, από τα εισιτήρια διαρκείας και από άλλους μικρότερους χορηγούς. Αυτές, λοιπόν, είναι οι πηγές εσόδων, που ήρθαν να προστεθούν στα χρήματα που δίναμε ως ΑΣ και πριν από πέντε-έξι χρόνια.
Ένα ποσό της τάξης των 300 χιλ. ευρώ, που ήταν το μίνιμουμ για να κρατιέται η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Γιατί οι ομάδες κορυφής εκείνης της εποχής, όπως ο Ολυμπιακός, ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός είχαν μπάτζετ ενάμισι και δύο εκ. ευρώ. Αν αφαιρούσαμε εμείς τις 300 χιλ. ευρώ, αυτόματα θα χάναμε όλες τις χορηγίες και τα λοιπά έσοδα. Για να το ξεκαθαρίσω: βάζουμε πολλά χρήματα στο μπάσκετ. Όλοι οι υπάλληλοι στο Παλατάκι-εξαιρώ το προσωπικό της ΚΑΕ- πληρώνονται από τον ερασιτέχνη, όπως και το ρεύμα, που αντιστοιχεί σε ένα τεράστιο νούμερο. Από την άλλη, ο ΑΣ δεν εισπράττει τίποτα από την ΚΑΕ, αν και κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνει τα οφειλόμενα ποσοστά του, όπως παίρνει από την ΠΑΕ. Αλλά θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ΚΑΕ, στο βαθμό που μπορούμε».