Νίκη κόντρα σε όλα με διαφορά ποιότητας!

Τεράστια νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ με 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό...
Νίκη κόντρα σε όλα με διαφορά ποιότητας!

Κακά τα ψέματα, ήταν ένα ματς αποδείξεων. Ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ καλούνταν να αποδείξει πως στην Ελλάδα μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά και σε ντέρμπι, αλλά και να δείξει πως δεν τον ζαλίζει η κορυφή.

Σίγουρα το άγχος που προκύπτει από ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο και αυτό φάνηκε και στην αρχή του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από νωρίς, ωστόσο έπαιζε αρκετά μέτρα πιο πίσω από το συνηθισμένο και έδειχνε νευρικός, όπως άλλωστε και ο αντίπαλος του.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι λοιπόν που δεν διεκδικούσε με τίποτα δάφνες ποιότητας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πάλι να σκοράρει δύο φορές. Μπορεί το πρώτο γκολ να ήταν οριακά offside, ωστόσο η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με όπλο τη γρήγορη μετάβαση, πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0 με το γκολ του Ντεσπόντοφ.

Φυσικά, όταν παίζεις κόντρα στον Παναθηναϊκό του «Φωτάρα», ποτέ δεν πρέπει να μένεις ήσυχος. Χθες λοιπόν, αφού ο άρχοντας των πέναλτι απουσίαζε, πήρε τη θέση του επάξια ο «Τασάρας». Ο Μπακασέτας λοιπόν (αρχηγός της εθνικής Ελλάδος) σε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση κέρδισε το πέναλτι από τον Τάισον σε μια επαφή που υπήρξε στην περιοχή.

Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα επαφής. Παράβαση πέναλτι δεν σφυρίζεται λόγω επαφής, αλλά λόγω ανατροπής. Όποιος λοιπόν βλέπει πως ο Μπακασέτας ανατρέπεται (και μάλιστα τόσο θεαματικά) από τον Τάισον, καλείται να δώσει άμεσα εξετάσεις για το κρατικό θέατρο, διότι χαραμίζεται.

Ευτυχώς βέβαια, ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει πολλή ποιότητα και δεν επηρεάζεται εύκολα από τέτοιου είδους καταστάσεις. Αντέδρασε άμεσα, προηγήθηκε και πάλι μ' ένα εξαιρετικό γκολ και πήρε πάλι το ρόλο του οδηγού.

Σε εκείνο το σημείο και με τον Παναθηναϊκό να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, έπρεπε ο Δικέφαλος να τελειώσει το ματς. Η ομάδα ήταν επιπόλαια στην τελική πάσα, ο Κωσταντέλιας σπατάλησε πολλές ευκαιρίες κ έτσι το ματς έγινε άναρχο.

Ευτυχώς σ εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Κοτάρσκι και όλα πήγαν καλά, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και να βρίσκεται πια μόνος στην κορυφή.

Υ.Γ: Το γεγονός πως ο Γεντβάι έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα είναι άλλο ένα θαύμα της διαιτησίας. Αποκορύφωμα το μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Κωσταντέλια, το οποίο θα μπορούσε να ήταν και απευθείας κόκκινη. Βέβαια αργότερα, μέχρι και το παπούτσι το Κωσταντέλια βγήκε από τάκλιν αντιπάλου χωρίς να σφυρίζεται καν φάουλ.

Υ.Γ1: Τον Ατρόμητο να κερδίσω.

Διαβάστε ακόμη...