Ο ΠΑΟΚ mateco στην κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του

Σημαντική για την έκβαση του αγώνα ήταν η διαφορά των δυο ομάδων στα ριμπάουντ, με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει 15 περισσότερα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 53 ριμπάουντ και αυτή δεν είναι απλά η κορυφαία, φετινή επίδοση της αλλά συνολικά η μεγαλύτερη στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League.
Πηγή: esake.gr
Ο ΠΑΟΚ mateco στην κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του
Photo Credits: @esake.gr

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη είχε 52 ριμπάουντ πριν δύο εβδομάδες στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out και έτσι σε διάστημα 15 ημερών, βελτίωσε δύο φορές την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ της ιστορίας του ΠΑΟΚ mateco. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την 3η αγωνιστική των play out, είχε μόλις δύο επιδόσεις 50+ ριμπάουντ στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League…


27/4/2005: ΠΑΟΚ-ΜΕΝΤ 50 ριμπάουντ


21/12/2019: ΠΑΟΚ-Προμηθέας 50 ριμπάουντ


Μέσα από αυτήν την επίδοση, ξεπήδησε μία ακόμη για τους γηπεδούχους που είχαν 18 επιθετικά ριμπάουντ και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση τους στη σεζόν. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 16 στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική για τα play out. Πρόκειται παράλληλα και για την κορυφαία επίδοση τους στην τελευταία τετραετία. Για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2019-20 όταν ο ΠΑΟΚ mateco είχε 20 επιθετικά ριμπάουντ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ήφαιστο.


Με το χθεσινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε στα play off από την 8η θέση. Αυτό θα συμβεί για μόλις δεύτερη φορά από την post season του 2003 –όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής των play off. Ήταν το 2012 όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό από τον οποίο αποκλείστηκε με νίκες 2-0.

Διαβάστε ακόμη...