Τα μαθήματα ζωής του ΠΑΟΚ

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως ο ΠΑΟΚ προσφέρει απλόχερα «δωρεάν καρδιογραφήματα». Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και τάβλι, είναι ατελείωτες οι ιστορίες αναπάντεχων συγκινήσεων, συχνά μάλιστα αρνητικών...
Equalizer Equalizer
Τα μαθήματα ζωής του ΠΑΟΚ

Είναι εξίσου γνωστό ότι πολύς κόσμος, παράγοντες αλλά κυρίως θεατές, έχει κινδυνεύσει ή ακόμα και έφυγε από τη ζωή, δείγμα της λαχτάρας, του πάθους και εν τέλει του τι συμβολίζει για τον κόσμο της αυτή η ομάδα.

Πλέον, όμως, έχουμε και χειροπιαστά παραδείγματα, αποδείξεις και για τα δωρεάν μαθήματα ζωής που δίνει απλόχερα ο Δικέφαλος.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, από την φοβερή κατήφεια και μιζέρια της θερινής περιόδου, τις ατέρμονες ΦΤΗΝΕΣ φήμες, τις δήθεν "καλοπροαίρετες κριτικές" που απλά προσπαθούν να φθείρουν (και εν τέλει συμπαρασέρνουν τις σωστές κριτικές) φτάσαμε στην απόλυτη κορύφωση συναισθημάτων, περηφάνειας, δικαίωσης. Τόσο για τους αρμόδιους της ΠΑΕ, όσο βέβαια και για όλους όσους το καλοκαίρι είχαν θετικές βλέψεις για τη σεζόν αυτή.

Ναι, όσα συμβαίνουν αποτελούν τεράστιο μάθημα για όλους. Σε ένα άθλημα που με το παραμικρό είσαι αποτυχημένος, προπονητές απολύονται συχνά χωρίς ξεκάθαρους λόγους, παίκτες πωλούνται, οπαδοί ωρύονται, είναι δύσκολο να τους πείσεις όλους να είναι πιο υπομονετικοί, πιο θετικοί και αισιόδοξοι, χωρίς να κατηγορηθείς ότι «ξεπλένεις» τους υπεύθυνους για κάθε αποτυχία.

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο πως έχει βάλει σωστές βάσεις φέτος, απόρροια βεβαίως του καλού προπονητή αλλά και του πολύ βελτιωμένου (όχι ακόμα τέλειου) ρόστερ.

Ο ΠΑΟΚτσής, έχει λόγους να αισιοδοξεί. Πολύ.

Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, καμία επιτυχία δεν είναι εγγυημένη.

Ας χαρούμε όσα συμβαίνουν και κάνουν τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο γνωστό στην Ευρώπη. Όλοι ξέρουμε οτι το DNA αυτού του συλλόγου είναι για ψηλότερα.

Μέχρι τότε όμως, ας πάρουμε τα δωρεάν μαθήματα και ας κρατήσουμε τα συμπεράσματα για όταν χρειαστούν στο μέλλον. Το οποίο, με τον Σαββίδη ξανά «ζεστό» (λες και κρύωσε ποτέ), προδιαγράφεται λαμπρό.

ΥΓ. Για μένα, για προσωπικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους, η χθεσινή καθώς και οι επερχόμενες επιτυχίες θα πρέπει να είναι αφιερωμένες στην ασπρόμαυρη διασπορά, που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε πόσο μεγάλο μέγεθος είναι και σε τι συνθήκες κράτησε τις ασπρόμαυρες σημαίες ψηλά σε κάθε γωνιά του κόσμου, για δεκαετίες.

Photo credit: PAOK FC

Διαβάστε ακόμη...