14-3-2024: Η μέρα της ... "μεταμορφώσεως"!

Περιμένοντας να απολαύσουμε εκ νέου τον μεγάλο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δεδομένου ότι μέχρι τότε δεν υπάρχει και τίποτα ποδοσφαιρικά ενδιαφέρον να μας απασχολεί (οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της μικτής Αθηνών και μανατζαραίων, είναι εντελώς αδιάφορες), ας ασχοληθούμε με τον απόηχο της 14-3-2024...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
14-3-2024: Η μέρα της ... "μεταμορφώσεως"!
Photo Credits: @paokfc.gr website

Κάτι το οποίο δεν έχει γραφεί είναι το γεγονός ότι από αργά το βράδυ της 14-3-2024 η διοργάνωση του Europa Conference League για τα "ελληνικά κριτήρια", υπέστη μια ριζική "μεταμόρφωση" δηλαδή από μια διοργάνωση της "πλάκας" το λεγόμενο "μίλκο καπ" έγινε μια σοβαρή ευρωπαϊκή διοργάνωση που η όποια διάκριση στα πλαίσια αυτής σκορπά "τρόμο" στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Θ' αναρωτηθείς; Μα δεν συνέβαινε αυτό μέχρι την 14-3-2024;

Όχι βέβαια. Κι αυτό διότι στην "Ελλάδα" η αξία των ευρωπαϊκών διακρίσεων εκτιμάται και αποτιμάται με βάση ποια ομάδα ή οργάνωση διακρίνεται.

Και ευτυχώς που ο μεγάλος ΠΑΟΚ με τις διακρίσεις  του "κινεί" τα λιμνάζοντα νερά των αυθεντικών (αθηναϊκών) συμπλεγμάτων, τα οποία πλέον τα διακρίνει  ο καθένας  με μια απλή ματιά στα sites είτε με την μορφή (αν)άρθρων είτε με την μορφή σχολίων.

Να πούμε βέβαια ότι στην Θεσσαλονίκη οι ΠΑΟΚτσήδες "άγονται και φέρονται" από  φερέφωνα και νομίζουν ακόμη ότι ο Σαμάτα είναι "κακός φορ" και ότι "τα ρόστερς των ΠΟΚιστανών είναι καλύτερα από του ΠΑΟΚ", άσε δε που "χάθηκε" και ο Μαξίμοβιτς. Ωιμέ, ωιμέ πω πω και τι θα κάνουμε τώρα...

Και έρχεται τώρα ο συμπλεγματικός Αθηναίος και λέει: Ποια Club Brugge; (νάσαι σίγουρος ότι θα το πει στις 18 Απριλίου το βράδυ). 

Και μιλάμε για ομάδα που έχει παίξει:

Έναν τελικό πρωταθλητριών μέσα στο Ουέμπλει και το έχασε από την Λίβερπουλ!

Έναν τελικό κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που τον έχασε πάλι από την Λίβερπουλ!

Και δύο συμμετοχές στα ημιτελικά κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και Κυπέλλου Κυπελλούχων!

Θα σου πει ο συμπλεγματικός: ναι αλλά, αυτά είναι "παλιά"! Ναι αλλά, θα του πω εγώ κι εσύ μας λες για το "τελικό του 1971" και την πορεία στο ΟΥΕΦΑ του 1977...  Αυτά τι είναι; Καινούργια;

Γιατί ο συμπλεγματικός κατανοεί αλλά κάνει τον "περισπούδαστο αναλυτή", ότι η ιστορία μιας ομάδος είναι που κάνει  μια φανέλα "βαριά". 

Αλλά αυτό το τονίζει μόνο όταν πρόκειται για την "ομάδα του"! 

Όταν τα ίδια κριτήρια, θα προσδώσουν/πιστώσουν μεγαλείο στην επιτυχία μιας "άλλης" ομάδος τότε η "βαρύτητα" της φανέλας πάει περίπατο ... γιατί είναι παλιά, δηλαδή γίνεται πάλι της "μεταμορφώσεως" ή καλύτερα της ... παραμορφώσεως!

Λέει ο συμπλεγματικός: Να έλθουν καλύτερες ομάδες στο Europa Conference League. 

Εν τω μεταξύ στο Άγιαξ - Άστον Βίλα στους  "16" του Conference  "έπαιζαν"  αντίπαλοι: 2 Διηπειρωτικά κύπελλα, 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, δηλαδή σύνολο 12  ευρωπαϊκοί  και παγκόσμιοι  τίτλοι!

Δεν του φτάνουν του συμπλεγματικού, θέλει "καλύτερες" ομάδες...

Σαν την 6η της Πρέμιερ Λιγκ, που την νίκησε η διαπλανητική πρωταθλήτρια Ελλάδος και αντιμετωπίσθηκε (η νίκη) σαν να έγινε  επί της μικτής του σύμπαντος κόσμου δηλαδή πάλι της "μεταμορφώσεως" έγινε! 

Η 6η της Αγγλίας που έχει ως διάκριση έναν χαμένο τελικό κυπέλλου Αγγλίας το 1983... 

Τέτοιες ομάδες θέλεις συμπλεγματικέ στο Europa Conference League;

Αλλά εσύ "αντικειμενικέ" και "ψαγμένε" ... ΠΑΟΚτσή, μην ακούς αυτά που γράφονται εδώ.

Ν' ακούς τα ... καραφλίδια και ν' ανέχεσαι να ξεκινά ο Κουρμπέλης βασικός στην Εθνική και να μην ξεκινά ο Κωνσταντέλιας, που αν γινόταν  αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο προπονητής θα είχε απελαθεί!

Διαβάστε ακόμη...