«Έριξαν σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού, προκάλεσαν κρίσεις πανικού», η μαρτυρία του αδερφού του Μπράντον Τόμας

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες από τη αδιανόητη βία που εισέπραξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ από τις Αρχές του Βελγίου. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο αδερφός του Μπράντον Τόμας, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο γήπεδο!
Πηγή: sdna.gr
«Έριξαν σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού, προκάλεσαν κρίσεις πανικού», η μαρτυρία του αδερφού του Μπράντον Τόμας
Photo Credits: @SDNA

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, αναρτώντας video που αποδεικνύουν την εριστική, προκλητική και βίαιη στάση της Αστυνομίας, ο αδερφός του Μπράντον Τόμας, Τζόρνταν, «ξέσπασε», υπογραμμίζοντας πως: «μας συμπεριφέρθηκαν σαν ζώα». Ο ίδιος -μάλιστα- δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχε κανονικά εισιτήριο!

Γεγονός που προσυπογράφει και ο ΠΑΟΚ μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε: «Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αδερφό του Μπράντον Τόμας για να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη έξω από το γήπεδο, ανέφερε: «Όταν κατεβήκαμε από τα λεωφορεία που είχαν τοποθετηθεί για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, η αστυνομία μας συνόδευσε μέχρι την είσοδο του γηπέδου. Ήμασταν εύκολα 1.500 άτομα, οικογένειες με παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους. Το παιχνίδι ξεκίνησε και μετά από 5 λεπτά ήμασταν ακόμη έξω, μπροστά στην είσοδο του γηπέδου. 

Χωρίς να συμβεί το παραμικρό, χωρίς καμία προειδοποίηση, η αστυνομία άρχισε να πετάει νερό και να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού. Μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε στο σημείο που μας άφησαν τα λεωφορεία και να φύγουμε. Η δικαιολογία της αστυνομίας ήταν ότι μπήκαν πολλοί άνθρωποι χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια και ότι δεν υπήρχε πλέον χώρος μέσα στο γήπεδο. Μίλησα προσωπικά με τρεις αστυνομικούς.

Ας υποθέσουμε για την συντομία της κουβέντας ότι υπήρχε όντως θέμα με τα εισιτήρια, αλλά και πάλι είναι ευθύνη της αστυνομίας της Μπριζ. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι 1.500 φιλήσυχοι που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Γιατί συνέβη; Γιατί τέτοια αντιμετώπιση; Είδα γυναίκες να παθαίνουν κρίσεις πανικού, ηλικιωμένους πεσμένους στο έδαφος. Ήμουν με μία φίλη μας και έπαθε σοκ, δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει».

Διαβάστε ακόμη...