Το σκορ δε λέει πάντα την αλήθεια!

Το ταξίδι στο χρόνο με τις ασπρόμαυρες ιστορίες, μάς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στο πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής... Ήταν η σεζόν 1959-1960!
Το σκορ δε λέει πάντα την αλήθεια!
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, αντιμετώπιζε σαν σήμερα στις 8/5/1960 στη Νέα Φιλαδέλφεια, την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε με 3-1, αλλά σύμφωνα με τον τύπο της εποχής, το σκορ απείχε πολύ της πραγματικής αξίας και της απόδοσης των δύο ομάδων! Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στα 3/4 του παιχνιδιού, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές, στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν...

Μόλις στο 1' ο Άμπος έκανε το 1-0 και από εκείνο το σημείο και μέχρι το 50' στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ! Χάθηκαν καλές ευκαιρίες και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η μπάλα τιμωρεί... Στο 51' ο Νεστορίδης έκανε το 2-0 σε μια φάση που ο Ραπτόπουλος "μάσησε" από την πονηριά του παίκτη της ΑΕΚ και δεν πρόσεξε επιστρέφοντας την μπάλα στον Πρόγιο μετά από φάουλ που είχαμε κερδίσει λίγο έξω από την περιοχή μας, με συνέπεια ό Νεστορίδης (πονηρά κινούνταν ανέμελα προς την αντίθετη κατεύθυνση αρχικά!!!) να την κλέψει και να πλασάρει εύστοχα, ενώ στο 55' ο Πετρίδης σημείωσε 3-0! Ο κορυφαίος του γηπέδου, Χαβανίδης, μείωσε στο 58' σημειώνοντας το γκολ της τιμής.  

Σε εκείνο το λεπτό, ο Λέανδρος ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, πάσαρε στον Κιουρτζή, αυτός στον Χαβανίδη που με συρτό σουτ βρήκε δίχτυα. Στα αξιομνημόνευτα του παιχνιδιού τα καραγκιοζλίκια του ... Νεστορίδη, ο οποίος προκειμένου να αποσπάσει στο χειροκρότημα της κερκίδας, μετά το 65' άρχισε να ειρωνεύεται παίκτες του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα τον προσωπικό του αντίπαλο (Κεμανίδη)!

Εκτός από τον Χαβανίδη ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ οι Λέανδρος, Πρόγιος και Γιαννέλος. Οι άνθρωποι της ομάδας απέδωσαν την ήττα ΚΑΙ στην απουσία για αρκετές μέρες από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, των: Λέανδρου, Κιουρτζή, Γιαννέλου, λόγω προπονήσεων με την Εθνική ομάδα. Οι παραπάνω παίκτες ήταν κλεισμένοι σε ξενοδοχείο στο Τατόι, μέχρι το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής, με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ να αρχίζει στις 16:15!!!  

* Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής (3 βαθμούς η νίκη, 2 η ισοπαλία και 1 η ήττα, το σύστημα βαθμολογίας):

Μπροστά στον "απίθανο" Ελβετό ρέφερι Ντιστ, οι ομάδες παρατάχτηκαν ως εξής:

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Πετρίδης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Άμπος

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Νικολαΐδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Κωστής 

* Στην αρχική photo είναι η στιγμή που η ΑΕΚ σημειώνει το 3-0. Ο Νεστορίδης εκτέλεσε φάουλ, η άμυνά μας δεν απομάκρυνε σωστά και ο Πετρίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με σουτ νίκησε τον Πρόγιο.   

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον παπαναστασιακό στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο! Τον τίτλο εκείνη τη χρονιά πήρε ο βάζελος, επικρατώντας σε αγώνα μπαράζ της ΑΕΚ με 2-1

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...