«Πρώτος στα Play Off!»

Από inpaok.com: Αγωνίσθηκε στον ΠΑΟΚ από το 1999 έως το τέλος του 2006, πανηγύρισε την κατάκτηση δύο κυπέλλων και για επτάμισι συναπτά έτη έδινε, πάντοτε, τον καλύτερο εαυτό του, απολαμβάνοντας μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού με την «ασπρόμαυρη» κερκίδα.
Πηγή: inpaok.com
«Πρώτος στα Play Off!»

Ο λόγος για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή κι «ήρεμη δύναμη» του Δικεφάλου, Διονύση Χασιώτη, ο οποίος μίλησε στο INPAOK τόσο για τον ερχομό του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας το παρόν και το μέλλον της ομάδας όσο και για τη γενικότερη κατάσταση, που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αξέχαστες στιγμές, που έζησε στην Τούμπα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του στους οπαδούς του Δικεφάλου.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του παλαίμαχος αμυντικός του συλλόγου, Διονύσης Χασιώτης:

Για τη γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ, τη φετινή χρονιά: «Με βάση τη φετινή κατάσταση της ομάδας με τα πάρα πολλά καινούργια πρόσωπα, που ήρθαν σ' αυτή, τόσο από πλευράς ποδοσφαιριστών όσο κι από του προπονητικού τιμ, τα αποτελέσματα, που ήρθαν δεν ήταν ικανοποιητικά για κανέναν. Ούτε η διοίκηση, αλλά ούτε κι ο κόσμος ήταν ευχαριστημένοι με την εικόνα της, ωστόσο κάποια ριζική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συμβεί, όπως είναι λογικό, κι έτσι άλλαξε το προπονητικό τιμ, ώστε να γίνει ό,τι το δυνατόν καλύτερο, μέχρι το τέλος της σεζόν. Τώρα, πλέον, όλη η ουσία βρίσκεται στο να είναι έτοιμη η ομάδα για τα Play Off».

«Έπρεπε να φύγει ο Τούντορ...»

Για την αποχώρηση του Ίγκορ Τούντορ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βλάνταν Ίβιτς: «Ήταν αρκετά τα παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν είχε σταθερή απόδοση, σχήμα και κορμό κι αυτό είχε ως συνέπεια τα άσχημα αποτελέσματα. Όλοι φέρουν ευθύνη για την εικόνα της ομάδας κι οι παίκτες, αλλά λίγο περισσότερο θεωρώ ο προπονητής, γιατί είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο βασίζονται οι εκάστοτε επιλογές. Μπορώ να πω ότι είχε βάση η αποχώρηση του Τούντορ, έπρεπε να γίνει, γιατί στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος επί εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τη νέα προσπάθεια με τον Ίβιτς, η αρχή ήταν η ιδανικότερη, καθώς άλλαξε η ψυχολογία και σιγά σιγά αλλάζει κι η εικόνα της ομάδας. Θα πρέπει να στηριχθεί, διότι τα παιχνίδια, που απομένουν, αποτελούν ένα σοβαρό δείγμα για να διαπιστωθεί αν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πρώτης ομάδας και γιατί όχι να συνεχίσει και του χρόνου. Εξάλλου, τα πρώτα αυτά δείγματα, πάντως, είναι θετικά και δείχνουν ότι πρόκειται, αν μη τι άλλο, για έναν πολύ σοβαρό προπονητή, που μπορεί να οργανώσει και να κουμαντάρει την ομάδα, την οποία γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε, αφού είναι παιδί του συλλόγου».

«Για την πρωτιά στα Play Off»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ, από δω και πέρα, μέχρι τα Play Off: «Πιστεύω ότι βάση και της εικόνας, που έχει δείξει στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ όσο κι οι υπόλοιπες ομάδες, είναι στο χέρι του να κατακτήσει την πρώτη θέση. Αν είναι σοβαρός, θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει, τελικά, πρώτος».

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να «χτίσει» ομάδα, παρά την οικονομική ευρωστία των τελευταίων ετών: «Ξεκινώντας με το δεδομένο ότι οικονομικά είναι στα καλύτερά του με την παρουσία, πλέον, του Ιβάν Σαββίδη, σίγουρα κάτι δεν γίνεται καλά στους υπόλοιπους τομείς. Ίσως να πρόκειται για πολλά μικρά πράγματα, που γίνονται στραβά σε πολλές θέσεις, ίσως να πρόκειται και για ακατάλληλες επιλογές σε ανθρώπους, που στελεχώνουν διάφορα πόστα και κυρίως το αγωνιστικό. Θα πρέπει να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και να τεθούν γερές βάσεις για τα περαιτέρω».

«Φταίνε ΕΠΟ και διαιτησία»

Για τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αν συμφωνεί με τη διακοπή του κυπέλλου: «Δε νομίζω ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα αυτό το μέτρο. Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, όλοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη και δεν είναι έτοιμος να δεχθεί το τίμημα της επιλογής αυτής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, να επικρατεί αδικία, η οποία διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο. Ο τρόπος, επαναλαμβάνω, υπάρχει, απλά δεν τολμά κανείς να το κάνει. Το να αφαιρείς, ξαφνικά, το θεσμό του κυπέλλου από το άθλημα δεν θεωρώ ότι θα προσφέρει κάτι. Αν πάλι νομίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, τότε τι να πω...»

Για το αν έχει αλλάξει κάτι, σήμερα, σε σχέση με τα χρόνια, που ο ίδιος αγωνιζόταν: «Η κατάσταση είναι η ίδια και χειρότερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί ο τρόπος λειτουργίας της ΕΠΟ και της διαιτησίας είναι ο ίδιο και το μόνο, που κάνει είναι να δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται επεισόδια από τους φιλάθλους κι έτσι ανακυκλώνεται, τόσα χρόνια, η ίδια «άρρωστη» κατάσταση. Είναι, όμως, και ζήτημα αυτοκάθαρσης σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε να αλλάξει, επιτέλους, κάτι».

«Ποτέ δεν παραπλάνησα τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Για το τι κρατά από τα χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα: «Κρατώ όλα τα χρόνια, που ήμουν στον ΠΑΟΚ, και τις χαρές, αλλά και τις λύπες. Σίγουρα, όμως, είναι γεγονός ότι η κατάκτηση των δύο κυπέλλων (2001, 2003) κι η προσπάθεια, που κάναμε για τα προκριματικά του Champions League, που δυστυχώς δεν επετεύχθη, λόγω των γνωστών γεγονότων, είναι οι πιο έντονες στιγμές μου. Γενικότερα, όμως, η θητεία μου στον ΠΑΟΚ αποτελεί μια από τις ωραιότερες και πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου και είναι χαραγμένη μέσα μου».

Για την σχέση, που έχει «χτίσει» με τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Είναι γεγονός ότι με τον κόσμο του ΠΑΟΚ μας ενώνουν αισθήματα αμοιβαίας αγάπης κι εκτίμησης κι όπου βρεθώ δεν σταματώ να το εισπράττω αυτό. Γιατί ποτέ δεν προσπάθησα να κοροϊδέψω ή να παραπλανήσω τους φιλάθλους της ομάδας. Ήμουν, πάντοτε, πολύ ξεκάθαρος απέναντί τους κι ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό και το εκτιμά. Τελευταίο δείγμα ήταν, κατά τη διάρκεια της βράβευσής μου στην Τούμπα (στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο), για την οποία θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα, καθώς ήταν μεγάλη η τιμή, που μου έγινε, αφού πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση του συλλόγου, που φροντίζει να μην ξεχνά τους ανθρώπους, που τον υπηρέτησαν».

Το μήνυμά του στους φιλάθλους του Δικεφάλου: «Ο κόσμος ξεκινά, πάντα, τη χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα και κάθε χρόνο απογοητεύεται. Είναι δεδομένο, ότι μια ομάδα κουβαλά και χαρές και λύπες, αλλά ειδικά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ το να στενοχωριέται είναι αρκετά συχνό! Θα πρέπει, όσο μπορεί, να είναι κοντά στην ομάδα και να τη στηρίζει, να ξαναγεμίσει το γήπεδο, γιατί είμαι αισιόδοξος ότι για φέτος θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει και την πρωτιά στα Play Off, ώστε του χρόνου να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση».

Διαβάστε ακόμη...