Το «μαύρο κουτί» της συντριβής στο Μπακού
SHARE:

Μια ήττα είναι πάντα μεσα στο πρόγραμμα, αλλά είναι αποδεκτή όταν η ομάδα προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο τον καλύτερο της εαυτό και, απλώς, δεν τα καταφέρνει.
Στο Αζερμπαϊτζάν δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω από τους παίκτες αλλά και από τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Η "Μ", λοιπόν, εντόπισε πέντε κομβικά σημεία για να εξηγήσει το ασπρόμαυρο κάζο και να καταδείξει ότι ο Δικέφαλος έχει σοβαρά θέματα που πρέπει άμεσα να λύσει.
1. Ανεξήγητη έλλειψη πάθους
Απαντες γνώριζαν ότι ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της Καραμπάκ θα αγκάλιαζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία αυτή της περασμένης Πέμπτης και όμως από την έναρξη του αγώνα η έλλειψη πάθους ήταν εμφανής. Ο Ιβιτς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι και ο ίδιος εξεπλάγη αρνητικά από την εικόνα των παικτών του που έχασαν όλες τις μονομαχίες και υστέρησαν έναντι αυτών της Καραμπάκ και σε δύναμη και σε πάθος. Οταν δίνεις έναν τόσο σημαντικό αγώνα και αγωνίζεσαι σα να παίζεις φιλικό ματς ή βαθμολογικά αδιάφορο το πληρώνεις.
2. Η επιμονή στον κάκιστο Κάμπος
Ηρθε στον ΠΑΟΚ για να είναι ο αντι-Μακ και έτσι ακριβώς τον χαρακτήρισε από την Ολλανδία ο Μίχελ μετά την ισοπαλία απέναντι στον Αγιαξ. Το κακό για τον Ιβιτς και τον Δικέφαλο είναι ότι ο Ανγκολέζος δεξιός εξτρέμ έχει μείνει σε εκείνη την εμφάνιση.
Κάκιστος στους περισσότερους αγώνες και φυσικά τις αναλαμπές διάρκειας 10 ή 20 λεπτών σε κάποια ματς είμαστε υποχρεωμένοι να τις προσπεράσουμε αφού ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Που εκτός από την επιθετική του κάκιστη παρουσία εκθέτει κάποιες στιγμές και τον Μάτος στο αμυντικό σκέλος.
3. Μετά τον Μπίσεσβαρ κανείς
Ο Ολλανδός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει τόσο από τον άξονα, όσο και αξιοποιώντας τα άκρα του ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ πήρε κόντρα στην Καραμπάκ τον ρόλο του οργανωτή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε.
Και την Πέμπτη πέρα από το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε οργανωτή, μέχρι το σημείο που τελικώς ο Ιβιτς αποφάσισε να βάλει τον Μπίσεσβαρ, "προδόθηκε" και αμυντικά από τα χαφ του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ πέραν του 29χρονου άσου δεν έχει άλλες αξιόπιστες λύσεις στα χαφ για να έχει πετυχημένη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.
4. Δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο ΠΑΟΚ
O ΠΑΟΚ στην αρχική ενδεκάδα με την Καραμπάκ είχε μόλις έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή, τον Γλύκο. Ο Αθανασιάδης ήταν ανέτοιμος, ο Μυστακίδης άρρωστος και ο Κίτσιου δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιβιτς. Φυσικά το να είναι τόσοι ξένοι σε μια ενδεκάδα δεν ειναι κακό.
Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι το ασπρόμαυρο DNA για το οποίο έχει μιλήσει και ο Σαββίδης, ακόμη δεν έχει μπολιαστεί στους περισσότερους από αυτούς.
Ξένοι ήταν και οι Λίνο, Κοντρέρας, Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς αλλά στο παιχνίδι έβγαζαν τέτοιο πάθος που ακόμη δεν το έχουμε δει από τους νυν παίκτες που αμοίβονται με παχυλούς μισθούς και στην ώρα τους. Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης θύμιζε μια ομάδα με μισθοφόρους που φοβόντουσαν να βαλουν τα πόδια τους στη φωτιά.
5. Η «θολούρα του Ιβιτς»
Ο Σέρβος τεχνικός μετά το ματς με την Βέροια, μέτρησε και μια δεύτερη κακή βραδιά. Πριν τον αγώνα με την Καραμπάκ είχε πει ότι σκέφτεται μόνο το ματς του Europa και όχι αυτό με τον Ολυμπιακό.
Μα η επιλογή του να κρατήσει εκτός τον Μπίσεσβαρ (επειδή όπως είπε δεν μπορεί να βγάλει τρεις αγώνες σε μια εβδομάδα) δείχνει ότι τελικώς είχε στο μυαλό του το ματς του Φαλήρου. Θα μπορούσε να μπει έστω πολύ νωρίτερα ο Ολλανδός, αφού από τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν εμφανές το πρόβλημα.
Η εμμονή του επίσης να κρατά τον κακό Κάμπος για τόση ώρα στο παιχνίδι δεν του βγήκε. Οπως και το ότι συνεχίζει να επιμένει στον Λέοβατς που ειναι διαρκώς ντεφορμέ, τη στιγμή που στα δυο πρώτα ματς με Παναιτωλικό και Αστέρα, ο Κρέσπο ως ακραίος έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.
Ο Σέρβος τεχνικός θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να σταματήσει να επιμένει σε ποδοσφαιριστές που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να βοηθήσουν και εκθέτουν, τόσο την ομαδα, όσο και τον ίδιο.