Ρόστερ και... ερωτηματικά

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σταδιακά σε ρυθμούς προετοιμασίας ξεκινώντας τις πρώτες προπονήσεις, με το ρόστερ των ποδοσφαιριστών που είναι διαθέσιμοι τη δεδομένη χρονική στιγμή να είναι μισό.
Πηγή: paok24.com
Ρόστερ και... ερωτηματικά

Ο «Δικέφαλος» έχει ήδη πραγματοποιήσει τις τρεις πρώτες του προπονήσεις, ενώ τη Δευτέρα θα αναχωρήσει για το Ελατοχώρι. Πέρα από τον Γκολάσα κάποιο άλλο νέο όνομα δεν υπάρχει, ενώ πολλοί είναι αυτοί που για διάφορους λόγους δεν έχουν δώσει ακόμη το παρών.

Διαβάστε όσα αναφέρει ο Σταύρος Κόλκας στο σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Μέτροσπορ».

«Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις μετρήσεις του και τη Δευτέρα ξεκινά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο Ελατοχώρι. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του είναι πραγματικά μισό, αφού στην Βραζιλία βρίσκονται οι Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Τζιόλης και Γλύκος, στις χώρες τους βρίσκονται Κάτσε, Κιόσε, Λόπεθ και Ρατς, ενώ υπολογίζονται άλλες τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές. Με λίγα λόγια, μείον έντεκα το λιγότερο σε σχέση με το ρόστερ που θα υπάρχει στο τέλος του καλοκαιριού, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι η ομάδα να κάνει περισσότερες από άλλες τέσσερις μεταγραφές.

Σύμφωνα με το υπάρχον ρόστερ, αυτό που λέγεται στον ΠΑΟΚ είναι πως θα πάει σίγουρα για την απόκτηση ενός στόπερ, ενός δημιουργικού χαφ και δύο εξτρέμ. Και για έναν από τους δύο τελευταίους η ομάδα πραγματικά καίγεται.

Κακά τα ψέματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει μόνο ο Λούκας για τις πλευρές της επίθεσης. Και μάλιστα ο Ισπανός μουρμούριζε όταν έπαιζε – ελάχιστες φορές – στα αριστερά. Θέλει να παίζει με ανάποδο πόδι και αυτό δεν βολεύει το υπάρχουν ρόστερ αφού αν θέλουμε να προσθέσουμε έναν ακραίο ακόμη αυτός είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που μπορεί και αυτός βάσει χαρακτηριστικών μόνο δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ καίγεται λοιπόν για να πάρει έναν ακραίο που μπορεί να παίξει αριστερά, έχει ρίξει όλο του το βάρος στον Μίροσλαβ Στοχ όμως οι Τούρκοι της Φενέρ δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την πρόταση του ΠΑΟΚ. Μάλλον και ο Σλοβάκος με τα όσα πέρασε πέρυσι δεν έχει ως πρώτη του επιλογή τον ΠΑΟΚ. Απολύτως δικαιολογημένα μάλιστα αφού βίωσε και κακής συμπεριφοράς του Χιουμπ Στέφενς, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη που του επιτέθηκε στο ημίχρονο του τελικού φραστικά.

Ο Ζήσης Βρύζας αποφάσισε να περιμένει τον Στοχ, όμως γνωρίζει καλά πως θα πρέπει να βρει άλλον έναν ποιοτικό ακραίο και να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό της ομάδας. Ο δεύτερος μπορεί να είναι ο Στοχ, μπορεί κάποιος άλλος αν δεν κάτσει του Σλοβάκου.

Μεγάλο κενό φαίνεται να υπάρχει και στα στόπερ, παρότι δείχνουν αρκετά. Αυτή τη στιγμή με την ομάδα προπονούνται οι Μιγκέλ Βίτορ, Γιώργος Κατσικάς, Χρήστος Ιντζίδης, ενώ στο ρόστερ είναι και ο Κρίστι Κιόσε, ο Ινίγο Λόπεθ, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα ενσωματωθεί στη 1η Ιουλίου, όπως βέβαια και ο Γιώργος Τζαβέλλας που λογίζεται ως στόπερ από το προπονητικό τιμ. Ο ΠΑΟΚ πάει για έναν στόπερ όμως πλην του Μιγκέλ Βίτορ που πέρυσι έβγαλε αρκετούς τραυματισμούς η ομάδα δεν μπορεί να βασιστεί στους υπολοίπους. Η απόκτηση ενός παίκτη του επιπέδου του Ινσαουράλδε καλύπτει τις ανάγκες ή όχι; Μάλλον αποτελεί ρίσκο η μη απόκτηση άλλου ένα σταθερού με σοβαρό βιογραφικό.

Στους χαφ που έχουν δημιουργικά στοιχεία, η απόκτηση του Γκολάσα δίνει μία προοπτική. Ερωτηματικό ο Μάαρτεν Μάρτενς που προφανώς πληγώθηκε που δεν μπόρεσε να δείξει τίποτα στο πρώτο εξάμηνο. Η δυσκολία του να προσαρμοστεί μετά από εννέα χρόνια σε ένα ολλανδικό κλαμπ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λογική. Όμως είναι έτοιμος να αποδώσει.

Στα 6αρια ο ΠΑΟΚ έχει Τζιόλη που επιστρέφει, έχει Μαντούρο, έχει Κάτσε. Τρεις επιλογές πρώτης γραμμής υπάρχουν και αυτό που θα λείψει είναι ο Βούκιτς. Για τον Σέρβο αναμένεται να αποφασίσει ο Σαββίδης που έχει προσωπική επαφή μαζί του. Η έλευση του μεγαλομετόχου θα ορίσει τις τύχες της συγκεκριμένης υπόθεσης όμως θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ άλλο ένα 8άρι. Και αυτό μάλλον θα το πάρει, με τον Νάτχο να ήταν ο ιδανικός, όμως δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει η υπόθεσή του.

Τέλος, υπάρχει και η υπόθεση του τερματοφύλακα. Ο Χακόμπο θα φύγει ή θα βολευτεί στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι; Ο Ιτάνζ θα βρει πρόταση ή θα μείνει στη Θεσσαλονίκη; Ο Γλύκος θα φέρει πρόταση στα λεφτά που θέλει ο ΠΑΟΚ ή όχι; Η αλήθεια είναι πως παρότι δεν φαίνεται στο ρεπορτάζ ακόμη, η απόκτηση τερματοφύλακα είναι δεδομένη. Εκτός κι αν αναβαθμιστεί ο Γιακουμής ο οποίος έχει τεράστια αποθέματα υπομονής τόσο καιρό και κακός τερματοφύλακας σίγουρα δεν είναι».

Διαβάστε ακόμη...