Κίνδυνος "εμπλοκής"!

Από arenafm.gr: Ορατός κίνδυνος «εμπλοκής» φαίνεται ότι παρουσιάζεται στο θέμα της μεταγραφής του Ρόμπιν Όλσεν.
Πηγή: arenafm.gr
Κίνδυνος "εμπλοκής"!

Όσο οι μέρες περνούν και δεν ολοκληρώνεται και τυπικά η απόκτησή του όλα παραμένουν ρευστά. Ο 25χρονος διεθνής Σουηδός γκολκίπερ αποτελεί ένα ελκυστικό όνομα στην ευρωπαϊκή μεταγραφική αγορά. Οι πληροφορίες της «Α» από την Σουηδία αναφέρουν πως ξαφνικά μπήκαν «σφήνα» στην μεταγραφή μία ιταλική και μία τουρκική ομάδα, οι οποίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Όλσεν, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επισημοποίηση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ και για τις διαθέσεις, πλέον, ακόμα και του ίδιου του πανύψηλου γκολκίπερ.

Δεν διευκρινίστηκε, εάν πρόκειται για επίσημες προτάσεις στην Μάλμε, από την πλευρά της ιταλικής και της τουρκικής ομάδας. Εάν είναι απλά φιλολογικό το ενδιαφέρον, τότε ο Φρανκ Άρνεσεν πιθανότατα προλαβαίνει να τελειώσει θετικά την υπόθεση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Όλσεν θα μπει σε «πλειστηριασμό» από την Μάλμε, στον οποίο η συμμετοχή του ΠΑΟΚ θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, έως απίθανη.

Κατά αρχάς, διότι δεν θέλει ο Φρανκ Άρνεσεν με το «καλημέρα» να εμπλακεί σε μία διαδικασία πολυδάπανης μεταγραφής, που θα προκαλέσει πολύ υψηλές προσδοκίες στον κόσμο, εμπεριέχοντας και το ανάλογο επικοινωνιακό ρίσκο. Σημαντικότερες, όμως, είναι δύο άλλες παράμετροι. Οι περισσότερες τουρκικές ομάδες δαπανούν τεράστια ποσά για μεταγραφές, σε σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ενδεικτικό, ότι τον Μάιο ο Σουηδός τερματοφύλακας της Χάμαρμπι, Γιόχανες Χόπφ, ο οποίος δεν είναι σε καμία περίπτωση της κλάσης και του βεληνεκούς του ονόματος του Όλσεν, πήγε στην Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Η τουρκική ομάδα έδωσε δύο εκατ. ευρώ στην Χάμαρμπι για την αγορά του! Μιλάμε, για δυσθεώρητα ποσά, στα οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε ακόμα και ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Ο Τούρκος μάνατζερ, που έκανε την μεταγραφή του Χοπφ στην Γκεντσλερμπιρλιγκί, όπως συζητιέται στη Σουηδία, προσέγγισε και την Μάλμε για τον Όλσεν, εκπροσωπώντας έναν άλλο τουρκικό σύλλογο.

Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ

Η ενδιαφερόμενη ομάδα από την Ιταλία, διαθέτει το ατράνταχτο πλεονέκτημα της λάμψης του Καμπιονάτο, που αποτελεί φιλοδοξία κάθε ευρωπαίου ποδοσφαιριστή και εξασφαλίζει ασύγκριτα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και δημοσιότητα, αλλά και δυνατότητα εξέλιξης σε έναν 25χρονο τερματοφύλακα, όπως είναι ο Όλσεν, σε σχέση με την απαξιωμένη ελληνική Σούπερ Λιγκ. Επίσης, παρότι τα συμβόλαια στον ΠΑΟΚ είναι εγγυημένα ποικιλοτρόπως από τον Σαββίδη, εντούτοις, οι εικόνες κατάρρευσης που επικρατούν στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα και τα σενάρια καταστροφής για το μέλλον της χώρας και το τραπεζικό της σύστημα, που έφτασαν, χθες, στο αποκορύφωμά τους, αναπόφευκτα προκαλούν έντονο δισταγμό και ανησυχία στα όρια του φόβου, σε οποιονδήποτε ξένο σχεδιάζει να εγκατασταθεί μόνιμα – και μάλιστα για πρώτη φορά – στην χώρα μας αυτή την χρονική περίοδο.

Το ενδεχόμενο να αποτελεί, η αιφνίδια εμπλοκή άλλων ομάδων για τον Όλσεν, έναν διαπραγματευτικό ελιγμό της Μάλμε για την αύξηση του αντιτίμου πώλησης του τερματοφύλακά της, δεν συνηθίζεται ως τακτική στην Σκανδιναβία. Δεν πρέπει, όμως, και να αποκλειστεί. Οι εξελίξεις μέσα στο επόμενο 48ώρο, θα διευκρινίσουν την κατάσταση και θα προσδώσουν μία σαφέστερη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Όλσεν. Όπως και να 'χει η απόκτηση τερματοφύλακα από τον ΠΑΟΚ θεωρείται δεδομένη, είτε αυτός θα είναι ο Όλσεν, είτε θα είναι κάποιος άλλος, εάν κάτι δεν πάει καλά στο θέμα του Σουηδού.

Άμεση ανακοίνωση, αλλιώς...

Ο Όλσεν, όπως ανέφερε η «Α», τα έχει βρει σε προφορικό επίπεδο με τον «δικέφαλο», για διετές συμβόλαιο. Μία προφορική συμφωνία, όμως, χωρίς καν τη συγκατάθεση της ομάδας στην οποία ανήκει, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για το κλείσιμο μεταγραφών τόσο ποιοτικού επιπέδου από μία ελληνική ομάδα απαιτούνται ακαριαίες και πολύ αποφασιστικές κινήσεις, συνδυαζόμενες με μία άμεση ανακοίνωση απόκτησης του υποψήφιου στόχου.

Όταν μεταγραφές, γκολκίπερ τύπου Όλσεν, ο οποίος μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από την στιγμή της διαρροής, «σέρνονται» επί μέρες, γίνεται πολύ προβληματική η υλοποίησή τους. Είναι αλήθεια, πάντως, όπως λένε και οι Σουηδοί δημοσιογράφοι, ότι χωρίς την παρουσία του Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ και την οικονομική εγγύηση του Σαββίδη, ειδικά στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, οποιαδήποτε προσπάθεια απόκτησης του Όλσεν, θα είχε κριθεί αρνητικά εν τη γενέσει της.

Διαβάστε ακόμη...