Η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΟΚ
SHARE:

Είχα ένα δίλημμα το βράδυ της Πέμπτης μετά από το τέλος του αγώνα και λίγο πριν αρχίσω να γράφω το σχόλιο μου. Και αυτό το δίλλημα ,αφορούσε τον τίτλο του. Είναι η αλήθεια ότι «σκάλωσα» για αρκετή ώρα και δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ανάμεσα στους δύο που είχα επιλέξει. Ο ένας ήταν , αυτός και στον οποίο κατέληξα («Τους σκόρπισε....στους πέντε ανέμους») και ο οποίος αφορούσε το αγωνιστικό κομμάτι τη βραδιάς . Ο άλλος είναι ο σημερινός ο οποίος προσεγγίζει τη μεγάλη ασπρόμαυρη βραδιά – από μία διαφορετική οπτική γωνία. Μία «πρόγευση» αυτής της διαφορετικής προσέγγισης δόθηκε και στις χθεσινές «Ελεύθερες Σκέψεις» με την προϋπόθεση να γράψουμε δύο κουβέντες παραπάνω σήμερα. Είναι γνωστό ότι οι ΠΑΟΚτσήδες από τη φύση του είναι παρορμητικοί και ευκολόπιστοι.
Δεν είναι λίγες οι φορές που εκδηλώνονται κάπως άτσαλα – (παρορμητικά και ανεύθυνα) και δημιουργούν με τις «παρεμβάσεις» τους, περισσότερο συνθήκες σύγχυσης και συσκότισης και λιγότερο συνθήκες ψυχραιμίας και διαφώτισης . Λέγεται ότι το DNAκαι ο ασπρόμαυρος ψυχισμός είναι πράγματα απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα.
Αν υποθέσουμε ότι αυτά ισχύουν και αν αποδεχτούμε ότι ο ΠΑΟΚτσής όσο εύκολα παραμυθιάζεται τόσο δύσκολα χειραγωγείται, γεννάται το ερώτημα ποιος είναι εκείνος που θα τον οδηγήσει ( ή θα τον καθοδηγήσει ) για να ακολουθήσε έναν άλλον «δρόμο» και μια άλλη συμπεριφορά , διαφορετική από αυτή που κατά περίσταση έχει στο μυαλό του. Επί του προκειμένου, τι θα μπορούσε να τον πείσει δηλαδή σήμερα και μετά από τα όσα.... έζησε για τρία ολόκληρα χρόνια, ώστε να εγκαταλείψει τους αφορισμούς και τα αναθέματα και να παρουσιάσει την εκπληκτική εικόνα και τη συμπεριφορά της προχθεσινής βραδιάς ; Η απάντηση στο ερώτημα κατά την προσωπική μου άποψη είναι απλή και γίνεται και εύκολα κατανοητή γιατί είναι και ουσιώδης.
Αυτό που τον έπεισε και εγκατέλειψε... το ντιβάνι του και φόρεσε το καπελάκι του με τον Δικέφαλο και το ασπρόμαυρο κασκόλ του , δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από αυτό που έβλεπε να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην ομάδα του. Και αυτό που έβλεπε να συμβαίνει (οι ριζικές αλλαγές προσώπων και νοοτροπίας) ήταν αυτό που ζητούσε τόσο καιρό . Και αυτό ήρθε στην Τούμπα με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου και με την παρουσία ενός καταξιωμένου ποδοσφαιράνθρωπου (Άρνεσεν) και ενός εργατικού και ταλαντούχου , - όπως όλα δείχνουν – νέου προπονητή. Δεν ήθελε και περισσότερα ο ΠΑΟΚτσής . Μπορεί στις αρχές να ήταν επιφυλακτικός μέχρι να γνωρίσει «πρόσωπα και πράγματα» και να εκτιμήσει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς που γινόταν . Όπως αποδείχτηκε τελικά του έφθαναν όλα όσα είδε και έτσι αποφάσισε το : ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ !
Νομίζω ότι πάνω ακόμα και από το εντυπωσιακό 5-0 και την θριαμβευτική πρόκριση, ότι αυτή η «επιστροφή» ήταν το μεγάλο –και τεράστιο –κέρδος ! Και ότι αυτή επιστροφή του ΠΑΟΚτσή ....στο «ναό» και συγκλονιστική στήριξη στον κόουτς και στην ομάδα , μαζί με την αποθέωση (ντοπάρισμα) του μεγαλομέτοχου, θεωρούνται και είναι τα ανεκτίμητα κέρδη από την χθεσινή βράδια και τα ισχυρότατα κίνητρα για την μεγάλη προσπάθειας της ριζικής αναμόρφωσης και αναγέννησης του ΠΑΟΚ.
Του Δημήτρη Μπούζα