«Ο ΠΑΟΚ και ο Αργυρόπουλος»

Ο Απόλλων Πατρών αντιμετωπίζει αύριο τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ο Δημήτρης Βεργίνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης, όπως και στην αποχώρηση του Νίκου Αργυρόπουλου από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν.
Πηγή: basketplus.gr
«Ο ΠΑΟΚ και ο Αργυρόπουλος»

Αναλυτικά το Blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα σας,

Μετά από 15 ημέρες διακοπής από την αγωνιστική δράση επιστρέφουμε έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Παίζουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και βελτιωμένοι σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η διακοπή του πρωταθλήματος μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε επάνω στα λάθη μας και τις αδυναμίες και στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχουμε θα προσπαθήσουμε με τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω από την παραμονή για την φετινή χρονιά.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τη νέα απρόσμενη εξέλιξη με τον Κέβιν Ντίλαρντ όπου η FIBA «μπλόκαρε» τη συμμετοχή του στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και σίγουρα αυτό άλλαξε τα δεδομένα και τα πλάνα της ομάδας μας για τις δύο δύσκολες αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι να προετοιμαστούμε χωρίς Ντίλαρντ ενώ πλέον δεν υπολογίζεται και ο Άντερσον ο οποίος έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ λοιπόν θα παραταχθούμε με απουσίες και θα κυνηγήσουμε τους δύο βαθμούς της νίκης. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό τους και ρίχνοντας μεγάλο βάρος στον τομέα της άμυνας και των ριμπάουντ θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί.

Ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί στο μεταξύ μας παιχνίδι έχοντας και τον Βασιλειάδη στη σύνθεση του μιας και επιστρέφει και αυτό δίνει μια ακόμα λύση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μέσα στο παρκέ. Εμείς βέβαια, δεν είμαστε διατεθειμένοι να το βάλουμε κάτω και πιστεύω ότι θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Υ.Γ.

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποδέχτηκα την απόφαση του Νίκου Αργυρόπουλου να κρεμάσει τη φανέλα του μετά από 20 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά σαλόνια του μπάσκετ. Από τη μία η λύπη που σηματοδοτεί τη λήξη ενός μεγάλου κεφαλαίου για τον Απόλλωνα και από την άλλη η χαρά γιατί ο Νίκος, όπως δήλωσε και ο ίδιος, φεύγει γεμάτος και ανοίγει τα φτερά του για άλλα, ενδεχομένως και σπουδαιότερα πράγματα. Υπήρξε ένας πραγματικός αρχηγός και η παρουσία του αγωνιστική και μη μας σημάδεψε.

Ήταν εκεί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Αγόγγυστα προσέφερε τα πάντα σε όλους μας κρατώντας μας ενωμένους, δίνοντας συμβουλές στους μικρότερους και φροντίζοντας πάντα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε στην «οικογένεια» μας. Η αλήθεια είναι ότι πριν συνεργαστούμε στον Απόλλωνα δεν τον γνώριζα πολύ καλά όμως πλέον μπορώ να πω ότι απέκτησα έναν ακόμα φίλο.

Πιστεύω ότι ο Νίκος θα παραμείνει καθοδηγητής των νέων και μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση αφού η εμπειρία του είναι πολύτιμη! Τιμή μου έπαιξα μαζι του. Με μία λέξη... Respect στον αρχηγό.

Το τραγούδι απλά περιγράφει τι σημαίνει μπάσκετ για τον Νικο Αργυρόπουλο...».

Διαβάστε ακόμη...