«Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς»

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει το Κύπελλο σε τρεις διαφορετικές χώρες... Η αρχή για τον Χέρμαν Έγκλεσκαλνς έγινε στην πατρίδα του την Λετονία το 2009, για να ακολουθήσει το 2010 το Κύπελλο Φινλανδίας με την Lakkapaa (με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP) και το 2012 το Κύπελλο Βελγίου με τη φανέλα της Νόλικο Μαασέικ.
Πηγή: volleyball.gr
«Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς»

Ο Λετονός διαγώνιος που μετρά ήδη μια κούπα στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει το Λιγκ Καπ πριν από ένα μήνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο www.volleyball.gr για τον μεγάλο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών που θα βρει την ομάδα του και πάλι αντιμέτωπη με τον δικέφαλο του βορρά.

Έχεις ζήσει την εμπειρία των φάιναλ φορ Κυπέλλου στις χώρες που έχεις αγωνιστεί. Ποια είναι τα συναισθήματα σου πως προετοιμάζεται πριν από αυτούς τους αγώνες;

«Έχω παίξει σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο Βέλγιο και την Φινλανδία. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, ένας τίτλος, αλλά εγώ προσπαθώ να βλέπω όλους τους αγώνες το ίδιο να κάνω αυτά που κάνω καθημερινά στις προπονήσεις και να έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου».

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 3 φορές τον ΠΑΟΚ πόσο σημαντικό είναι αυτό εν όψει του ημιτελικού;

«Σίγουρα είναι σημαντικό, ψυχολογικά περισσότερο, αλλά εμείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μπορεί σαν ομάδα να μην έχει δέσει, αλλά αποτελείτε από εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση για την νίκη στον ΠΑΟΚ, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς, με μια ακόμα νίκη θα δώσουμε μεγαλύτερη αξία στις προηγούμενες τρεις».

Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει αυτό το παιχνίδι συγκριτικά με αυτά που έχουν προηγηθεί;

«Είναι ένα μεγαλύτερο παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος και εμείς το αντιμετωπίζουμε όπως τον τελικό του League Cup. O ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει να κερδίσει, πολύ περισσότερο από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, που ήταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά και εμείς θέλουμε πολύ την νίκη, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κρίνετε ένας τίτλος. Πιστεύω ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε όσα κάνουμε στις προπονήσεις και αν τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε».

Στη Γλυφάδα θα βρεθούν ως επί το πλείστον αθλητές του βόλεϊ, μικρά παιδιά και γενικώς κόσμος που προέρχεται από το άθλημα. Θεωρείς λοιπόν ότι αυτό θα είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα βοηθήσει για να είναι μια πετυχημένη διοργάνωση;

«Νομίζω ότι είναι καλό και όμορφο να αγωνίζεσαι μπροστά σε μικρά παιδιά, έτσι μπορούν να δουν από κοντά τι μπορούν να καταφέρουν. Για εμάς τους παίκτες είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσουμε το καλό παράδειγμα στην νέα γενιά έτσι ώστε να ασχοληθεί με το βόλεϊ».

Διαβάστε ακόμη...