Οι σκληρές διαπιστώσεις των αριθμών
SHARE:
Με βάση την εικόνα αυτών των πρώτων τριών αγώνων, είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τον βασικότερο λόγο προβληματισμού στον ΠΑΟΚ.
Είχε μέσο όρο 68,6 πόντων σε αυτά τα ματς εκτελώντας με χαμηλά ποσοστά ειδικά στα δίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αθροιστικά σε αυτά τα τρία παιχνίδια είχε 45/108 δίποντα και αυτό το 41,66% μαρτυρά τη δυσκολία του ΠΑΟΚ να πάρει σκορ από μέση και κοντινή απόσταση, είτε με παιχνίδι από τους ψηλούς του, είτε μετά από δημιουργία ή και εκτέλεση των περιφερειακών του.
Το δυστύχημα είναι και παρότι πέρσι το πρόβλημα αποδιδόταν στον Κλάντον που σούταρε με ποσοστό κάτω του 40%, ότι ο Δικέφαλος δείχνει να χωλαίνει και φέτος σε αυτό. Έχανε βολές και στην προετοιμασία όμως τα τρία πρώτα επίσημα ματς μεγέθυναν το πρόβλημα με αποκορύφωμα το προχθεσινό 58,3%.
Συνολικά στα τρία ματς με Άρη, Προμηθέα και Λούντβιγκσμπουργκ ο ΠΑΟΚ είχε 59/90 βολές, μόλις 65,5% δηλαδή. Αυτό είναι -ένα ακόμη- πρόβλημα, ειδικά για μία ομάδα που δείχνει να δυσκολεύεται επιθετικά. Τα 19/63 τρίποντα (30,15%) απλά δείχνουν ότι ούτε και φέτος μπορεί αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα του.
Η «μαύρη τρύπα» των ριμπάουντ
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει εξ αρχής από τον ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού όμως η εκκίνηση τουλάχιστον πάει... ασορτί με τα υπόλοιπα.
Απογοήτευση. 19 επιθετικά ριμπάουντ πήρε προχθές η Λούντβιγκσμπουργκ, 13 είχε πάρει ο Άρης και τελικά ο Δικέφαλος μειονέκτησε στον τομέα των ριμπάουντ και στα τρία παιχνίδια του: -11 με τον Άρη (37-48), -2 με τον Προμηθέα (30-32) και -14 με τη Λούντβιγκσμπουργκ (31-45).