«Οι λόγοι της θέσης του ΠΑΟΚ για την διακοπή»
SHARE:
Αναλυτικά τα όσα είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε:
«Καταρχάς να εκφράσουμε την συμπάθεια μας σε όσους νοσούν, είτε στα νοσοκομεία, είτε κατ'οίκον, και να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας ως ΠΑΟΚ στο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο αυτή τη στιγμή μάχεται στην πρώτη γραμμή.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το απολύτως λογικό και αυτονόητο, με μία σταθερή και αταλάντευτη θέση, τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και τώρα, και χωρίς καμία καιροσκοπική διάθεση όπως και στην πρώτη φάση που μιλούσαμε για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Μην υπολογίζοντας τότε ότι θα χάσουμε δύο εγχώριους τίτλους, στο ποδόσφαιρο γυναικών και στο χάντμπολ γυναικών, ενώ διεκδικούσαμε με σοβαρές πιθανότητες τίτλους στο βόλεϊ ανδρών. Παραταύτα, ήμασταν υπέρ της διακοπής των πρωταθλημάτων, τα οποία τελικά, το ποδόσφαιρο γυναικών και το χάντμπολ γυναικών τα κερδίσαμε από τις ομοσπονδίες, μειοψηφώντας οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στα διοικητικά συμβούλια των δύο αυτών ομοσπονδιών. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν πανηγύρισε αυτούς τους τίτλους, όπως έκαναν άλλες ομάδες.
Ας πάμε τώρα στο παρόν, ο ΠΑΟΚ λέει το πολύ απλό. Δεν μπορούν να συνεχίσουμε τα πρωταθλήματα τώρα, όταν τον περασμένο Μάρτιο -και καλώς λέμε τότε- διακόπηκαν, όταν τα κρούσματα ήταν σε διψήφιο αριθμό, και να συνεχιστούν τώρα που μιλάμε για χιλιάδες κρουσμάτων, με τις εντατικές στο κόκκινο, και με αυξητικές και επιθετικές τάσεις του ιού.
Καταλαβαίνετε ότι βρισκόμαστε σε άβολη θέση, όταν η πανδημία είναι στο πικ της να μιλάμε για επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ποια πρωταθλήματα συνεχίζονται με βάση τις οδηγίες της πολιτείας; Το ποδόσφαιρο ανδρών και το μπάσκετ ανδρών. Μιλάμε για τα καθαρά επαγγελματικά αθλήματα της χώρας, το μεν ποδόσφαιρο ανδρών εκτός από επαγγελματικό, χρησιμοποιεί ανοικτές εγκαταστάσεις τόσο για προπονήσεις όσο και για αγώνες, και τα δύο αθλήματα έχουν ασύγκριτη ιατρική υποστήριξη και μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες να στηρίξουν αυτή την ιατρική υποστήριξη. Επίσης, το ποδόσφαιρο ανδρών όντας επαγγελματικό, χρησιμοποιεί η κάθε ΠΑΕ προπονητικούς χώρους που χρησιμοποιεί μόνο το δικό τους τμήμα, έτσι μπορούν να περιχαρακώσουν με την σωστή ιατρική υποστήριξη κατά το δυνατόν την υγεία των ποδοσφαιριστών τους, το δε μπάσκετ από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα αθλήματα τις σάλες για προπόνηση, και αυτοί βρίσκονται στην προνομιακή κατάσταση να χρησιμοποιούν από μόνοι τους τις κλειστές εγκαταστάσεις που η κάθε ΚΑΕ χρησιμοποιεί.
Ο ΠΑΟΚ έχει τα περισσότερα τμήματα στην Ελλάδα στον ομαδικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, και μιλάμε για τμήματα από τα αθλήματα που θεωρούνται τα πλέον διαδεδομένα, αυτά που η ΕΡΤ δίνει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τι θα γίνει σε περίπτωση επανέναρξης; Τι θα αντιμετωπίσουν τα τμήματα του ΠΑΟΚ; Και γιατί κρατάμε εμείς αυτή τη στάση; Έχουμε και λέμε, στον ΠΑΟΚ τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και μπάσκετ γυναικών προπονούνται στο PAOK Sports Arena, εκεί προπονείται και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, άρα θα έχουμε την συστέγαση τριών τμημάτων του ΠΑΟΚ, να κάνουν κοινές προπονήσεις και κοινούς αγώνες σε ένα γήπεδο. Πάμε στα χάντμπολ, τα τμήματα του ΠΑΟΚ προπονούνται και δίνουν τους αγώνες τους στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα, οπού εκτός του ΠΑΟΚ προπονούνται και δίνουν αγώνες το ανδρικό και γυναικείο της Πυλαίας, σύνολο τέσσερα μαζί με τα δύο του ΠΑΟΚ, ενώ κάνει προπονήσεις κάποιες φορές το γυναικείο του Πανοράματος, σύνολο πέντε τμήματα. Στο βόλεϊ γυναικών τα πράγματα είναι λιγότερο επικίνδυνα γιατί προπονείται ο ΠΑΟΚ και δίνουν αγώνες ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Στο πόλο ανδρών τα πράγματα είναι ιδιαίτερα γιατί είναι άθλημα πισίνας, και εκεί προπονούνται αθλητές κολύμβησης οι οποίοι στελεχώνουν εθνικές ομάδες.
Όπως καταλαβαίνετε, αναλύοντας όλο αυτό, ποιος είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ κρατά αυτή την στάση. Ο ΠΑΟΚ διατηρεί αυτή τη στιγμή επτά τμήματα, περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο.
Στη συνέχεια αν παρθεί το οκ να συνεχιστούν αυτά τα αθλήματα θα έχουμε αντιδράσεις, δεν θα πάω μακριά και θα μιλήσω για την Α2 μπάσκετ ανδρών. Φαντάζεστε τι μύλος θα γίνει σε αυτά τα γήπεδα.
Εμείς καταλαβαίνουμε το πάθος και την αγάπη του ερασιτέχνη αθλητή να παίξει και να αγωνιστεί, εδώ σε κάποια παιχνίδια δεν παίζει ο αθλητής ή η αθλήτρια, κάθεται στον πάγκο, και αισθάνεται ότι κάθεται πάνω σε «καρφιά». Είναι νέα παιδιά, και εμείς έχουμε την υποχρέωση ως σωματεία, ως παράγοντες, να ακούσουμε, να τους συμβουλευτούμε, αλλά να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις για το καλό της υγείας, την δικιά τους και των συγγενών τους, που κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή καλαθοσφαιριστής ίσως έχει την οικονομική ευχέρεια να αναλάβει κάποιο ρίσκο για την υγεία του εφόσον αμείβεται περισσότερο πλουσιοπάροχα σε σύγκριση με τον ερασιτέχνη αθλητή. Ο ερασιτέχνης αθλητής δεν έχει αυτή την πολυτέλεια».