Αλλαγή μεταγραφικής τακτικής στην πράξη
SHARE:
Στον ΠΑΟΚ, αποδέχθηκαν άπαντες με το τέλος της περσινής σεζόν ότι ο αποκλεισμός από το μίνιμουμ στόχο την εισόδου στα πλέι οφ, ήταν μία μεγάλη αποτυχία. Είτε έχοντας ελαφρυντικά για την πορεία αυτή, είτε όχι, η πρώτη απόφαση που πάρθηκε για τη δημιουργία της νέας ομάδας, ήταν η προσθήκη παικτών που θα βλέπουν τον ΠΑΟΚ ως ευκαιρία για να πετύχουν πράγματα.
Παίκτες δηλαδή με μεγάλο κίνητρο, που θα προσπαθήσουν μέσα από την παρουσία τους στην ομάδα, να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και βέβαια, να τη βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της. Τέτοια κίνηση ήταν η πρώτη από την Αμερικανική αγορά, αυτή του Χαντς, που έχει και αρκετές ομοιότητες με αυτή του Ντάρκο-Κέλι, που έγινε σήμερα.
Τέτοια κίνηση είναι και ο Χρηστίδης, που παρότι στα 24, έχει εμπειρίες, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα έχει την ευκαιρία να έχει ρόλο σε αυτό το επίπεδο.
Χαντς και Ντάρκο-Κέλι, έκαναν μία καλή σεζόν, σε πρωταθλήματα όπως αυτά του Βελγίου και της Φινλανδίας, που μπορεί να μη... γεμίζουν το μάτι των περισσότερων, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν «τροφοδοτήσει» με διάφορους Αμερικανούς παίκτες, ομάδες ακόμα και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Αμφότεροι, πέρσι, βρέθηκαν για λίγο στη Λούντβιγκσμπουργκ, η οποία είχε για περίπου μία δεκαετία (έφυγε φέτος το καλοκαίρι), έναν Αμερικανό προπονητή, όπως ο Τζον Πάτρικ. Μπορεί να μη «στέριωσαν» στη γερμανική ομάδα, ωστόσο βρέθηκαν σε έναν οργανισμό, που τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάρα πολύ με νεαρούς Αμερικανούς και μάλιστα, αμφότεροι, μετά από παρουσία στο Summer League του ΝΒΑ.
Προφανώς και ο ΠΑΟΚ στην πορεία, θα πάρει και κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά η προτεραιότητα που έχει θέσει στην «πιάτσα» είναι αυτή του κινήτρου, στους παίκτες που είναι να έρθουν. Και οι πρώτες του κινήσεις, αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει ξεκάθαρα, με αυτόν το γνώμονα.