Η πιο αποδοτική ομάδα όταν σφυρίζουν ξένοι!

Με αφορμή τις τελευταίες προτάσεις του ΠΑΟΚ στη διαιτησία και την αλλοίωση του πρωταθλήματος από Έλληνες διαιτητές σε βάρος του ΠΑΟΚ και υπέρ των τριών του ΠΟΚ ακολουθούν κάποια συμπεράσματα ...
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Η πιο αποδοτική ομάδα όταν σφυρίζουν ξένοι!

Κακά τα ψέματα μετά το Μάιο του 2018 όταν ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, στα δικαστήρια από την ΑΕΚ Αθηνών και πιο μπροστά από το 2016 με το μη καταλογισμό πέναλτι του Μακ στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τα όσα γνωστά ακολούθησαν, έγιναν κάποιες σημαντικές τομές αξιοκρατίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μπροστάρης ήταν κυρίως ο ΠΑΟΚ. Φυσικά όταν έχεις να κάνεις με ένα κατεστημένο που πάντα θέλει να ευνοείται με χίλιους τρόπους, ποτέ τίποτα δεν είναι αρκετό, δεδομένο γιατί είναι σαν Λερναία Ύδρα: κόβεις το ένα κεφάλι βγαίνουν περισσότερα, αυτός που θέλει να στην φέρει θα βρει τρόπο να το κάνει γιατί αυτή είναι η φύση του, το DNA του.

Οι καινοτομίες που έγιναν, δεν έγιναν λόγω συμφέροντος του ΠΟΚ και αυτές που μπορούν να γίνουν:

1) Σε πρώτη φάση ο ΠΑΟΚ ζήτησε μετά τον μη καταλογισμό του πέναλτι που Μακ το 2016, οι αγώνες μεταξύ των μεγάλων ομάδων να διαιτητεύονται από Έλληνες διεθνείς διαιτητές, γιατί αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Έτσι η ΑΕΚ Αθηνών απόλαυσε ένα τελικό του 2016 με Έλληνα διεθνή διαιτητή και πήρε το κύπελλο από τον μόνιμο ευνοούμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου, φυσικά ξέχασε να πει ευχαριστώ που ο ΠΑΟΚ το 2016 αυτοθυσιάστηκε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

2) Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πάλευε και παλεύει για δίκαιη κοινή κατανομή των τηλεοπτικών στα πλαίσια των μεγάλων Πρωταθλημάτων, έτσι ώστε οι μικρές ομάδες να είναι ανεξάρτητες και αυτοδύναμες, έκανε από αντίδραση το PAOK TV όταν του έκοψαν το συμβόλαιο με ΕΡΤ και τον πολεμούσε η NOVA, περίμενε τις μικρές περιφερειακές ομάδες να κάνουν πρώτα αυτές συμβόλαιο, φυσικά οι τρεις του ΠΟΚ έκαναν ένα ιδιότυπο τραστ στο Γερμανικό καλωδιακό. Δεν ξεχνάμε το 2019 όταν ο ΠΑΟΚ έκανε συμφωνία με ΕΡΤ και μπήκε σφήνα η ΑΕΚ Αθηνών ενώ είχε ήδη συμβόλαιο στη ΝΟVΑ και χάλασε η δουλειά με την ΕΡΤ, δεν ξεχνάμε όταν η ΝΟVΑ επηρεαζόταν από την ερυθρόλευκη διοίκηση για να μην κάνει καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ.

3) Από την εποχή Ζαγοράκη ο ΠΑΟΚ υποστήριξε παράλληλα με τους άνδρες να παίζουν ποδόσφαιρο και πρωτάθλημα η Κ15, Κ17, Κ19. Την εποχή Σαββίδη μπήκαν και άλλες ηλικιακές κατηγορίες, μπήκαν οι γυναίκες, πάρθηκαν πολλά πρωταθλήματα, βγήκαν ποδοσφαιριστές και το πιο σημαντικό έγινε η δημιουργία των Β' ομάδων, όπου ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος σύλλογος που επενδύει και παλεύει στην superleague 2 με καλά πλασαρίσματα, ενώ οι τρεις του ΠΟΚ αποχωρούν από το γήπεδο, τερματίζουν στην ζώνη του υποβιβασμού, κατεβάζουν Β' ομάδα και όχι Κ19 κτλ. Ο μόνος από τους 4 που φαίνεται ότι υπολογίζει τις ακαδημίες, είναι ο ΠΑΟΚ.

4) Σε θέματα δικαιοσύνης με πρόταση του ΠΑΟΚ πέρασε ότι ανώτατος, τελεσίδικος βαθμός δικαιοσύνης είναι το ξένο CAS και όχι το ελληνικό διαιτητικό δικαστήριο. Με τελική απόφαση του ελληνικού διαιτητικού ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα του 2018 στα χαρτιά και δεν άνοιξαν οι κάμερες με Πλατανιά το 2017, ξέχωρα πόσες άδικες τιμωρίες, με απόφαση του ξένου CAS, με ξένους δικαστές ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε το 2020 από την λασπολογία της πολυιδιοκτησίας με Ξάνθη.

5) Μετά το χάρτινο του 2018 ήταν η ανάγκη για είσοδο του VAR που σημειωτέον πάλι ο ΠΑΟΚ το πρότεινε πριν τον τελικό στο Βόλο το 2017 για να ακυρωθεί το οφ σάιντ του Ενρίκε και να γίνει πέναλτι υπέρ ΠΑΟΚ πάνω στον Κρέσπο πριν το οφ σάιντ, για να τελειώνει η προπαγάνδα για 2 μέτρα οφ σάιντ σε εκείνο τον τελικό, που ξεκίνησε από την ΕΡΤ .

6) Μετά το χάρτινο του 2018 επιβλήθηκαν οι ξένοι διαιτητές, όπου ο ΠΑΟΚ έχει με βάση τους παρακάτω πίνακες την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη και την καλύτερη απόδοση σε Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, με 2ο τον Ολυμπιακό, 3ο τον Παναθηναϊκό και 4η την ΑΕΚ.

7) Φυσικά σε αυτήν την απόφαση των ξένων διαιτητών στην ουσία την ήθελε μόνο ο ΠΑΟΚ. Δεν ξεχνάμε την ανακοίνωση που έβγαλε η ΑΕΚ το 2018 που έλεγε ότι οι ξένοι διαιτητές προσβάλλουν τον θεσμό του Έλληνα διαιτητή, την επίθεση διοικητικού παράγοντα της σε γεννητικά όργανα ξένου διαιτητή το 2020! Επίσης και ο Παναθηναϊκός στην αρχή και ο Ολυμπιακός πέρυσι έκαναν επεισόδια με ξένους διαιτητές (ξυλοδαρμός), η ΑΕΚ Αθηνών τα έβαλε με μεθυσμένους Πολωνούς που συμπτωματικά μέθυσαν και οι τρεις.

Οι ξένοι αρχιδιαιτητές λένε όταν φεύγουν από Ελλάδα ότι από τούς τρεις του ΠΟΚ δέχονται πεσίματα, πιέσεις (Περέιρα) αφού μένουν στην Αθήνα. Πολλές φορές ανακαλύπτονται ελληνικές ... πατέντες όπως ξένοι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο και Έλληνες στο VAR! Επίσης παίζει ο Άρης με τους τρεις του ΠΟΚ με Έλληνες διαιτητές κυρίως και ο ΠΑΟΚ με Άρη με ξένους διαιτητές.

Αυτό προσβάλει και τον Άρη που τον θεωρούν μικρή ομάδα και αλλοιώνει τους ισότιμους όρους που παίζει ο ΠΑΟΚ όταν αυτός παίζει με τον Άρη με ξένους διαιτητές και οι τρεις του ΠΟΚ με Έλληνες διαιτητές που συνήθως τον κερδίζουν.

8) Πρόσφατα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανεβαίνει Α' εθνική μια ομάδα από τον Βορρά και μια από Νότο γιατί αλλιώς όπως αδικήθηκε η Βέροια θα γίνει ένα πρωτάθλημα με γειτονιές της Αττικής και τον ΠΑΟΚ, όπως γίνεται σε πολλά αθλήματα πόλο, μπάσκετ κτλ

9) Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο προτάσεις αξιοπιστίας όπως τρισδιάστατο σύστημα ελέγχου οφσάιντ και goal line technology μετά την παραδοχή της ΚΕΔ ότι στον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητο μπήκαν λάθος οι γραμμές !Μην ξεχνάμε πρόσφατα ζήτησε η ΚΕΔ συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ.

10) Σαν στήλη θα θέλαμε ο ξένος Αρχιδιαιτητής να ζει εξωτερικό και από εκεί να κάνει την δουλειά του μακριά από πεσίματα, πιέσεις, επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και να μην σε πιέζουν όταν ο Αρχιδιαιτητής ζει Αθήνα με 4 εκατομμύρια οπαδούς κυρίως των τριών του ΠΟΚ σκέφτεσαι ... αθηνέζικα, σε απορροφά την σκέψη και τον τρόπο λειτουργίας το Λεκανοπέδιο, νομίζεις ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτό.

Στα ντέρμπι των "5" όλοι οι διαιτητές ξένοι και στο γήπεδο και στο VAR, και σε live streaming σε συνεργασία με την συνδρομητική τηλεόραση η συζήτηση μεταξύ διαιτητή και VAR εάν είναι δυνατόν να βλέπουμε και το πρόσωπο του VAR-MAN όπως βλέπουμε τον διαιτητή, την στιγμή που ελέγχουν ή δεν ελέγχουν μια φάση, αντί να ακούμε ή να μην ακούμε την άποψη του σπίκερ του συνδρομητικού, σαν reality.

Είδατε τι έγινε στο ματς Τότεναμ -Λίβερπουλ που έκανε λάθος, το παιχνίδι ξεκίνησε και δεν μπορούσε να γυρίσει την φάση. Τέλος η χρονομέτρηση θα πρέπει να γίνεται όπως στο μπάσκετ με καθαρό χρόνο παιχνιδιού, όχι στο περίπου.

Συμπεράσματα:

Τα συμπεράσματα από τους πίνακες είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνολικά και με 41 λιγότερα μάτς, έχει φτάσει τον Παναθηναϊκό με ξένους διαιτητές, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ΑΕΚ Αθηνών σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι πιο αποτελεσματικός , αποδοτικός ανά αγώνα από Ολυμπιακό σε Ευρώπη και συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη με ξένους διαιτητές!
Φυσικά θα σε πουν σαν αντίλογο προπαγάνδας ότι αυτό γίνεται γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε σε όμιλο CL άρα παίζει με ευκολότερους αντίπαλους, δεν θα σε πουν ότι έπαιξε σε προκριματικά-play of CL όχι από κακή ευρωπαϊκή βαθμολογία, αλλά κακή κλήρωση, 6 ματς με Άγιαξ, 4 με Μπενφίκα, ομάδες πού ανήκουν στο Top10 του All time ranking πού δεν έπαιξαν ποτέ οι 3 του ΠΟΚ σε προκριματικά καθαρά από τύχη τις απέφυγαν. Η συμμετοχή σε όμιλο CL δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της έρευνας μας γιατί ΑΕΚ και Παναθηναϊκος έπαιξαν λίγες φορές σε όμιλο CL κυρίως τον προηγούμενο αιώνα και δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα της έρευνας, ακόμα και του Ολυμπιακού που το εύρος της έρευνας μας είναι τεράστιο και καθολικό σε αγώνες.

Όπως είδαμε οι Ελληνικές ομάδες αποτυγχάνουν και στο Conference League και στο Europa League που είχε ο Παναθηναϊκός 11 χρόνια να σταυρώσει νίκη στο Europa σε ομίλο. Επίσης όταν συμμετέχεις στο CL κάνεις ρόστερ για επίπεδο CL και σε βοηθά και στους αγώνες στην Ελλάδα ή στο Europa εάν δεν περάσεις στο CL ,άρα βελτιώνεται ο συνολικός συντελεστή με ξένους διαιτητές σε Ελλάδα και Ευρώπη αφού η συμμετοχή σου εκεί σου δυναμώνει το ρόστερ έναντι των υπολοίπων αντιπάλων. Στην τελική η UEFA στο All time Uefa ranking προσμετρά όλους τους αγώνες ανεξάρτητα με την διοργάνωση και ο πρώτος πίνακας είναι αυτούσιος από το Wikipedia και οι άλλοι στην Ελλάδα προέκυψαν από τους αγώνες που έπαιξαν οι Ελληνικές ομάδες με ξένους διαιτητές στην Ελλάδα,Ευρώπη με την ίδια λογική του Wikipedia και της Uefa.

Τελικό συμπέρασμα: ΠΑΟΚ στήριξε τον θεσμό του ξένου διαιτητή και δώσε όπλα αξιοπιστίας με την βοήθεια της τεχνολογίας στους Έλληνες διαιτητές μέχρι να γίνουν
ηθικοί άνθρωποι, να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να κλέβουν άλλο τον ιδρώτα σου και την αγωνία ενός λαού.

Διαβάστε ακόμη...