Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο!

Τι είναι ο ΠΑΟΚ; Ο πιο ξεχωριστός, ιδιαίτερος Σύλλογος στον κόσμο που έγινε αυτό που είναι, μέσα από 4 πολέμους, 4 γενοκτονίες, μία φωτιά, μία μετανάστευση, δύο παράνομες κατοχές, μια ανασκαφή!
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο!

Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει κυρίως στα μέρη του ΠΑΟΚ ή σχετίζονται δηλαδή Μικρά Ασία, Πόντο, Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Μακεδονια. Εάν μου βρείτε άλλη ομάδα που έχει γεννηθεί έτσι, θα είναι και αυτή τόσο ξεχωριστή όσο ο ΠΑΟΚ.

Πολλές ομάδες δηλώνουν προσφυγικές, ξεχωριστές αλλά έφυγαν από την φωτιά των Γενοκτονιών και πήγαν στην γαλήνη, ασφάλεια της πρωτεύουσας, το όνομα τους έχει να κάνει μόνο με μια περιοχή πχ Κωνσταντινουπολίτες Αθηνών και Πειραιώς, καμία όμως δεν μάζεψε το 70% της προσφυγιάς ανεξαρτήτως καταγωγής και να ενωθεί με
τους γηγενείς σε περιοχή που μόνιμα έκαιγε με πολέμους, καταστροφές κτλ όπως ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι ΣΥΛΛΟΓΟΣ που τον ίδρυσαν Κωνσταντινουπολίτες αλλά δεχόταν τους πάντες Μακεδόνες, Πόντιους, Θρακιώτες, Μικρασιατες χωρίς εξαιρέσεις, για αυτό και το Πανθεσσαλονίκειος , για αυτό και η Κοινή Ομοσπονδία Αλύτρωτων 1923 του μητρικού του σωματείου της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών 1923.

Ο ΠΑΟΚ έχει μέσα του στο όνομα και στα σύμβολα του την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο (Τετράφυλλο της Ορθοδοξίας)Δικέφαλος και Βυζαντινά πέταλα, την Ρωμέικη Κωνσταντινούπολη και την νεότερη ιστορία .Θα εστιάσουμε στην νεότερη ιστορία που διαμόρφωσαν το ξεχωριστό του DNA.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

Τα γεγονότα:

1) Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Απελευθέρωση Μακεδονίας ,μέρος της Θράκης, αρχή διάλυση Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο
Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

Η εκδίκηση των Τούρκων αρχίζει με: 

2) Γενοκτονία Θρακιωτών 6/04/1914.

3) Α' παγκόσμιος πόλεμος 1914-1918 απελευθέρωση Θράκης.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

4) Νέα εκδίκηση των Τούρκων με την Γενοκτονία των Ποντίων 19/05/1919. 

5) Ενδιάμεσα στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο τo 1917, κάηκε όλη η Θεσσαλονίκη από φερόμενο ατύχημα σε σπίτι προσφύγων που άρχισαν να συρρέουν στην πόλη από το 1915.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο
Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

Το 70% της προσφυγιας έρχεται Θεσσαλονικη και Βόρεια Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

6) Γενοκτονία Μικρασιατών 14/09/1922. 

7) 1940-1945 Β παγκόσμιος πόλεμος που έγινε κυρίως Βόρεια Ελλάδα, Ρούπελ νέες εκτοπίσεις λαού της Μακεδονίας και Θράκης 2 νεκρούς ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο
Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

8) Νέος πόλεμος που ξεκίνησε από Πιερία της Μακεδονίας ,ο εμφύλιος το 1946 και το πεδίο του ήταν στα βουνά της Μακεδονίας Γράμμος και Βίτσι, πάλι νεκρό ποδοσφαιριστή ο ΠΑΟΚ και πρωταγωνιστές και από τις δύο παρατάξεις.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

9) Μετανάστευση της δεκαετίας του 60', οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες. Κυρίως από την φτωχοποιημένη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος έφευγε λαός για Γερμανία και Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο που εκεί οι περισσότεροι είναι ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ο πιο ξεχωριστός Σύλλογος στον κόσμο

10) Σταδιακή Γενοκτονία Κωνσταντινοπολιτών, ξεκίνησε από το 1915 και ολοκληρώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 1955 με τα Σεπτεμβριανά με αφορμή μια προβοκάτσια που έγινε στην Θεσσαλονίκη φυσικά.
https://www.paokmania.gr/blog/224919-ta-septembriana-kai-ta-egkainia-tis-toympas

11) Εισβολή των Τούρκων το 1974 στην Κύπρο την ημέρα που γεννήθηκε ο Μεγάλος Αλέξανδρος.  

12) Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ το 1976.

13) Ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου και της Θεσσαλονίκης 1977 στις Αιγές.

14) Ο Κούδας με το προσωνύμιο ο Μεγάλος Αλέξανδρος του ΠΑΟΚ μας, το απόκτησε δεκαετία 70.

Όλα αυτά τα γεγονότα διαμόρφωσαν το DNA του ΠΑΟΚ μας, που σήμερα είναι 98 χρονών.

Εάν μου βρείτε άλλο σύλλογο που να κουβαλά τέτοιο παρελθόν, ναι θα είναι ο πιο ξεχωριστός σε επίπεδο πολιτιστικής, πολιτικής ιστορίας, με δεδομένο ότι οι άλλες τρεις στην Αττική τονίζουν οι 2 το αρχαίο παρελθόν της Ελλάδας (ΠΑΟ ,ΟΣΦΠ) έγιναν με φυσιολογικές συνθήκες, και η άλλη η φερόμενη προσφυγική ομάδα όποτε θέλει, λέει ότι έχει έδρα μόνο Κωνσταντινούπολη, όποτε θέλει χρησιμοποιεί το όνομα της χωρίς το Αθηνών ανεπίσημα και επίσημα βάζει και το Αθηνών … σαν να μην έχει ξεκαθαρίσει μέσα της εάν είναι Αθηνών, όπως είναι το καταστατικό της όνομα και ο καταστατικός σκοπός της. 

Κακά τα ψέματα στον τελευταίο αιώνα η ιστορία παράγεται στο Βορρά, ότι γινόταν στα Αρχαία χρόνια και τα Ρωμέικα, Βυζαντινά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν διαφήμιζε ποτέ τον Βυζαντινισμό, Μακεδονισμό-Ελληνισμό του ή την διαφορετικότητα του, γιατί θεωρούσε ότι δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τι είναι, μέχρι που σύγχρονοι
προπαγανδιστές που εδρεύουν στας Αθήνας κυρίως, αλλοιώνουν την ιστορία του με εντολές άνωθεν.

Διαβάστε ακόμη...