21/4/1926: Μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ!

Το καταστατικό του ΠΑΟΚ εγκρίθηκε 20/4/1926 και δημοσιεύτηκε η απόφαση έγκρισης του από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 21/4/1926!
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
21/4/1926: Μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ!

Παρακάτω η απόφαση που δημοσιεύτηκε 21/4/1926...

20/4/1926: Απόφαση Πρωτοδικείου

21/4/1926: Δημοσίευση απόφασης, Αριθ. 822

Το Δικαστήριον των εν Θεσσαλονίκη Πρωτοδικών

Συγκείμενον εκ των Δικαστών Δ. Χρυσανθοπούλου Προεδρεύοντος, κωλυομένου του Προέδρου, Γ. Μουρτζούνη εισηγητού και Α. Βασιλείου.

Συνεδριάσαν δημοσία και εν τω ακροατηρίω του την 17ην Απριλίου 1926, παρουσία του τε Εισαγγελεύοντος Δικηγόρου Π. Κατώπη, κωλυομένου του Εισαγγελέως και των αμέσως αναπληρωτών του και του Γραμματέως Δ. Μανιώτου, ίνα δικάση επί της αιτήσεως του Προέδρου του σωματείου υπό την επωνυμίαν “Πανθεσσαλονίκειος
Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών”.

Ο Πρόεδρος του ανωτέρου σωματείου δια της από 10 Απριλίου 1926 αιτήσεώς του προς το Δικαστήριον τούτο απευθυνομένης υποβάλλει εις διπλούν αντίγραφον του καταστατικού του σωματείου των, πίνακα των ονομάτων των ιδρυτών αυτού, των μελών του Διοικητικού αυτού Συμβουλίου μετά των αναγκαίων πληροφοριών και αιτείται την
ενέργειαν των νομίμων διατυπώσεων δια την κατά Νόμον αναγνώρισίν του.

Μετά την νόμιμον προδικασίαν προκειμένης συζητήσεως επί της αιτήσεως ταύτης κατά την εν αρχή της παρούσης αναφερομένην συνεδρίασιν, καθ’ ην:

Ακούσαν του Εισηγητού Δικαστού αναγνότος την κατά Νόμον έκθεσίν του, και του Εισαγγελεύοντος 

Ιδόν την Δικογραφίαν

Σκεφθέν κατά τον Νόμον

Επειδή το υπό κρίσιν καταστατικόν πληροί άπαντας τους όρους του Νόμου 281 περί σωματείων ως ούτος ετροποποιήθη μέχρι σήμερον, δέον να γένηται δεκτή η κρινομένη αίτησις περί αναγνωρίσεως του σωματείου Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών και διαταχθή η ενέργεια των εν τω άρθρω 27 του αυτού ως άνω Νόμου αναγραφομένων διατυπώσεων.

Δια ταύτα

Δεχόμενον την προκειμένην αίτησιν. 

Διατάσσει την εις το ακροατήριον τούτου τοιχοκόλλησιν του καταστατικού του σωματείου υπό την επωνυμίαν “Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών” εδρεύοντος εν Θεσσαλονίκη και την καταχώρισιν αυτού εις το προς τούτο τηρούμενον ειδικόν βιβλίον.

Επιβάλλει τα τέλη της παρούσης τω Δημοσίω.

Εκρίθη και απεφασίσθη εν Θεσσαλονίκη τη 20 Απριλίου 1926 και εδημοσιεύθη αυτόθι τη 21η ιδίου μηνός και έτους.

Ο Προεδρεύων
(υπογραφή Δ. Χρυσανθόπουλος)

Ο Γραμματεύς
(υπογραφή Δ. Μανιώτης)

Έγκριση καταστατικού του ΠΑΟΚ στις 21/4/1926
Έγκριση καταστατικού του ΠΑΟΚ στις 21/4/1926
Έγκριση καταστατικού του ΠΑΟΚ στις 21/4/1926

Διαβάστε ακόμη...