Τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα

Κακή εικόνα και διαιτητικά εγκλήματα σημάδεψαν την ήττα του ΠΑΟΚ με 2-1 στον Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό...
Τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα
Photo Credits: @paokfc.gr website

Το σημερινό κείμενο θα χωριστεί σε δύο κομμάτια: Το αγωνιστικό και το εξωαγωνιστικό. Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, η εικόνα του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού ήταν κατά γενική ομολογία κακή. 

Η ομάδα, χωρίς να κάνει τα τρανταχτά λάθη που θα ήταν ασυγχώρητα, ήταν σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνη και αδυνατούσε να βρει λύσεις μεσοεπιθετικά για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Γενικότερα υπήρχε μια αίσθηση κόπωσης και έλλειψης φρεσκάδας, απόρροια κυρίως της ίωσης που ταλαιπώρησε πολλούς ποδοσφαιριστές και δεν τους επέτρεψε να προπονηθούν κανονικά, αλλά και των απαιτητικών Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. 

Άξιζε ο ΠΑΟΚ να χάσει χθες λόγω της κακής του εικόνας; Η απάντηση είναι όχι. Ο αντίπαλος ήταν επίσης κακός και ακίνδυνος και ο μόνος τρόπος για να προηγηθεί ήταν ο καταλογισμός του αστείου πέναλτι που σφυρίχθηκε σε μια επαφή ενός δευτερολέπτου του Κουλιεράκη με τον Ναβάρο. Άλλαξε η εικόνα του αγώνα μετά το γκολ αυτό; Όχι. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην απειλείται και να μην απειλεί και χρειάστηκε ένα δεύτερο διαιτητικό έγκλημα για να γίνει το 2-0 με το γκολ του αντιπάλου να μετράει κανονικά, παρά το γεγονός πως η φάση ξεκίνησε από εμφανές φάουλ πάνω στον Σάστρε. Στο ποδόσφαιρο λοιπόν δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να προβλέπει πως πρέπει να χάσεις λόγω διαιτητικών λαθών λόγω της κακής σου απόδοσης. 

Ακόμη λοιπόν και αυτός ο κακός ΠΑΟΚ έπρεπε να πέσει θύμα διαιτητικής αλλοίωσης για να χάσει τον αγώνα. Χάθηκε κάτι μετά την χθεσινή ήττα; Όχι. Ο ΠΑΟΚ τώρα ταξιδεύει στη Λαμία και με νίκη θα πλησιάσει την κορυφή έχοντας ματς λιγότερο. Έπειτα υποδέχεται και τους τρεις συνδιεκδικητές στην Τούμπα και κρατάει σε απόλυτο βαθμό τη τύχη στα χέρια του, καθώς αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα στεφθεί πρωταθλητής. 

Επομένως, τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα. Και δυο λόγια αφιερωμένα στους συνοπαδούς που αρέσκονται να κράζουν και να καταριούνται τα πάντα στον σύλλογο μας: Κανέναν δεν βοηθάει η κριτική σας. Το γεγονός πως με τόση ευκολία χάνετε την πίστη στην ομάδα και τον σύλλογο γενικά, είναι μια νοοτροπία άρρωστη. 

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ αντί να βλέπει πως παραμένει διεκδικητής, πέντε στροφές πριν το τέλος, αναλώνεται στο να εκφράζεται με απίστευτη ασέβεια στην ίδια του την ομάδα. Είναι θλιβερό το μέγεθος της αρρωστημένης αυτής νοοτροπίας. 

Κάποτε ο κόσμος του ΠΑΟΚ ταξίδευε στην Ξάνθη για να ανεβεί στην κορυφή και έβγαινε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την σφαγή του Σπάθα. Δεκαπέντε χρόνια μετά, λέει αυτά που έλεγαν οι αντίπαλοι του: “Πώς μιλάτε για σφαγή, το κέντρο δεν περάσατε”. 

Τροφή για σκέψη...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...