Η Κυπριακή ΚΕΔ εξέθεσε σοβαρά την Ελληνική!

Τον 30χρονο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα, διαιτητής της 2ης κατηγορία της UEFA, όρισε η ΚΕΔ για το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Πορτογάλο να υποκύπτει σε παιδαριώδη λάθη και να παίζει τον δικό του ρόλο στην αναμέτρηση, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό των “ασπρόμαυρων”.
Πηγή: paok24.com
Η Κυπριακή ΚΕΔ εξέθεσε σοβαρά την Ελληνική!
Photo Credits: @paok24.com

Η αμφιβολία για τον ορισμό του διαιτητή υπήρχε κι από πριν, καθώς σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ορίστηκε ένα ρέφερι δεύτερης κατηγορίας και νεαρής ηλικίας, χωρίς παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι. Κι αν κάποιος ενδεχομένως επικαλεστεί πως δεν υπήρχαν διαθέσιμοι διαιτητές -έστω- πρώτης κατηγορίας για να διευθύνουν την αναμέτρηση, τότε θα πρέπει να δει το παράδειγμα στο Κυπριακό (!) ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με τον Άρη Λεμεσού για το πρωτάθλημα.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία κατόρθωσε να φέρει έναν διαιτητή με αρκετά μεγάλη εμπειρία, που μάλιστα ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Και το όνομα αυτού…Φάμπιο Βερίσσιμο! Ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο, διεθνής από το 2015, ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και έχει μάλιστα διευθύνει τρία παιχνίδια Ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ από τα 385 παιχνίδια καριέρας, έχει οριστεί 16 φορές σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League και Conference) και 2 φορές σε προκριματικά Euro. Στον αντίποδα ο 30χρονος Μιγκέλ Νογκέιρα που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία της UEFA με 129 παιχνίδια καριέρας, ορίστηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ μετράει μόλις δύο παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτά ήταν μάλιστα για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Η Κυπριακή ΚΕΔ κατάφερε λοιπόν να φέρει έμπειρο διαιτητή πρώτης κατηγορίας σε παιχνίδι για το δικό της πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με την ελληνική που σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι έφερε έναν άπειρο διαιτητή που διευθύνει κατά βάση μικρομεσαία παιχνίδια στην Πορτογαλία…

Διαβάστε ακόμη...