Με αλλαγές και χωρίς περιθώρια για απώλειες

Μονόδρομος είναι για τον ΠΑΟΚ η νίκη, στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία, ώστε να παραμείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: sport24.gr
Με αλλαγές και χωρίς περιθώρια για απώλειες
Photo Credits: @EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (17:00, COSMOTE SPORT1,  ένα από τα πλέον must win φετινά του παιχνίδια απέναντι στη Λαμία. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την ήττα της στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχασε έδαφος στην βαθμολογία και αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες.

Μετά τον αγώνα με τη Λαμία ακολουθούν τα ντέρμπι με τους άλλους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος με πρώτο αυτό της Κυριακής με την ΑΕΚ, στα οποία ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του. Θα πρέπει όμως σήμερα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει στις προπονήσει αλλά δεν έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Άντριγια Ζίβκοβιτς και είναι δεδομένο ότι θα κάνει πολλές αλλαγές, βλέποντας ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του έχουν ανάγκη από ανάσες.

Το rotation του Λουτσέσκου

Το θέμα είναι πόσο εκτεταμένο θα είναι το rotation του 55χρονου τεχνικού, σε έναν αγώνα που δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για βαθμολογική απώλεια. Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει να διαχειριστεί την ομάδα του σκεπτόμενος το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί, την κούραση κάποιων παικτών του αλλά και τον κίνδυνο τιμωριών καθώς Κουλιεράκης και Μπάμπα βρίσκονται στο όριο των καρτών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και χωρίς τη δυνατότητα για πολλές δοκιμές είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για το σχήμα που θα επιλέξει. Λογικά στην άμυνα μπροστά από τον Κοτάρσκι θα ξεκινήσουν Ράφα Σοάρες και Γιάννης Μιχαηλίδης, αντί των Μπάμπα και Κουλιεράκη, ο Κεντζιόρα και ένας από τους άλλους τρεις ακραίους που είναι διαθέσιμοι (Σάστρε, Γιόνι και Βιεϊρίνια) δεξιά.

Η επιλογή στην επίθεση και ο Μάρκος Αντόνιο

Στη μεσαία γραμμή είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει ο Σουαλιό Μεϊτέ που δείχνει εξασθενημένος στα τελευταία παιχνίδια και να πάρουν φανέλα βασικού Οζντόεφ και Σβαμπ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσει ο Μάρκος Αντόνιο όχι όμως στα κεντρικά χαφ αλλά μπροστά από αυτά. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Κωνσταντέλιας θα αγωνιστεί αριστερά, ο Ντεσπόντοφ δεξιά με τον Τάισον να παίρνει και αυτός ανάσες.

Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Αλί Σαμάτα σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι πολύ περισσότερο παραγωγικός από όσο όταν στα προηγούμενα ματς που έδωσε.

Διαβάστε ακόμη...