Ξεκινούν τα πλέι οφ στην Α1 Γυναικών

Από superbasket.gr: Αρχίζει το Σάββατο (26/03) η προημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 Γυναικών, με τις πρώτες οκτώ ομάδες της κανονικής περιόδου να διεκδικούν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.
Πηγή: superbasket.gr
Ξεκινούν τα πλέι οφ στην Α1 Γυναικών

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός που ολοκλήρωσε αήττητος τις δεκαοκτώ αγωνιστικές της κανονικής περιόδου φιλοδοξεί να διευρύνει το σερί του και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, στην πρώτη παρουσία του στην Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, με τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη να έχουν βάλει στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Αντίπαλός τους στα προημιτελικά θα είναι ο 8ος Κρόνος Αγίου Δημητρίου, με το πρώτο ματς να γίνεται στη Γλυφάδα και τις Πειραιώτισσες να θέλουν μόλις μία νίκη για να περάσουν στους «4», αφού έχουν το προβάδισμα με 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο.

Ο δεύτερος Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» την 7η Τερψιθέα Γλυφάδας. Οι «πράσινες» μπαίνουν στη «μάχη» επίσης με προβάδισμα 2-0 και είναι κι εκείνες μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο 3ος ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στο κλειστό της Πυλαίας τη Νίκη Λευκάδας, με τους δύο αντιπάλους να ξεκινούν στο 1-1. Τέλος, ο 4ο Αθηναϊκός θα παίξει στο κλειστό της Εργάνης με τον 5ο Πρωτέα Βούλας, με το συγκρότημα του Βύρωνα να χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά, αφού μπαίνει στη σειρά με 2-0 από την κανονική περίοδο.

Οι ομάδες μεταφέρουν τις νίκες και τις ήττες τους από την κανονική περίοδο και το «εισιτήριο» για την τετράδα εξασφαλίζει ο σύλλογος που θα φθάσει πρώτος τις τρεις νίκες. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κατετάγη στην υψηλότερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Ο δεύτερος αγώνας θα λάβει χώρα στην έδρα της ομάδας στη χαμηλότερη βαθμολογική θέση κι αν χρειαστεί και τρίτος αυτός θα γίνει πάλι στην έδρα του «ισχυρού». Οι ηττημένες αυτής της φάσης δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους και θα καταλάβουν τις θέσεις 5, 6, 7 και 8. Θυμίζουμε πως στην Α2 έχουν ήδη υποβιβαστεί, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ο 9ος Ιπποκράτης Κω και ο 10ος Άρης Πετρούπολης.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ:

1η αγωνιστική
26/03 Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας Ανδρικόπουλος, Μαγκουνής (Μιχ. Πετράκης)
27/03 ΠΑΟΚ 12.00 ΠΑΟΚ-Νίκη Λευκάδας Γερακίνης, Δημάδης (Παπαγεωργίου)
27/03 «Π. Γιαννακόπουλος» 15.00 Παναθηναϊκός-Τερψιθέα Καραβίτης, Γιακείμη (Λημνιάτης)
28/03 ΔΑΚ Γλυφάδας 18.00 Ολυμπιακός-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Παπαφωτίου, Αντωνίου (Παλάτος)

2η αγωνιστική
30/03 ΔΑΚ Λευκάδας 15.00 Νίκη Λευκάδας-ΠΑΟΚ Δαρλαμήτσος, Κωνσταντινίδου (Κανελλόπουλος)
30/03 ΔΑΚ Γλυφάδας 16.00 Τερψιθέα-Παναθηναϊκός Παπαθανασίου, Ραχιώτης (Μπουρνάς)*
30/03 Βούλας 20.00 Πρωτέας Βούλας-Αθηναϊκός Σκούτας, Πολυχρόνης (Στ. Παπαδόπουλος)*
30/03 Αγ. Δημητρίου 20.30 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Ολυμπιακός Πόντας, Φραγκούλη (Ευστρατίου) *
(*)Εάν χρειαστεί

Διαβάστε ακόμη...