"Οι αιώνιοι αντίθετοι ..."
SHARE:
Όμως σε σένα που ψήφισες την παρούσα κιβέρνοιση, θέλω ειλικρινά και χωρίς περιστροφές να σε ρωτήσω: Έχεις συναίσθηση τι έκανες;
Θα σε πω όσο συνοπτικά μπορώ τι ακριβώς έκανες και σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως σε σχέση με σένα και τον ΠΑΟΚ.
Γιατί η "ομάδα νομής της εξουσίας", αφ' ενός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, με το κόμμα και την παράταξη και αφ' ετέρου, σε δούλεψε κανονικά και σε απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο και σαν ψηφοφορο και σαν οπαδό του ΠΑΟΚ.
Το να σου τονίσω την ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ, στο θέμα των Σκοπίων είναι χαμένος χρόνος...
Το να σου επισημάνω την ΕΞΩΦΘΑΛΜΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στο "προσφυγικο-μεταναστευτικό", είναι περισσότερος χαμένος χρόνος...
Αλλά να σε πάω σε πιο "εξειδικευμένα" θεματα, για να καταλάβεις ότι δεν ψήφισες την παράταξή σου, αλλά για τα συμφέροντα μιας ... ομάδος προσώπων
ΠΡΩΤΟΝ: Ψηφίστηκε το "ισχυροαναπτυξιακό" νομοσχέδιο, και την τελευταία στιγμή προστέθηκε διάταξη που προβλέπει: " κρατική επιχορήγηση σε εταιρείες ταχυμεταφορών"!
Όλως τυχαίως βέβαια ο κάποιος ισχυροαναπτυξιακός επενδυτής εμπλέκεται σε εταιρείες ... ταχυμεταφορικής διανομής τύπου από το ... "Αργος", που λύσσαξε να φύγει η πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού "που εξετάζει και το θέμα πωλήσεως της νόβα"
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, παρουσία του αμερικανού πρέσβη, με τον Wilbur Ross (συνεταίρου γνωστού ... αδικημένου μεγαλοπαράγοντα), με θέμα τα ΕΛ.ΠΕ
ΤΡΙΤΟΝ: Κανείς δεν σ' ενημέρωσε για την ψήφιση των εξής νόμων του κράτους:
(11-10-19) Ν 4631/19: Κύρωσης της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total E&P Greece B.V.», «Exxon Mobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Δυτικά Κρήτης», Ελλάδα.
(11-10-19) Ν 4630/19: Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10, Ιόνιο Πέλαγος, Ελλάδα.
(11-10-19) Ν 4629/19: Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα.
(11-10-19) Ν 4628/19: Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total E&P Greece B.V.», «ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Noτιοδυτικά Κρήτης», Ελλάδα.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η συγκεκριμένη "ομάδα προσώπων", όταν ίσχυσαν την 1-7-2019 οι νέοι κώδικες , ιδίως ο Ποινικός Κώδικας, έσκουζε για τις " ανωμαλίες και τις χαριστικές ρυθμίσεις" που περιείχε και "δεσμεύθηκε" ότι όταν θα έλθει στην εξουσία θα τον αλλάξει.
Ήλθε λοιπόν στην εξουσία και εκτός του ότι ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα, προχώρησε σε μία αλλαγή, που εσένα σαν ψηφοφόρο, δεν σ' ενδιαφέρει, αλλά την συγκεκριμένη "ομάδα προσώπων" την ενδιαφέρει πάρα πολύ.
Έτσι λοιπόν προσέθεσε την πρόβλεψη ότι "για το αδίκημα της απιστίας του άρθρου 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άµεσα κατά πιστωτικού ή χρηµατοδοτικού ιδρύµατος ή επιχειρήσεων του χρηµατοπιστωτικού τοµέα απαιτείται έγκληση.»
Ξέρεις φίλε μου τι σημαίνει αυτό;
Ότι διαβάζοντας το άρθρο για "σκάνδαλο μεγατόνων με την διαγραφή χρεών για το γήπεδο στον μπειραιά", θα πρέπει να σκεφτείς ότι το σκάνδαλο αυτό (γιατί πρόκειται για καραμπινάτη απιστία κατά πιστωτικού ιδρύματος) γαι να φτάσει στη Δικαιοσύνη, πρέπει να υποβληθεί έγκληση δηλαδή πρέπει η διοίκηση του ιδρύματος να θέλει την δίωξη (την οποία βεβαια ακόμη και να την θελήσει, μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλέσει την βούλησή της)
Κατάλαβες φίλε μου τι ψήφισες; Κατάλαβες ποιον ψήφισες;
Ψήφισες αυτόν που έκανε το κακούργημα της απιστίας σε βαρος κάθε τραπέζης ή άλλης επιχειρήσεως (π.χ forthnet), να διώκεται, μόνο αν θέλει η διοίκηση του ιδρύματος
Και σένα σε γλεντάει η τράπεζα η άλλο ίδρυμα, αν οφείλεις 1000 ευρώ!
Αυτούς ψήφισες, φίλε μου!
Θέλεις φίλε μου να σου πω ποιους άλλους ψήφισες;
Πάμε λοιπόν: Βρισκόμαστε στα ταραχώδη τέλη της δεκαετίας τού '80. Η χώρα προσπαθεί να συνέλθει, πνιγμένη στα απόνερα του περίφημου "σκανδάλου Κοσκωτά", η τρικυμία των οποίων έσπρωξε τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Λες και όλα τα άλλα προβλήματά μας ήσαν λυμένα, ο τότε υπουργός οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς εκδίδει την υπ' αριθ. 2077684/18014/0025/14-12-1990 απόφασή του "Παροχή της εγγύησης του Δημοσίου προς την Τράπεζα Κρήτης υπέρ των παρακάτω ΠΑΕ και Αθλητικών Σωματείων για τα ακόλουθα ποσά οφειλών τους σ' αυτή" (ΦΕΚ 796, τ. Β', 19-12-1990). Με την απόφαση αυτή, το δημόσιο εγγυάται υπέρ του Πανιωνίου 110.000.000 δρχ., υπέρ της Καστοριάς 90.000.000 δρχ., υπέρ της Βέροιας 70.000.000 δρχ, υπέρ της Αναγέννησης Καρδίτσας 50.000.000 δρχ., υπέρ του Μεσσηνιακού 20.000.000 δρχ. και υπέρ του Ουλιμπιάγκους Μπειραιώς 2.600.000.000 δρχ. Δηλαδή, από συνολικές εγγυήσεις 2,94 δισ., τα 2,6 πάνε υπέρ της γνωστής ομάδος.
Αυτό έγινε διότι η Τράπεζα Κρήτης, υπό εκκαθάριση ευρισκόμενη, κατέθεσε αγωγή κατά του Ουλιμπιάγκους, ζητώντας 608.000.000 δρχ. 8.300.000 γερμανικά μάρκα και 1.050.000 ελβετικά φράγκα νομιμοτόκως από την κατάθεση της αγωγής.
Η απόφαση αναφέρει επί λέξει στα άρθρα 4,5 και 6 ότι
"το Δημόσιο εγγυάται την προς την Τράπεζα Κρήτης καταβολή των ρηθέντων ποσών, εφόσον αυτά ήθελαν επιδικασθεί με τελεσίδικες ή αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπέρ αυτής, κατόπιν αγωγών ήδη ασκηθεισών υπ' αυτής κατά των εν λόγω ΠΑΕ και Αθλητικών Σωματείων". Δηλαδή, η εγγύηση δεν δινόταν γενικά κι αόριστα αλλά μόνο για χρέη από αγωγές που είχαν ήδη ασκηθεί κατά την έκδοση της υπουργικής απόφασης.
Επίσης η απόφαση ορίζει ρητά ότι, για την εξασφάλιση του δημοσίου, θα υπογραφούν συμβάσεις με τις οποίες οι παραπάνω ΠΑΕ και Αθλητικά Σωματεία θα εκχωρούν αμέσως στο κράτος το 20% από κάθε ακαθάριστο έσοδό τους (εισιτήρια, διαφημίσεις, δικαιώματα, επιχορηγήσεις ΠΡΟ-ΠΟ, δικαιωμάτων από μεταγραφές παικτών κλπ) ενώ μετά την τελεσιδικία των αποφάσεων θα εκχωρούν το 60%.
Τέλος η απόφαση ορίζει ότι για τα ποσά αυτά οι ΠΑΕ , αν δεν τα αποδώσουν στο Δημόσιο, θεωρείται ότι έχουν τελέσει υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ον: Οι συμβάσεις αυτές έχουν υπογραφεί;
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ον: Αν ναι τα ποσά έχουν αποδοθεί;
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ον: Κατανοεί κάποιος ποιο νούμερο προκύπτει από την ποσόστωση του 20% σε όλα τα παραπάνω, μέχρι και σήμερα;
ΕΡΩΤΗΜΑ 4ον: Δηλαδή ενώ το Κράτος είχε να λαμβάνει από τηλεοπτικά δικαιώματα, η κρατική τηλεόραση συνήψε σύμβαση για δύο χρόνια με την ομάδα του μπειραιά, και πλήρωσε περίπου 7.000.000 ευρώ;
ΕΡΩΤΗΜΑ 5ον: Αν αυτά τα ποσά αποδίδονταν δεν θα έπρεπε να εμφαίνονται στον ισολογισμό ως σχετική ένδειξη/έξοδα;
ΕΡΩΤΗΜΑ 6ον: Αν οι συμβάσεις δεν έχουν συναφθεί η αν τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί, έχουν αναληφθεί οι δέουσες ενέργειες για την υπεξαίρεση που έχει τελεσθεί;
Φίλε ΠΑΟΚτσή μη με ρωτάς αν έχω απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα.
Πιστεύω θα βρεις απαντήσεις αν ακούς τον κιβερνοιτεικώ εκπρόσωπο και τον φαλακροκόρακα.
Θα το ψάξουν το ζήτημα και θα σ' ενημερώσουν...
Εν τω μεταξύ η Τράπεζα Κρήτης καταθέτει την από 08.07.1992 δεύτερη αγωγή της αξιώνοντας 2.973.017 δολ. ΗΠΑ, 3.221.391 Γερµανικά Μάρκα, 150.000 Ολλανδικά φιορίνια και 2.210 Ελβετικά Φράγκα εντόκως, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γνωσθεί κάποιο αποτέλεσμα δίκης. Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν η ομάδα του Μπειραιά είχε κάτι κερδίσει θα το είχες μάθει από τους ... αντικειμενικούς ΑΡΔ.
Εν τω μεταξύ φτάνουμε στο 1993. Λίγο πριν χάσει την εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και εν όψει και της δεύτερης αγωγής, φροντίζει να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τις δύσμοιρες ΠΑΕ και τα Αθλητικά Σωματεία. Στο υπουργείο εθνικής οικονομίας και οικονομικών βρίσκεται πια ο νεοφιλελεύθερος Στέφανος Μάνος, ο οποίος προσυπογράφει τον Νόμο 2166/1993 "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, διαρρυθμίσεις στην έμμεση και άμεση φορολογία και άλλες διατάξεις".
Μέσα στα "κίνητρα", διατυπώνεται και μια Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η διάταξη (άρθρο 22 παρ.37) :
"Οφειλές των Π.Α.Ε. υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του παρόντος προς τράπεζες οι οποίες θα επιδικαστούν ύστερα από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, καταβάλλονται από το Δημόσιο μέχρι του ποσού για το οποίο έχει παρασχεθεί εγγύηση εκ μέρους αυτού, για τις οφειλές αυτές σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών 2077684/18014/0025/1990 (ΦΕΚ 796 Β) χωρίς δικαίωμα αναγωγής του σε βάρος της Π.Α.Ε..."
Αν δεν κατάλαβες φίλε μου και συνοπαδέ μου τι ακριβώς διάβασες μόλις τώρα και τι ψήφισες να στο πω πιο απλά: το Αθηναϊκό κράτος νομοθετεί εις βάρος του!
Ενώ η απόφαση Παλαιοκρασσά όριζε το πώς το δημόσιο θα έπαιρνε πίσω τις εγγυήσεις του αν τελικά πλήρωνε, ο Ν.2166/1993 στερεί από το κράτος την δυνατότητα να διεκδικήσει τα λεφτά του από τις ΠΑΕ! Και φυσικά αυτό θεσμοθετήθηκε για να ευνοηθεί ο Μεσσηνιακός και η Αναγέννηση Καρδίτσης. Kαι βέβαια να τονίσουμε ότι επειδή η Τράπεζα Κρήτης (υπό εκκαθάριση) ασκεί αγωγή κατά του Ουλιμπιάγκους, ζητώντας 608.000.000 δρχ, 8.125.000 γερμανικά μάρκα και 1.050.000 ελβετικά φράγκα και με βάση τις ισοτιμίες της εποχής, η συνολική απαίτηση φτάνει λίγο πάνω από 1,5 δισ. Δραχμές. Όμως επειδή η απαίτηση είναι έντοκη και το δικαιοπρακτικό επιτόκιο έφτανε μέχρι και 42%, ο Παλαιοκρασσάς φρόντισε να δώσει εγγύηση για 2,6 δις, δηλαδή κάλυψε και τους τόκους το θηρίο της οικονομικής πωλητικής.
Και φυσικά αναμένουμε ακόμη τις αποφάσεις επί των αγωγών αυτών
Αυτό ψήφισες: να περιμένεις αποφάσεις μετά από 30 χρόνια, για χρήματα που έχει να λάβει το Δημόσιο
Θέλω να γράψω κι άλλα, όμως δεν μπορώ.
Αυτή την στιγμή έχεις το δύσκολο προνόμιο να ΟΡΘΩΝΕΣΑΙ, απέναντι στον ΚΑΡΚΙΝΟ
Τώρα είναι η στιγμή που στην ΕΛΛΑΔΑ αναμετρώνται οι "αιώνιοι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ"
Το ΦΩΣ με το σκοτάδι, η ΑΡΕΤΗ με τη βρωμιά, ο ΟΥΡΑΝΟΣ με τα υπόγεια, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ με την ανεντιμοτητα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τους ασπάλακες.
Μην περιμένεις εύκολες νίκες! "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"
ΠΟΛΕΜΑ