Τα 2 Παγκόσμια, Ολυμπιακά ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα Ομαδικά Αθλήματα

Ολυμπιακή χρονιά το 2024, ναι οι Ολυμπιακοί αγώνες που πρώτα έγιναν λένε στην Αρχαία Ολυμπία της Πελοποννήσου, που λεγόταν παλιά Άλτις, ιερό του Δία που πήρε το όνομα της από τον Όλυμπο της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας όταν από εκεί από Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο κατέβηκαν Νότια, ανέβηκαν Θράκη οι ΠρώτοΕλληνες και πήγαν και Ανατολικά Μικρά Ασία, Πόντο και Δυτικά Μεγάλη Ελλάδα-Κάτω Ιταλία σημερινή.
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Τα 2 Παγκόσμια, Ολυμπιακά ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα Ομαδικά Αθλήματα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες γινόταν και στο Δίον την ιερή πόλη των Μακεδόνων τα Ολύμπια εν Δίω, κάτω από τον Όλυμπο και σε άλλες περιοχές.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ατόνησαν τα Ρωμαϊκά χρόνια, σταμάτησαν στα Βυζαντινά γιατί εξελίχθηκαν σε παγανιστικές εορτές σύμφωνα με τους Βυζαντινούς Έλληνες–Ρωμιούς σαν την σημερινή κατάσταση που θυμίζει πιο πολύ Eurovision, κατά κάποιο τρόπο γινόταν και στην Αντιόχεια και σε άλλες πόλεις. Φυσικά η προπαγάνδα λέει ότι τα σταμάτησαν οι κακοί Χριστιανοί, η προπαγάνδα δεν λέει ότι ατόνησαν όπως όλα τα πράγματα, εκφυλίστηκαν, ότι συνεχίστηκαν άλλοι αθλητικοί αγώνες στα Βυζαντινά χρόνια Δημήτρια στην Θεσσαλονίκη, ιπποδρομίες, πάλη Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη κτλ. στις δύο Αυτοκρατορικές πόλεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Φυσικά η προπαγάνδα δεν λέει ότι οι Χριστιανοί Βυζαντινοί σταμάτησαν τις μονομαχίες μεταξύ φτωχών ανθρώπων ή μεταξύ λιονταριών και Χριστιανών... που οδηγούσαν σε θάνατο.

Τον 17ο αιώνα αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες λίγο στην Αγγλία, πιο οργανωμένα λένε από τους Γάλλους γιατί διαπιστώθηκε ότι ήταν αγύμναστοι στο Βατερλό τους με τους Ρώσους. Έτσι η προπαγάνδα λέει ότι  ο Πιερ ντε Κουμπερτέν ήταν ο σύγχρονος αναμορφωτής. Φυσικά αμελούν να πουν ότι πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ ο Βικέλας ήταν Έλληνας, Μακεδόνας σε καταγωγή από Βέροια και ήθελε να γίνονται οι αγώνες μόνιμα στην Ελλάδα. Ίσως το μόνιμο να ήταν καλό γύρω από τον Όλυμπο ή στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσης το όραμα της αναβίωσης των Ολυμπιακών αγώνων καταγράφηκε πάλι από Έλληνα της Μακεδονίας τον Μηνά Μινωίδη με καταγωγή από Έδεσσα και πνευματική δράση στις Σέρρες πριν φύγει εξόριστος στην Γαλλία.

Η καταγραφή του έγινε το 1858 στην Γαλλία, έτσι ξεκίνησαν οι πνευματικές αναζητήσεις στην Γαλλία για αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων και πήρε σειρά ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, αλλά επειδή ο Μινωίδης ήταν ενάντια στην Βαυαρική οθωνική νοοτροπία θάφτηκε αυτό το γεγονός από τα σύγχρονα ΜΜΕ. Μην ξεχνάμε ότι οι ανασκαφές στην Αρχαία Ολυμπία έγιναν 100% από τους Βαυαρούς.

Τα 2 Παγκόσμια, Ολυμπιακά ρεκόρ του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ η ομάδα που η πόλη που εδρεύει βλέπει τον Όλυμπο  κάθε πρωί ,έχει δύο παγκόσμια ρεκόρ σε Ολυμπιακά, ομαδικά  αθλήματα σε συλλογικό πολυαθλητικό επίπεδο.

Το πρώτο παγκόσμιο Ολυμπιακό ρεκόρ του ΠΑΟΚ είναι σε επίπεδο συμμετοχών και είναι ότι στα 5 ομαδικά, Ολυμπιακά αθλήματα υδατοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση έχει 10 ομάδες στην Α εθνική κατηγορία σε επίπεδο ανδρών και γυναικών και έχουν παίξε οι 9 στις 10 στην Ευρώπη!

Το δεύτερο παγκόσμιο, Ολυμπιακό ρεκόρ του ΠΑΟΚ είναι σε επίπεδο τροπαίων και είναι ότι και στα 5 ομαδικά, Ολυμπιακά αθλήματα σε επίπεδο ανδρών-νέων, γυναικών-νεανίδων έχει σε όλα Πανελλήνιο ή Πανευρωπαϊκό τρόπαιο!

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα συνολικά τρόπαια στα ομαδικά ανά τμήμα και όπως διαπιστώθηκε και οι δέκα κατηγορίες είναι γεμάτες!

Πίνακας στατιστικών των τμημάτων αδρών/νέων του ΠΑΟΚ
Πίνακας στατιστικών των τμημάτων γυναικών/νεανίδων του ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...