"Εθνικό"φρονες …
SHARE:
της Εγκληματικής Ποδοσφαιρικής Οργανώσεως και στο σιχαμερό θέαμα που μας προσέφεραν την περασμένη Κυριακή απέναντι στην Ρουμανία, με μια είδηση: «Ο Βασίλης Τζαλακώστας είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, όπου αναλαμβάνει το "τιμόνι" της ομάδας μαζί με τον Θανάση Κιουπκόλη. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ακράτας, ο οποίος στο παρελθόν έχει καθίσει και στους πάγκους των Αχιλλέα Καμαρών και Παναιγιαλείου, πέρασε θετικά από την αξιολόγηση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι και η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε την πρόσληψή του.»
Δεν σας κρύβω ότι πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ την Εθνική ομάδα, μετάνιωσα που δεν έκλεισα την τηλεόραση μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων. Αυτό που παρακολουθήσαμε, ήταν ένα ποδοσφαιρικό έκτρωμα στο προσκήνιο, ΑΜΕΣΟ προϊόν ενός βορβορώδους παρασκηνίου.
Όμως επειδή τα ελληνικά χρώματα έδιναν άλλη μια μάχη χθές στην Βοσνία, περίμενα το αποτέλεσμα της (στην παρούσα συγκυρία) ΜΟΝΗΣ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ παρουσίας (σ'επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών) στα ευρωπαϊκά γήπεδα για να υπάρχει μια συνολική εικόνα αυτών που έχουν διαδραματισθεί αυτό το τετραήμερο.
Βλέποντας την ΕΠΙΚΗ και ΗΡΩΙΚΗ ανατροπή των Ελλήνων της Κύπρου μέσα στην Βοσνία, μου ήλθε στη σκέψη ο αποκεφαλισμός του δημοσιογράφου από τζιχαντιστές και κυρίως τα παρακάλια συγγενών φίλων και της παγκομίου κοινότητος που τελικά δεν εισακούσθηκαν.
Και θυμήθηκα ότι : «.... Την 1η Απριλίου 1953 ο Ευαγόρας ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισσάβετ Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές. Παραμονή της στέψης, οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση με αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Ευαγόρας αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και σκίζει την αγγλική σημαία: το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων.
Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί, γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσας να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές παρέσυραν ό,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας.
Σε ηλικία 17 χρόνων, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες του απελευθερωτικού αγώνα. Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση.. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές. Ο Ευαγόρας συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Στην συνέχεια κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμούι η δίκη ορίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου. Στη δίκη του ο Παλληκαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις τους παραδέχθηκε την ενοχή του: « Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο. ..»
Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη, οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτινγκ, με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν να ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση. Ο Χάρτινγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.
Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους....»
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο «πολιτισμένος κόσμος» που τώρα δηλώνει τον αποτροπιασμό του, πριν λίγα χρόνια ΕΚΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ σε 19χρονα παιδιά.
Αυτός λοιπόν ο «πολιτισμένος κόσμος» ήταν που έχει εμπνεύσει σε πνεύμα και χρώμα τις κυρίες του λιμανιού. Τα χρώματα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ τους εκφράζουν, το πνεύμα της «κυριαρχίας» των Βρεττανών τους διαπνέει. Και τι κάνουν; «Απαγχονίζουν» ποδοσφαιριστές, «αποκεφαλίζουν» αγνές φιλοδοξίες νεαρών παικτών, ΚΩΦΕΥΟΥΝ χαρακτηριστικά στο ΠΑΝΘΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ανοσιούργημα σε βάρος του ΚΛΑΟΥΣ αλλά και άλλων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.
Πού είχαμε μείνει; Στην πρόσληψη Τζαλακώστα... Μια φορά και έναν καιρό που λέτε ήταν μια ομάδα που την έλεγαν Αθηναικός. Σ' αυτήν την ομάδα υπήρξαν συμπαίκτες ο Γιώργος ΚΑΖΙΑΝΗΣ και ο Βασίλης ΤΖΑΛΑΚΩΣΤΑΣ.
Τα χρόνια πέρασαν και η Εγκληματική Ποδοσφαιρική Οργάνωση «εξέδωσε», προφανώς νόμιμα και χωρίς παρατυπίες «άδειες μάνατζερ». Μία απ' αυτές τις άδειες κατέχει ο Γιώργος ΚΑΖΙΑΝΗΣ, τα γραφεία του οποίου λειτουργούν στην Λεωφ. Συγγρού 137 2ος όροφος. Συμπτωματικά μάλλον κοντά στα παλαιά γραφεία της οργανώσεως.
Ο ακάματος εργάτης του ποδοσφαίρου Γιώργος ΣΑΡΡΗΣ εκφράζοντας αυτήν την πρωτοφανή ανιδιοτέλεια που διακρίνει την οργάνωση ψάχνει για προπονητή, που δεν εκπροσωπείται από μάνατζερ. Γράφει το ΑΡΔ ρεπορτάζ: «....Συνάντηση με τον Κλαούντιο Ρανιέρι είχε στη Ρώμη ο Γιώργος Σαρρής ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο ο πολύπειρος Ιταλός κόουτς να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας....» Δηλαδή συζήτησαν οι δυό τους
Όμως άλλο ΑΡΔ δημοσίευμα αναφέρει: «..Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», ο Ιταλός τεχνικός με το πλούσιο βιογραφικό, προτάθηκε στην ΕΠΟ και μάλιστα Έλληνας μάνατζερ που έκανε την προσέγγιση με την Ομοσπονδία ανέλαβε να βολιδοσκοπήσει και τις προθέσεις του Ρανιέρι..»
Και ο Έλληνας μάνατζερ έκανε το θαύμα του. Νέο ΑΡΔ δημοσίευμα αναφέρει:
« Εποχή Ρανιέρι ξεκινάει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την άφιξη του Ιταλού να έχει προγραμματιστεί το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα. Ο πρώην τεχνικός της Μονακό θα έρθει μαζί με τη σύζυγο του, τον μάνατζερ του και τον δικηγόρο του...»
Τελικά έχει ή δεν έχει μάνατζερ ο Ρανιέρι;
Σχετική απάντηση δίνει ο Κώστας Καίσαρης που γράφει: «....Ταυτόχρονα έχουν ήδη αρχίσει τα κουτσομπολιά: ότι ο Ρανιέρι έχει προσωπικές σχέσεις με τον μάνατζερ Καζιάνη..»
Ο Έλληνας μάνατζερ λοιπόν που φαίνεται να έχει εμπλοκή στην όλη Ιστορία είναι ο Γιώργος ΚΑΖΙΑΝΗΣ. Αρκετά ελκυστική η δράση του εν λόγω μάνατζερ. Ξεχωρίζω: «...Στην ελληνική πραγματικότητα, το παράδειγμα του Τζιμπούρ που άφησε τον Λυπημένο για να πάει στον Καζιάνη δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν πολλά άλλα που έχουν προηγηθεί. Ο Τζιμπούρ πήγε στον μάνατζερ που του έταξε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Και άφησε εκείνον που δεν του έκανε τη δουλειά που ήθελε....»
«Η μεγάλη του Ajax Σχολή, με τις πιο διάσημες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελλάδα, και ο υπεύθυνος της «Hellas Ajax Academy», Γιώργος Καζιάνης, έχει κάθε λόγο να δηλώνει περήφανος που κατάφερε να κάνει πράξη το όραμά του!...βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν ο επικεφαλής σκάουτερ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο σύμβουλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, οι Δημήτρης Μαυρογεννίδης, Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Λιβαθηνός, Τάκης Φυλακούρης, Γιώργος Κασναφέρης, ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μπάμπης Ζελενίτσας...»
Και λέει ο ΚΑΖΙΑΝΗΣ: «Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα είχα πάει τον υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μπάμπη Ζελενίτσα στον Άμστερνταμ να δει τον τρόπο λειτουργίας»
Όλως λοιπόν τυχαία ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε ο συμπαίκτης του ΚΑΖΙΑΝΗ στον Αθηναικό «προσελήφθη» στην ΕΠΟ και ο Ζελενίτσας είναι προπονητής στην Εθνική Παίδων δηλαδή στην ΕΠΟ.
Μετά θα πρέπει εγώ και εσύ να δεχθούμε ότι:
-η ΕΠΟ έβγαλε ... αμερόληπτη ανακοίνωση «εθνικο»φροσύνης μετά την Μ.Τετάρτη
-η ΕΠΟ προσλαμβάνει και απολύει προπονητές με «αντικειμενικά» κριτήρια
-η ΕΠΟ θεωρεί ότι θα πρέπει ν' ανεχθούμε τον Σάμαρη και τον Μανιάτη σε ρόλο οργανωτή και ηγέτου της ομάδος κάτι σαν τον άμπαλο Μητρόπουλο πριν χρόνια που έπαιρνε την μπάλλα από τα πόδια του ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ για να φτιάξει παιχνίδι, το ταγάρι
-ότι ο ΚΑΛΟΥΣ δεν παίζει γιατί «έτσι έκρινε ο προπονητής»
Λοιπόν «εθνικό»φρονες ένα σας λέω: ο ΠΑΟΚτσής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χαιβάνι ... μπορεί να μην είναι έτοιμος να σας δώσει τ' άντερα στα χέρια, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΪΒΑΝΙ
Υ.Γ ... η χλιδή μεγάλη, οι καλεσμένοι επιφανείς και σπουδαίοι, ο καιρός θαυμάσιος, το ζευγάρι έλαμπε από χαρά. Η όμορφη γκαρσόνα πλησιάζει τον κ.Σάββα και του προτείνει ένα ποτήρι κρασί. Ο κ. Σάββας αρνείται ευγενικά...τον λόγο πήρε ο πατέρας της νύφης και μετά ο άνδρας της ξανθίππης που είπε με σοφία « ο γάμος είναι δύσκολο πράγμα. Σας το λέω εγώ που είμαι τριάντα χρόνια παντρεμμένος..αλλά τα πρώτα δέκα δεν πιάνονται....» οι καλεσμένοι καγχάζουν και ο κ. Σάββας αναζητά εναγωνίως την γκαρσόνα και της λέει επιτακτικά: «βάλε μου κρασί...»
Έχεις τον οίκτο μου ...