«Δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού αυτά»
SHARE:
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού ενώ εξέφρασε την απογοήτευση του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Γιάννης Καλμαζίδης στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην φετινή αγωνιστική περίοδο και να πετύχει τους στόχους της.
Ο 47χρονος προπονητής στάθηκε και στο επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει για το άθλημα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Εθνικής ομάδας και να έλθουν επιτυχίες.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μπάμπη Παπάζογλου για
-Την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Δεν παύει να είναι μια έκπληξη από τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως είναι από τις ελάχιστες φορές που διεκδικεί κάτι τόσο καλό όπως φέτος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή για τον ΠΑΟΚ».
-Το τι έκρινε ένα τόσο «κλειστό» αγώνα:
«Όταν δυο ισοδύναμες ομάδες με παίχτες ικανούς και έμπειρους αγωνίζονται μεταξύ τους, οπωσδήποτε κρίνεται στις λεπτομέρειες η έκβαση ενός ματς. Το tie brake συνήθως κρίνεται στην λεπτομέρεια και την εμπειρία παικτών που μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα και να τραβήξουν το βάρος».
-Τον Γκόμεζ:
«Ο Γκόμεζ είναι ένας πολύ καταρτισμένος παίκτης με μεγάλη εμπειρία σε Παγκόσμιο επίπεδο, όμως, είναι δουλεία που προέρχεται συνολικά από όλη την ομάδα. Είναι ένα από τα βαριά μας όπλα(σ.σ Ο Γκόμεζ) αλλά για να φτάσει η μπάλα σε αυτόν είναι από πίσω μια ομαδική προσπάθεια από δώδεκα παιδιά τα οποία δουλεύουν».
-Τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Απογοήτευση. Ενώ είμαι τόσο χαρούμενος που καταφέρνουμε και παίζουμε τόσο καλά και νικάμε μέσα σε μια τέτοια έδρα με καλή εικόνα της ομάδος, απογοητεύομαι πολύ. Είναι ζούγκλα, θέλουμε να λέμε πως είμαστε Έλληνες που έχουμε διδάξει πρώτοι τον πολιτισμό και τη δημοκρατία και λειτουργούμε αντίθετα. Έχω παίξει σε όλο το κόσμο και αυτό δεν συμβαίνει».
-Το πού πηγάζει η ένταση αυτή:
«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού μεταφέρετε η ένταση αυτή. Από το ποδόσφαιρο; Υπάρχουν πολλά που σε απογοητεύουν. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και εμείς και όλες οι ομάδες καθώς το βόλεϊ είναι κάτι σαν μία μεγάλη οικογένεια καθώς τη μια χρόνια είμαστε εδώ και την άλλη αλλού. Συμβαίνουν συχνά αυτά. Μην αδικούμε βέβαια τις ομάδες της επαρχίας όπου παρατηρούνται λιγότερα συχνά τέτοια φαινόμενα. Αυτό το πράγμα το λέμε κάθε χρόνο πως πρέπει να σταματήσει. Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι αλλά η εικόνα αυτή χαλάει την όλη ομορφιά του».
-Τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Εντάξει σίγουρα το χθεσινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο όχι τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά. Δείξαμε τα δόντια μας και πως εδώ που είμαστε θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό, ήδη έχουμε καταφέρει να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και ελπίζω να έχει συνεχεία. Πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουμε την Αλεξανδρούπολη και να φτάσουμε στον ημιτελικό του κυπέλλου. Προερχόμαστε από έναν αγώνα με ένταση θα έχουμε και το ταξίδι αύριο το πρωί. Μετά θα δούμε για το πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό. Η Σύρος, η Κηφισιά, η Αλεξανδρούπολη και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό και πιθανόν να τις βρούμε στον ημιτελικό. Θέλει πολύ δουλεία για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
-Το επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ:
«Το βόλεϊ δεν είναι πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, ωστόσο, βγαίνουν κατά καιρούς παιδιά με πολύ καλές προδιαγραφές και το καλό αυτή τη στίμη είναι ότι κάτι παιδιά που παίζουν έξω από τη Ελλάδα όπως ο Τζούριτς ο Φιλίποφ ο Τζουμάρκας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν παιδία που παίζουν σε καλά πρωταθλήματα και δυστυχώς η κοινωνία μας στην Ελλάδα δεν είναι στα καλά της και αυτό είναι κάτι ποτ στον αθλητισμό έχει το δικό του αντίκτυπο. Δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες για τα παιδία να εξελιχθούν στο βαθμό που έπρεπε αλλά υπάρχουν αρκετοί και στην Ελλάδα και έξω που έχουν κάνει βήματα προόδου και μακάρι να βγουν κι άλλοι έξω και να δυναμώσει κι άλλο το επίπεδο των Ελλήνων παικτών».
-Το πώς μπορεί να «δυναμώσει» η Ελλάδα:
«Αν οι άλλες χώρες δουλεύουν σωστά είναι μονόδρομος και για εμάς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγει κάτι στη... τύχη. Πρέπει να δώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να βγουν παιδιά για αυτό κι άλλες χώρες δουλεύουν πιο συστηματικά με πρόγραμμα και κάνουν επιτυχίες».