Ο… Ρόλαντ Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ και το βόλεϊ!

Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών κληρώθηκε για τα προκριματικά του Euro Volley με την Εθνική Αυστρίας, της οποίας είναι προπονητής ο Ρόλαντ Σβαμπ. Δεν πρόκειται για κάποια συνωνυμία, αλλά για τον αδερφό του, εκ των αρχηγών, του πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ, Στέφαν.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο… Ρόλαντ Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ και το βόλεϊ!
Photo Credits: @PAOKFC

Μάλιστα, με αυτή την ευκαιρία ο, κατά επτά χρόνια μεγαλύτερος αδερφός Σβαμπ, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας.

Αναλυτικά από το σχετικό αφιέρωμα:

«Μικρός ήταν ποδοσφαιριστής και σκιέρ, αλλά ένας τραυματισμός οδήγησε τον Ρόλαντ Σβαμπ να αλλάξει κατεύθυνση και να ασχοληθεί με το βόλεϊ φτάνοντας να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Αυστρίας, ενώ πλέον είναι ο προπονητής της Εθνικής γυναικών της πατρίδας του.

Κι αν το όνομα του λέει σε πολλούς κάτι να τους… επιβεβαιώσουμε καθώς πρόκειται για τον μεγάλο αδελφό και μέντορα του (εκ των αρχηγών του ποδοσφαιρικού) ΠΑΟΚ Στέφαν Σβαμπ.

Ο κατά 7 χρόνια μεγαλύτερος Ρόλαντ, διαδέχθηκε τον Γιαν Ντε Μπραντ στον πάγκο της Εθνικής γυναικών της Αυστρίας, θέλοντας να οδηγήσει τη χώρα του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια απουσίας και η κλήρωση που έφερε τη χώρα του αντιμέτωπη για την Ελλάδα ήταν για τον ίδιο η αιτία να χαμογελάσει…

«Θυμάμαι ότι το είχαμε σχολιάσει με τον Στέφαν και ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Ελπίζω το 2025 που θα γίνει ο αγώνας στην Ελλάδα να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη… Έχουμε μια πολύ στενή σχέση με τον αδερφό μου και η τελευταία φορά που ήμουν στην Θεσσαλονίκη ήταν το περασμένο Μάιο. Είχα έρθει για να παρακολουθήσω από κοντά τον καθοριστικό αγώνα με τον Άρη όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα κι αυτό που έζησα μετά το τέλος του αγώνα ήταν κάτι απίστευτο».

Επιστροφή όμως στη… βολεϊκή πραγματικότητα και στον αγώνα της Κυριακής (25/8, 21:20) με τον 41χρονο τεχνικό να χαρακτηρίζει την αναμέτρηση με την Ελλάδα: «Σίγουρα καθοριστική για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, παρόλο που κι εμείς κι εσείς έχουμε αλλάξει αρκετά από τα προκριματικά του 2021 όταν είχαμε χάσει και τα δυο ματς με 3-0. Ωστόσο η Ελλάδα έχει αθλήτριες όπως η Στράντζαλη, η Ανθούλη και γενικά περισσότερη εμπειρία από τη δική μας ομάδα. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε με 3-0 στα Σκόπια στη μάχη που θα γίνει για να βρεθούμε στις πέντε καλύτερες δεύτερες ομάδες απ’ όλους τους ομίλους».

Για τον κ. Σβαμπ, ο οποίος την επόμενη σεζόν θα είναι προπονητής στη γερμανική Bundesliga και στην ομάδα της Στράουμπινγκ, ο αγώνας με την Ελλάδα είναι ένα ακόμη τεστ για την ομάδα του «απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, σαν κι αυτούς που αντιμετωπίσαμε φέτος στο Golden European League. Εκεί στην αρχή δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για εμάς, αλλά σιγά, σιγά βελτιωθήκαμε, ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί κι αυτό ελπίζω να δείξουμε και κόντρα στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη...