Ελενα Μπάκα: «Το πρωτάθλημα το κερδίζεις κάθε μέρα!»

Αμερική, εξωτερικό και… ΠΑΟΚ. Η νέα ακραία του Δικεφάλου, Έλενα Μπάκα μιλά στη FORZA για την επιλογή της να φορέσει τ’ «ασπρόμαυρα», τους στόχους της ερχόμενη στον Δικέφαλο, θέτοντας ψηλά τον πήχη!
Ελενα Μπάκα: «Το πρωτάθλημα το κερδίζεις κάθε μέρα!»
Photo Credits: @acpaok

Παράλληλα, η διεθνής αθλήτρια του βόλεϊ μιλά για την ξεχωριστή εμπειρία που έζησε, αγωνιζόμενη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τι σε έκανε να πεις «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Αρχικά είχα συνεργαστεί με το ίδιο σταφ και είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένη. Οπότε εξ αρχής ήμουν αρκετά θετική στη συγκεκριμένη προοπτική, που με κάλυπτε σε κάθε επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, οι στόχοι είναι υψηλοί κι αυτό μέτρησε επίσης. Είχα μιλήσει και με άλλες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν με διαφορά η καλύτερη».

Με τι στόχους ξεκινάει αυτή η χρονιά;

«Σίγουρα στοχεύουμε ψηλά με τον ΠΑΟΚ. Ιδανικά θα ήθελα να είμαστε στα Play Off και από εκεί και πέρα να παλέψουμε για το καλύτερο. Ρεαλιστικά, ο πρώτος στόχος είναι να βρεθούμε στην τετράδα, και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο».

Τι συνθήκες συνάντησες στον ΠΑΟΚ;

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά σε σχέση με τις ομάδες που δούλευα στο εξωτερικό και στον ΠΑΟΚ. Έχουμε τα πάντα και είναι όλα όπως τα περίμενα. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, έχουμε ένα απίστευτο σύνολο κι έχουμε δέσει ως χαρακτήρες. Έχουμε όρεξη για δουλειά, και υπάρχει μια καλή μίξη εμπειρίας και ταλέντου. Προσπαθούμε καθημερινά και αυτό είναι το κλειδί. Το πρωτάθλημα, και κάθε επιτυχία, το κερδίζεις κάθε μέρα στην προπόνηση».

Ήταν δύσκολο να επιλέξεις τον επαναπατρισμό, έχοντας προτάσεις από το εξωτερικό;

«Έλειπα αρκετά χρόνια από την Ελλάδα, αλλά προσπαθώ να προσεγγίζω την κάθε κατάσταση επαγγελματικά. Έχει να κάνει πάντα με την πρόταση και τις προοπτικές που έχει αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα επαγγελματικό σωματείο που συμπεριφέρεται με σεβασμό στον αθλητή. Σε άλλες ελληνικές ομάδες δεν συναντάς συνθήκες ανάλογες του εξωτερικού».

Τι εμπειρία ήταν αυτή της Αμερικής;

«Το πρόγραμμα στην Αμερική είναι γεμάτο καθημερινά, με την πίεση να είναι σε υψηλά επίπεδα. Πέραν του αθλητικού κομματιού, δίνουν μεγάλη βάση στους βαθμούς σου. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις επειδή απλά είσαι στην ομάδα. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να χωρέσεις και οτιδήποτε έξω από τη σχολή και το βόλεϊ. Αυτό που σου λείπει στην Αμερική είναι ο ύπνος. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία, που μου άρεσε κι έμαθα πάρα πολλά, παρά τις δεδομένες δυσκολίες».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Τις περισσότερες ημέρες τα πρωινά ξεκινούν με βάρη. Στη συνέχεια θα ξεκουραστώ για την απογευματινή προπόνηση της ημέρας. Στο ενδιάμεσο ίσως πιώ έναν καφέ, ενώ μετά την προπόνηση ίσως βγω για μια απογευματινή βόλτα. Γενικότερα η ρουτίνα μου είναι αυτή, γήπεδο, σπίτι, σπίτι, γήπεδο».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Οι φίλοι μου και η οικογένεια μου είναι η διαφυγή μου από την ρουτίνα μου, την οποία λατρεύω. Μου αρέσει επίσης πάρα πολύ η θάλασσα, και όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει».

 

Πηγή: forzaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...