ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ γυναικών. Η ομάδα μας, μας έχει χαρίσει πολλά τρόπαια τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα έξι πρωταθλήματα, επτά κύπελλα και ένα super cup.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Photo Credits: @acpaok

Tην προηγούμενη σεζόν κατακτήσαμε το κύπελλο και το πρώτο super cup που διοργανώθηκε ποτέ, αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα, θα έλεγα αμαχητί.

Φέτος η ομάδα έκανε μια μεγάλη ανανέωση, τόσο στα πρόσωπα, όσο και στην φιλοσοφία λειτουργίας του τμήματος.

Η πολύ μεγάλη αλλαγή, ήταν η αποχώρηση της εμβληματικής αρχηγού μας, επί σειρά ετών, Μαρίας Χατζηπαρασίδου, που πήγε στην Αναγέννηση Άρτας, όπου αγωνίζονται δύο ακόμη πρώην αθλήτριες μας, οι Μούρνου και Νούλα.

Ο λόγος της φυγής της, είναι η αντιπαράθεση με τον προπονητή μας Πελεκίδη, κατά την διάρκεια των περσινών πλέι οφς, που οδήγησε στο δίλλημα που τέθηκε από τον κόουτς "ή εγώ ή αυτή".

Η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει τον Πελεκίδη και έστησε μια ομάδα που βασίζεται σε Ελληνίδες παίκτριες κατά βάση, διατηρώντας λίγες αριθμητικά ξένες.

Στην πράξη, κρατήσαμε οκτώ παίκτριες από τον περσινό κορμό, τις Τσικνάκη, Κερλίδη, Σεβδίλη, Κουλούρη, Μεντεσίδου, Μαυροσαββίδου, την Μαυροβούνια Γκρμπάρσεβιτς και την Βραζιλιάνα Μπροκάρντο.

Πήραμε από την Πυλαία έξι αθλήτριες τις Κωστοπούλου, Κουκμίση, Αργυροπούλου, Σελεμίδου και τις αδερφές Χρ. και Ελ. Τροχίδου.

Αποκτήσαμε δύο νέες καινούργιες ξένες, την Ρωσσίδα Μπάρανικ και την Σλοβένα Μάταβς.

Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια και αυτοματισμούς στο παιχνίδι της.

Ο ΟΦΝΙ είναι φέτος το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και ήδη στο παιχνίδι του super cup που έγινε στην Λαμία, μας κέρδισε άνετα 26-18.

Κεραυνός εν αιθρία, ήταν η ξαφνική και αδικαιολόγητη αποχώρηση, λίγες μέρες πριν από αυτόν τον αγώνα, της Τουρκάλας τερματοφύλακα Γκόκερ, που είχε αποκτηθεί για βασική. Μέχρι αυτήν την στιγμή πού γράφω το κείμενο, η ομάδα έχει στο ρόστερ της μόνο μία γκολκήπερ, την Τσικνάκη και με αυτήν κατεβήκαμε στον τελικό του super cup και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Καματερό.

Σίγουρα θα χρειαστούμε μεγάλη υπομονή φέτος και ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχος μας.

Εκτός από το δίπολο ΠΑΟΚ και ΟΦΝΙ, την πεντάδα θα συμπληρώσουν η Αναγέννηση Άρτας, η Αεκ που ενισχύθηκε και έχει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της και το Πανόραμα. Το Καματερό και ο Άρης Νίκαιας δεν νομίζω να κινδυνεύσουν, ενώ για τον υποβιβασμό θα παλέψουν οι ΑΕΣΧ Πυλαίας, Εθνικός Κοζάνης και Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών.

Στην πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Εθνικός Κοζάνης-Άρης Νίκαιας 21-22
Καματερό-ΠΑΟΚ 19-39
Πυλαία-Αναγ. Άρτας 20-32
ΟΦΝΙ-Αεκ 28-19
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Πανόραμα 16-42

Καλή σεζόν να έχουμε χωρίς τραυματισμούς και επιτυχίες για την ομάδα μας. Θα σας κρατάω ενήμερους για τα αποτελέσματα και την βαθμολογία.

Παντού και πάντα μόνο ΠΑΟΚ.

 

Αρθρογράφος: Cylon-4

Διαβάστε ακόμη...