Αθηνά Κωστοπούλου: «Επιστρέφω πιο ώριμη από ποτέ!»

Ξανά σε… γνώριμα λημέρια η Αθηνά Κωστοπούλου. Η Ελληνίδα πίβοτ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για την τρίτη της θητεία με τ’ «ασπρόμαυρα» και μιλά στη FORZA για τους υψηλούς της στόχους και τις διαφορές που εντοπίζει, τόσο στον εαυτό της, όσο και στην ομάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες δύο παρουσίες της!
Αθηνά Κωστοπούλου: «Επιστρέφω πιο ώριμη από ποτέ!»
Photo Credits: @acpaok.gr

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως πήρε την απόφαση να επιστρέψεις στην ομάδα για την τρίτη σου θητεία;

«Ο ΠΑΟΚ και φέτος έχει υψηλές φιλοδοξίες και η προοπτική που μου παρουσιάστηκε για να συμβάλλω στην επίτευξη τους ήταν σημαντική για εμένα. Οπότε δεν δυσκολεύτηκα να πάρω αυτή την απόφαση».

Αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσάς η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος;

«To να επιστρέψουμε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα, όπως και για όλες τις αθλήτριες της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα και θέλουμε να αποδείξουμε πως ήταν μια κακή παρένθεση. Ξέρω πως η ομάδα έχει την ποιότητα να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά και θέλουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη νέα σεζόν;

«Η επιστροφή στην κορυφή είναι και προσωπικός στόχος μας. Θέλουμε να δείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει η κορυφαία δύναμη στην Ελλάδα, παρόλο που το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Προσωπικά, θέλω πάντα συνεισφέρω με ουσιαστικό τρόπο και να παραμείνω σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θέλω να νιώσω ότι έχω δώσει το 100% στο τέλος, τότε θα νιώσω ικανοποιημένη».

Είναι διαφορετική η Αθηνά που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι αρκετά διαφορετική τώρα, κυρίως λόγω της εμπειρίας και ωριμότητας. Στην πρώτη μου θητεία ήμουν 19 χρονών, είχα όνειρα αλλά μικρή εμπειρία, στη δεύτερη θητεία μου, στα 22 μου είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά και πάλι είχα πολλά να μάθω. Τώρα στα 29 έχω ωριμάσει τόσο ως αθλήτρια, όσο και ως άνθρωπος. Έχω βελτιώσει αρκετά την απόδοση μου και μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα την πίεση».

Πόσο διαφορετικό βρίσκεις τον ΠΑΟΚ;

«Έχω παρατηρήσει αρκετές αλλαγές προς το καλύτερο. Το επίπεδο του επαγγελματισμού συνεχώς ανεβαίνει, οι συνθήκες προπόνησης. Υπάρχει αφοσίωση στην ομάδα και οι προσδοκίες είναι υψηλότερες από ποτέ».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Ο συνδυασμός της δουλειάς με τη συμμετοχή σε μια ομάδα πρωταθλητισμού δεν είναι εύκολος. Αν έχεις αφοσίωση και σωστή οργάνωση του χρόνου, μπορείς να τα καταφέρεις ωστόσο. Ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινά, ενώ η στήριξη που έχω τόσο από την ομάδα, όσο και από τους συναδέλφους μου είναι σημαντική για να παραμένω συνεπής».

Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Είναι αρκετά περιορισμένος, ειδικά τώρα που έχω ξεκινήσει το μεταπτυχιακό μου. Παρόλα αυτά προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου, με δραστηριότητες που με ηρεμούν, όπως μια βόλτα, ένας καφές . Μου αρέσει επίσης να περνάω χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μου. Αυτές οι στιγμές είναι σημαντικές για τη ψυχική μου υγεία».

 

Πηγή: forzaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...