«Το μυστικό της επιτυχίας!»

Από inpaok: Κάτοχος ενός ακόμη διεθνούς τίτλου, του τουρνουά «Marc Overmars» στην Ολλανδία, η ομάδα της Κ12 του ΠΑΟΚ κάνει και πάλι την Ευρώπη να παραμιλά για χάρη της!
Πηγή: inpaok.com
«Το μυστικό της επιτυχίας!»

Ο ένας εκ του προπονητικού διδύμου, ο Απόστολος Παπαβασιλείου μίλησε στο INPAOK για την σαρωτική παρουσία της ομάδας, την ευθύνη της γαλούχησης των νεαρών ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και για το δύσκολο προπονητικό έργο, που έχει αναλάβει, με τον έτερο, Δημήτρη Ταξίδη.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου για:

Την παρουσία της ομάδας τόσο στο τουρνουά «Marc Overmars» όσο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά τουρνουά, που συμμετέχει: «Τα τελευταία χρόνια, τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Η Κ12 έχει ταξιδέψει κι έχει πάρει μέρος σε πολλά τουρνουά στην Ευρώπη, στα οποία η παρουσία της ήταν εξαιρετική. Πάνω από όλα μετράει, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς αυτοσκοπός δεν είναι οι νίκες. Το σημαντικό είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ώστε αυτά να γίνουν όχι μόνο σωστοί ποδοσφαιριστές, αλλά πρωτίστως σωστοί άνθρωποι».

Τα σχόλια, που λαμβάνει η Κ12 του Δικεφάλου, από τις αντίπαλες ευρωπαϊκές ομάδες και την αντιμετώπιση, που τυγχάνει στα εκάστοτε τουρνουά: «Γενικά, όπου και να πηγαίνουμε μας αντιμετωπίζουν μόνο με τα καλύτερα λόγια και τα σχόλια, που κάνουν οι αντίπαλοι προπονητές είναι άκρως εγκωμιαστικά και κολακευτικά. Ειδικά για την παρουσία της ομάδας μας στην Ολλανδία και όλοι είχαν να λένε για το γεγονός ότι πετύχαμε 22 γκολ και δεχθήκαμε μόλις ένα! Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, κι από τον μεγάλο αριθμό προσκλήσεων, που λαμβάνουμε κάθε χρόνο, για να συμμετάσχουμε σε διάφορα τουρνουά του εξωτερικού».

Το επίπεδο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες: «Γενικότερα, το επίπεδο της δουλειάς, που γίνεται στον ΠΑΟΚ, αγγίζει πολύ υψηλά στάνταρ. Δεν θέλω να μπω, όμως, στη διαδικασία σύγκρισης με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η δουλειά, που κάνουμε στον ΠΑΟΚ και πως αυτή θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι υπόλοιποι σύλλογοι, εξάλλου ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο».

Το μυστικό της επιτυχίας και το στοιχείο, που κάνει τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες να ξεχωρίζουν: «Πρωτίστως είναι η οργάνωση σε συνολικό επίπεδο κι η σταθερότητα, που υπάρχει, τα τελευταία χρόνια, με την παρουσία του μεγαλομετόχου, που έχει λύσει εξολοκλήρου το οικονομικό ζήτημα. Το πολύ υψηλό επίπεδο της προπόνησης, που γίνεται, από πολύ καλά καταρτισμένους προπονητές, οι οποίοι είναι κι εκπαιδευτές, παράλληλα, αφού έχουν τελειώσει πανεπιστημιακές σχολές βοηθά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι προπονήσεις είναι σκληρές, προέρχονται, όμως, μέσα από μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία και ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα, που έχει εκπονηθεί. Το «μυστικό» της επιτυχίας θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο σε ένα συνδυασμό παραγόντων, οι οποίοι συμβάλουν στο να βρίσκεται μια ακαδημία σε κορυφαίο στάδιο».

Για τον αντίκτυπο, που έχουν οι επιτυχίες των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην κοινωνία και τους γονείς άλλων παιδιών: «Σαφώς κι όλοι οι γονείς θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στον ΠΑΟΚ, γιατί βλέπουν τη δουλειά, που γίνεται. Κι εμείς δεχόμαστε, κάθε χρόνο, πάρα πολλά παιδάκια, τα οποία θέλουν να αγωνισθούν εδώ. Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό να συμβεί για όλους κι ειδικά μετά την Κ15, που δεν προστίθενται εύκολα καινούργιοι ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, διαθέτουμε ένα πάρα πολύ ισχυρό τμήμα σκάουτινγκ σε Ελλάδα και Κύπρο, οπότε παρακολουθούμε κι εμείς, ανά πάσα στιγμή , τα νέα ταλέντα».

Το στόχο, που θέτουν ως προπονητές των ακαδημιών του Δικεφάλου: «Πέρα από την εκμάθηση του ποδοσφαίρου, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η συνολική καλλιέργεια κι εκπαίδευση των παιδιών. Ρίχνουμε πολύ μεγάλο βάρος στο σχολείο τους, γιατί πάνω απ' όλα θέλουμε να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και μετά καλοί ποδοσφαιριστές».

Τη συμβουλή, που δίνει καθημερινά στους μικρούς ποδοσφαιριστές του: «Να είναι προσγειωμένοι, ταπεινοί, καλοί άνθρωποι και καλοί μαθητές και να ξέρουν ότι θα πετύχουν, μόνο, μέσα από σκληρή δουλειά κι υπομονή».

Διαβάστε ακόμη...