Ο Ίβιτς δε θέλει να «την πατήσει» όπως ο Τούντορ
SHARE:
Ο Βλάνταν Ίβιτς ξέρει καλά, ότι δεν πρέπει «να την πατήσει», όπως την... πάτησε, πέρσι τέτοια ακριβώς εποχή, ο Ιγκόρ Τούντορ. Μέχρι την επόμενη... ανάσα των ομάδων, με τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων τον Νοέμβριο, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα μίνι-Γολγοθά, με επτά αγώνες (Ηρακλή, Καραμπάχ, Ολυμπιακό, Λάρισα, ΑΕΚ, Καραμπάχ και Πανιώνιο) σε διάστημα 22 ημερών.
Κι αυτές τις πολλές ομοιότητες του πέρσι με το φέτος θα εξετάσουμε και θα προσπαθήσουμε παρακάτω να αναλύσουμε
Ο «Δικέφαλος» προερχόμενος από δύο στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα, με τις «λευκές ισοπαλίες» κόντρα σε Ξάνθη και Βέροια, φορτώνεται ακόμη ένα θεσμό, το κύπελλο, ενώ σε Ελλάδα και Ευρώπη το «πακέτο» των αγώνων χαρακτηρίζεται πολύ καθοριστικό και ο τελικός απολογισμός θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητες της φετινής ομάδας. Πέρσι στο αντίστοιχο σερί αγώνων σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις δεν τα κατάφερε και τόσο καλά, όμως ο Ίβιτς δεν δείχνει να είναι... Τούντορ και γνωρίζει πως και οι τρεις θεσμοί έχουν την ίδια ακριβώς αξία και σημασία.
Ας δούμε την σειρά των επτά αγώνων, που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ:
16/10/16: ΠΑΟΚ – Ηρακλής (Πρωτάθλημα)
20/10/16: Καραμπάχ – ΠΑΟΚ (Γιουρόπα Λιγκ)
23/10/16: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)
26/10/16: ΠΑΟΚ – Λάρισα (Κύπελλο)
30/10/16: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Πρωτάθλημα)
03/11/16: ΠΑΟΚ – Καραμπάχ (Γιουρόπα Λιγκ)
06/11/16: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα)
Στο πρωτάθλημα, κουβαλώντας τους μείον τρεις βαθμούς, έχει μείνει αρκετά πίσω, άρα στην τετράδα των αγώνων (Ηρακλή, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο) οφείλει να μαζέψει βαθμούς και παράλληλα να κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή. Η αρχή, όπως κατά σύμπτωση και πέρσι, μετά τη διακοπή φέρνει τον Ηρακλή (τότε στο Καυτανζόγλειο, τώρα στην Τούμπα) στο δρόμο του και ο Κυριακάτικος αγώνας θα είναι το «πρώτο σημάδι» και θα δείξει αρκετά πράγματα.
Υπάρχουν, όμως, αρκετές ομοιότητες με πέρσι σ' ότι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, με τους δύο «κολλητούς» αγώνες εναντίον ομάδων (τότε η Κράσνονταρ, τώρα η Καραμπάχ) από την ανατολική Ευρώπη, τα αποτελέσματα των οποίων, ίσως, κρίνουν από την 4η αγωνιστική το ευρωπαϊκό μέλλον του.
Στις 26 Οκτωβρίου ξεκινάει, μ' ένα άκρως ιδιαίτερο παιχνίδι εναντίον της Λάρισας του Αγγελου Αναστασιάδη, και το κύπελλο, ένας θεσμός όπου ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει και να πρωταγωνιστήσει.
Με δεδομένο τον τραυματισμό του Γιώργου Τζαβέλλα, ο Ίβιτς θα πρέπει να αρχίσει να διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ του, να μοιράσει το χρόνο μεταξύ των τριών διοργανώσεων, αλλά χωρίς πολλά κι άνευ λόγου πειράματα, όπως έγινε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Τι έκανε πέρσι και που «την πάτησε» ο Τούντορ
Πάμε να δούμε τι έκανε ο ΠΑΟΚ (του Τούντορ) πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή, αμέσως μετά τη διακοπή για υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, προερχόμενος από ένα κακό αποτέλεσμα (ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα) στο πρωτάθλημα.
18/10/15: Ηρακλής – ΠΑΟΚ 3-3 (Πρωτάθλημα)
22/10/15: ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ 0-0 (Γιουρόπα Λιγκ)
25/10/15: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-1 (Πρωτάθλημα)
28/10/15: ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 2-0 (Κύπελλο)
01/11/15: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1 (Πρωτάθλημα)
05/11/15: Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ 2-1
08/11/15: ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 3-3
Ο απολογισμός έμοιαζε να είναι καταστροφικός για τον ΠΑΟΚ και Ιγκόρ Τούντορ, άλλωστε στο φινάλε αυτού του «πακέτου αγώνων» άρχισε να μετράει αντίστροφα για την έξοδο από την Τούμπα.
Η ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο, όπου γύρισε το ματς από το 1-0, αλλά αντί να κάνει το 2-4 με το χαμένο πέναλτι του Μπερμπάτοφ στο τέλος ισοφαρίστηκε μ' ένα αμφισβητούμενο γκολ του Μπαρτολίνι σε 3-3, αλλά βασικά η απόφαση να ρίξει όλο το βάρος στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αφήνοντας την Ευρώπη (απόδειξη ο ένας βαθμός στα δύο κολλητά ματς με την Κράσνονταρ) σε δεύτερη μοίρα ήταν κάτι που στο τέλος «το πλήρωσε» ο Κροάτης προπονητής.
Στο 0-0 με τους Ρώσους ο Τούντορ έκανε rotation ξεκουράζοντας βασικούς παίκτες, όπως οι Μακ, Μπερμπάτοφ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λέοβατς, όμως ούτε η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1 άλλαξε το αρνητικό κλίμα, που άρχισε να δημιουργείται, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο απαιτητικός Ιβάν Σαββίδης δεν του το συγχώρεσε ποτέ, ειδικά από την στιγμή, που η Κράσνονταρ (του Ρώσου βαθύπλουτου Σεργκέι Γκάλιτσκι...) προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλο. Σε απλή μετάφραση: Παιχνίδια εξουσίας...
Ακολούθησε η ήττα (με ανατροπή...) από τον Αστέρα στην Τρίπολη και μια ισοπαλία με τον Πανθρακικό στην Τούμπα για να «κλειδώσει» το πολύ κακό σερί του ΠΑΟΚ μέσα σ' ένα διάστημα που έμοιαζε να παίζει για τρεις στόχους, αλλά αν εξαιρέσεις το κύπελλο δεν προχώρησε κάπου αλλού στη συνέχεια της σεζόν και μέχρι να αποχωρήσει ο Ιγκόρ Τούντορ.