Έξω, πάμε (πάντα) καλά

Από contra.gr: Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον ΠΑΟΚ, εκτός Ελλάδος;
Πηγή: contra.gr
Έξω, πάμε (πάντα) καλά

Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από μια ομάδα η οποία στην φετινή της Ευρωπαϊκή πορεία πέτυχε δέκα γκολ εκτός έδρας και πέντε στην έδρα της; Ο ΠΑΟΚ μας έχει μάθει σε θετικά αποτελέσματα μακριά από το σπίτι του και σε "άδοξους αποκλεισμούς" με την Τούμπα να τον πληγώνει.

ΙΔΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ
Ο Βλάνταν Ίβιτς επέμεινε στο 3-5-2, όπως ακριβώς το είχε "στήσει" και στο πρώτο παιχνίδι, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των παικτών. Τρεις υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί, με τον Πούγγουρα να "φόρα τα παπούτσια" του Βαρέλα και να τα γεμίζει απέναντι σε έναν Χούντελααρ που προέρχεται από τον τραυματισμό και δεν έχει την "σπιρτάδα" του Μπούργκσταλερ, χωρίς αυτό να μειώνει την καλή εμφάνιση του νεαρού αμυντικού. Στον άξονα ο Ουάρντα πήρε τη θέση του Μπίσεσβαρ, και οι Κίτσιου - Μυστακίδης αυτές των Μάτος και Λέοβατς αντίστοιχα.

Ο Μυστακίδης επέστρεψε σε αυτή τη θέση, στην οποία αρκετές φορές τον χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν ο Ιγκόρ Τούντορ. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Τζάλμα και Κουλούρης. Η Σάλκε έκανε αλλαγές αλλά όχι ολοκληρωτικό ροτέισον όπως είχε προαναγγείλει ο Μάρκος Βάιντσιρλ. Και στο κάτω - κάτω της γραφής, ροτέισον με την επιστροφή βασικών στην ενδεκάδα, όπως ο Μπενταλεμπ - δεν είναι το ροτέισον που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ
Μπορεί και οι δυο προπονητές να είχε συμφωνήσει ότι τα παιχνίδια θα κριθούν στα άκρα, αλλά, τελικά κρίθηκαν, εκτός από τις στημένες φάσεις, στον άξονα. Εκεί που η Σάλκε όρθωσε και τις δυο φορές τείχος απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τρεξίματα, με γρήγορες εναλλαγές μπάλας.

Ο Τζάλμα, που αγωνίστηκε ως δεύτερος επιθετικός ήταν ο... αδύναμος κρίκος, καθώς δεν μπόρεσε να ούτε να τελειώσει σωστά ούτε και να δημιουργήσει φάσεις. Από 20' ως το 25' έγιναν... τα πάντα. Ο Μυστακίδης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην μεγάλη περιοχή, "΄έμεινε" σε εκείνη την φάση, έχασε τον Σεπφ και εκείνος στην επόμενη φάση άνοιξε το σκορ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μυστακίδης έβαλε για πρώτη φορά πλάτη στον Σεπφ, και έκανε γέμισμα "ξυραφιά" με τον Νάσταζιτς να πετυχαίνει αυτογκολ. Από και εκεί και μετά η... αλληλλοεξουδετέρωση συνεχίστηκε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην μπορούσε να δημιουργήσει από τον άξονα, αλλά και οι παίκτες της Γερμανικής ομάδας τα χαλούσαν όταν πήγαιναν να τελειώσουν φάσεις.

Το "αντίβαρο" του Τζάλμα ήταν ο Ουάρντα. Κινήθηκε τόσο με όσο και χωρίς τη μπάλα και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι με τους δυο ακραίους. Και το κατάφερε σε καλύτερο βαθμό από ότι ο Μπίσεσβαρ στο πρώτο παιχνίδι. Ο Μπίσεσβαρ φαίνεται να έχει πιο "γλυκό" πόδι, ειδικά στα στημένα, αλλά ο Ουάρντα είναι πιο γρήγορος στα πόδια.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ - ΚΡΕΣΠΟ
Από την αμυντική τριάδα του ΠΑΟΚ δεν υστέρησε κανείς. Τον Μαλεζά τον βγάζω εκτός συναγωνισμού λόγω... παλαιότητας. Έχει ξανακάνει τέτοια ματς. Ο Πούγγουρας όμως δεν έχει ξακανάκει και αξίζει πολλά μπράβο. Όποτε χρειάστηκε έπαιξε με τα πόδια και όποτε χρειάστηκε έπαιξε με μυαλό. Έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή με αστραπιαία αντίδραση και λίγο έλειψε να βάλει και... κερασάκι στην τούρτα της εμφάνισής του με την κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο Φέρμαν.

Ο Κρέσπο από την πλευρά του, έκανε για μια ακόμα φορά σπουδαίο παιχνίδι. Είναι από εκείνες τις αθόρυβες μεταγραφές που κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Διότι στις μεταγραφές παίζει ρόλο και η αίσθηση που υπάρχει όταν γίνεται αυτή καθώς και το κόστος της.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ
Ο ΠΑΟΚ... βρήκε τρόπο να σταθεί όρθιος για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Κάτι πρέπει να κάνει είτε όταν γίνεται φαβορί (το οποίο συμβαίνει σε περίπτωση που παίρνει εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα σε πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ αναμετρήσεων) είτε όταν προσπαθεί να κάνει το βήμα για να γίνει το φαβορί (το οποίο μπορεί να συμβεί όταν παίζει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας).

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η μόνη πρόκριση που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, και μνημονεύεται ακόμα, ήρθε ήταν νίκησε την Φενέρ στην Τούμπα. Με τον Άγιαξ το 2010 και το 2016 πήρε εκτός έδρας ισοπαλία και δεν νίκησε στην Τούμπα. Με την Σάλκε το 2013 και το 2016 έφερε ισοπαλία εκτός έδρας και έχασε στην Τούμπα. Με την Ουντινέζε το 2012 και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012 έχασε στην Τούμπα και έφερε εκτός έδρας ισοπαλία. Ε, φτάνει, αρχίζει και γίνεται κουραστικό. Ο ΠΑΟΚ ξέρει να "κλέβει" ματς εκτός έδρας, και όσο και αν έχει προσπαθήσει δε του έχει βγει μια... εντός έδρας "ληστεία".

Διαβάστε ακόμη...