Ποιοτική άνοδος
SHARE:
Αν το δει κανείς πιο ρεαλιστικά, ο κανονικός αντικαταστάτης του Ντίλαρντ, είναι ο Κατσίβελης, ο οποίος έχει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του κι έχει αναλάβει περισσότερες επιθετικές ευθύνες. Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όσο ο Γκος βελτιώνεται σε φυσική κατάσταση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ, πριν τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν σε κάποια ομάδα και είναι φυσιολογικό να χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να είναι το κορμί του στο 100%.
Το πολύ θετικό με τον Γκος ως τώρα, είναι ότι έχει προσαρμοστεί άμεσα και αποτελεί έναν από τους λόγους, των 7/8 νικών του ΠΑΟΚ τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ο 34χρονος, έχει εξαιρετικά νούμερα στην Ελλάδα, στα παιχνίδια με Κολοσσό Ρόδου, Κόροιβο Αμαλιάδας και ΑΕΚ που αγωνίστηκε.
Πιο συγκεκριμένα, έχει 18,3 πόντους μέσο όρο, με 52,9% στα δίποντα, 47,3% στα τρίποντα, 83,3% στις βολές, ενώ δίνει 3 ασίστ για μόλις 0,6 λάθη σε περίπου 25.30 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα! Η προσαρμογή του είναι κάτι παραπάνω από καλή, τουλάχιστον στη Stoiximan.Gr Basket League. Τα νούμερα του στην Ευρώπη είναι χαμηλότερα, καθώς έχει μέσο όρο 8 πόντων (70% δίποντα, 18,2% τρίποντα, 100% βολές), αλλά με 2 λάθη ανά 2,7 ασίστ σε 28.30 λεπτά συμμετοχής.
Στη (μοιραία) σύγκριση που γίνεται με τον Ντίλαρντ, η ποιοτική διαφορά, είναι εμφανής. Ο Ντίλαρντ έφυγε από τον ΠΑΟΚ, έχοντας στην Ελλάδα μέσο όρο, 10 πόντων (44,4% δίποντα, 40% τρίποντα, 85,7% βολές), 3,5 ασίστ και 1,7 λάθη σε σχεδόν 22 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην Ευρώπη είχε μέσο όρο 10,2 πόντων, (52% δίποντα, 15% τρίποντα) και 2,7 λάθη για 3,5 ασίστ.
Το θετικό με τον Γκος είναι ότι δε χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής κι έδωσε άμεσα, αυτά για τα οποία αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και ως επί το πλείστον, σωστή επιθετική απόφαση, κάτι που έλειπε πολύ από την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.