Ο Ντιέγκο κράτησε το λόγο του
SHARE:
Όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Τούμπα, έχοντας πίσω του τέσσερα χρόνια θητείας στην Καϊσέρισπορ κι άλλα τρεισήμισι στη Φέγενορντ, ο Μπίσεσβαρ ήταν 28 χρόνων, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Σήμερα είναι 34 (βαδίζει ήδη στο 35ο έτος της ζωής του), αλλά είναι ακόμη κάτοικος Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της «κλάσης του 2016» έχουν πάψει, άλλοι νωρίς κι άλλοι πιο αργά, να φορούν την ασπρόμαυρη φανέλα.
Αφήνοντας στην άκρη τον Μάμε Τιάμ, που ούτως ή άλλως είχε έρθει ως δανεικός (από τη Γιουβέντους) και έφυγε (για την Εμπολι) πριν κλείσει έξι μήνες θητείας στην Τούμπα και τον Ζέλικο Μπρκιτς, που αποχαιρέτησε το Φεβρουάριο του 2018 (πρόλαβε, πάντως, να στεφθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, κυπελλούχος στο Βόλο), όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2016, έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Τούμπα. Για όλους, βέβαια, πλην του Μπίσεσβαρ, έφθασε κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρησή τους.
Ο Τζάλμα Κάμπος έφυγε το καλοκαίρι του 2018 για την Αλάνιασπορ, ενώ αμέσως μετά το νταμπλ του 2019 οι Γεβγέν Σάχοφ και Χοσέ Κάνιας μεταπήδησαν σε Λέτσε και Ερυθρό Αστέρα αντίστοιχα. Ο Λέο Μάτος.... άντεξε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Βάσκο Ντα Γκάμα, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα μπήκαν και τυπικά οι τίτλοι τέλους στην πολύχρονη-και πετυχημένη-συνεργασία με τους Χοσέ Κρέσπο (συνεχίζει στον ΑΠΟΕΛ) και Φερνάντο Βαρέλα (επέστρεψε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Κάζα Πία). Για τον Μπίσεσβαρ, όμως, η ασπρόμαυρη ιστορία έχει και συνέχεια.
Mε το «καλημέρα» στον ΠΑΟΚ, αποτέλεσε βασικό εξάρτημα στη μηχανή της ομάδας. Υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ιβιτς ολοκλήρωσε τη σεζόν 2016-17 με 44 συμμετοχές, επτά γκολ και δέκα ασίστ, όντας σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του στον τελικό κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Την επόμενη σεζόν, που ήταν κι η πρώτη της συνύπαρξής του με τον Λουτσέσκου, μέτρησε περισσότερες συμμετοχές ως αλλαγή (δεκαοχτώ) παρά ως βασικός (δεκατέσσερις), με αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου να έχει να παρουσιάσει πιο «φτωχές» ατομικές επιδόσεις (τρία γκολ, έξι ασίστ).
Την αμέσως επόμενη σεζόν, όμως, «απογειώθηκε». Σε συνολικά 40 εμφανίσεις έφθασε τα δέκα γκολ και τις δέκα ασίστ, όντας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία κατάκτησης του νταμπλ. Τις ίδιες ακριβές συμμετοχές μέτρησε και τη σεζόν 2019-20, όμως τα νούμερά του μειώθηκαν κατά το ήμισυ (πέντε γκολ, πέντε ασίστ). Κι ας είχε αρχίσει εκείνη την περίοδο με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο λίγο έλειψε να οδηγήσει... μόνος του σε πρόκριση επί του Αγιαξ στη ρεβάνς του Αμστερνταμ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Την προπέρσινη σεζόν δεν θέλει να τη θυμάται και πολύ. Ο Αμπέλ Φερέιρα έδειξε διάθεση να τον παραμερίσει, μέχρι που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ουσιαστικά δεν τον συμπεριλάμβανε στο σχεδιασμό του. Το διαζύγιο, έστω και προσωρινό, ήταν αναπόφευκτο. Στα μισά της περιόδου (μόλις τρεις παρουσίες σε αρχική ενδεκάδα) ο Μπίσεσβαρ έφευγε δανεικός για τον Απόλλωνα Λεμεσού, κάνοντας τους περισσότερους να πιστέψουν ότι δύσκολα θα επέστρεφε στην Τούμπα, έστω κι αν μετρούσε άλλο ένα χρόνο συμβολαίου (τον Ιανουάριο του 2019 ΠΑΟΚ και Μπίσεσβαρ είχαν συμφωνήσει για νέα τριετή συνεργασία). Ενδεχομένως αυτό τελικά να συνέβαινε, αν το περασμένο καλοκαίρι δεν επέστρεφε στον πάγκο ο Λουτσέσκου, ο οποίος τον χρησιμοποίησε σε 52 παιχνίδια, παίρνοντας όμως βοήθεια μόνο στο πρώτο μισό της περιόδου.
Ο Ρουμάνος προπονητής δεν απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Μπίσεσβαρ, ο Σουριναμέζος αισθάνεται καλά στην Τούμπα, για αυτό και η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο ήταν (σχεδόν) απλή. Με συνολικά 218 συμμετοχές, θέλει άλλες τρεις για να προσπεράσει τον Λίνο και να ανέβει 4ος στη λίστα των ξένων παικτών του ΠΑΟΚ με τις περισσότερες εμφανίσεις, πίσω μόνο από Γκουερίνο, Φούρτουλα και Βιεϊρίνια.