Η συνοχή στον ΠΑΟΚ έχει… πετάξει

Από forzaonline.gr: Στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουν κάποιους τρόπους λειτουργίας, έτσι ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες που υπάρχουν στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα της χώρας.
Πηγή: forzaonline.gr
Η συνοχή στον ΠΑΟΚ έχει… πετάξει

Αν αναλύσουμε λίγο τι είναι διαχρονικά ο ΠΑΟΚ θα καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ που διεκδικεί, είναι ένα κακό σπυρί στα διάφορα κατεστημένα της χώρας. Ο συμπαθής τέταρτος ΠΑΟΚ, που δεχόταν χτύπημα στη πλάτη και τον ισχυρισμό πως είναι απαραίτητος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα 11 χρόνια Σαββίδη με σχεδόν μόνιμη παρουσία στη δυάδα και με την κατάκτηση αρκετών τίτλων, δεν είναι τόσο συμπαθής.

Όταν λοιπόν δεν είσαι συμπαθής και έχεις να αντιμετωπίσεις κατεστημένα και παγιωμένες νοοτροπίες εις βάρος σου, πρέπει ως οργανισμός να έχεις συνοχή. Να είσαι μία γροθιά.

Το απόλυτο παράδειγμα για το πως πρέπει να είσαι, το ζήσαμε την χρονιά του νταμπλ. Όλοι για έναν κοινό στόχο, όλοι αδέρφια, καμία δεύτερη σκέψη όταν επρόκειτο να υπερασπιστούμε την ομάδα. Σήμερα; Ισχύει κάτι τέτοιο;

Προφανώς και όχι. Αυτή τη στιγμή μπορώ να βρω διαφορετικές συμπεριφορές σε όλους τους εμπλεκόμενους. Από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή, από τον πρώτο και το δεύτερο τμήμα σκάουτινγκ που υπάρχει εντός ΠΑΕ, από την β΄ ομάδα, από της ηγετικές παρουσίες των ακαδημιών, από τα πάντα. Μπορώ να γράφω μέρες, αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Η ουσία είναι πως η συνοχή έχει πετάξει και αν πραγματικά επιθυμούμε την επιστροφή στη κορυφή, αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι αδύνατον για έναν σύλλογο όπως τον ΠΑΟΚ, να έχει να αντιμετωπίσει και εσωτερικά θέματα και κατεστημένα. Ή το στρώνεις ή είσαι ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΠΑΟΚ είναι και ο Ιβάν Σαββίδης. Ως νέος επιχειρηματικός πόλος σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια της χώρας που δραστηριοποιείται σε ένα γεωγραφικό χώρο που ουδέποτε είδαν σοβαρά αυτά, είναι ένας παίκτης που ενοχλεί. Όσο δεν είχε να αντιμετωπίσει την ιδιαιτερότητα του πολέμου στη Ρωσία, προφανώς και είχε τα αντανακλαστικά να ανταπεξέλθει σε όποιον υπόγειο πόλεμο του γινόταν. Εδώ και έναν χρόνο όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι σε άμυνα. Και οι ανταγωνιστές βρίσκουν έδαφος να κινηθούν. Η συνοχή που δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει και στον περίγυρο των επιχειρήσεων του Ιβάν. Γεγονός που στοιχίζει αυτή την περίοδο σε πολλά επίπεδα.

Άρα η λέξη συνοχή, είναι πολύ πιο σημαντική απ΄ όσο ίσως και να πιστεύουμε. Και είναι η στιγμή που δεν πρέπει κανείς μας να παίζει με αυτή.

Διαβάστε ακόμη...