«Καλή στιγμή για την καριέρα του Σαματά ο ΠΑΟΚ, έμπειρος και δυνατός στον αέρα»

Από sdna.gr: Ο δημοσιογράφος του βελγικού nieuwsblad.be, Ελιάν Κουσεμάν μίλησε στο SDNA για τον Αλί Σαματά, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του ΠΑΟΚ για την γραμμή κρούσης. «Έμπειρος με σωστές τοποθετήσεις και δυνατός στον αέρα».
Πηγή: sdna.gr
«Καλή στιγμή για την καριέρα του Σαματά ο ΠΑΟΚ, έμπειρος και δυνατός στον αέρα»

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Βελγίου για το 2019 και παίκτης «θρύλος» για την Γκενκ με 82 γκολ σε 227 συμμετοχές, Αλί Σαματά είναι ο φορ που έχει προκρίνει για την «εμπροσθοφυλακή» του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο αρχηγός της εθνικής Τανζανίας έχει γράψει την δική του ιστορία στο βελγικό πρωτάθλημα, κυρίως με τα χρώματα της Γκενκ. Εδώ και τρία χρόνια ανήκει στη Φενέρμπαχτσε, αν και αγωνίστηκε ξανά στο Βέλγιο σε Άντβερπ και Γκενκ με την μορφή δανεισμού.

Ο δημοσιογράφος της βελγικής ιστοσελίδας, nieuwsblad.be, Ελιάν Κουσεμάν υπογράμμισε στο SDNA τα ατού, αλλά και τις αδυναμίες του 30χρονου Αφρικανού.

«Ο Αλί Σαματά στην πρώτη του θητεία με την Γκενκ ήταν εκπληκτικός. Κατάφερε να 'εξαργυρώσει' την φανταστική σεζόν που είχε πραγματοποιήσει (2019/20) πετυχαίνοντας 20 γκολ σε 28 ματς πρωταθλήματος με μεταγραφή στην Premier League και την Άστον Βίλα. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αρχικά βρέθηκε στη σκιά του Ονουάτσου ωστόσο μετά την αποχώρηση του τελευταίου για την Σαουθάμπτον, ο Σαματά έγινε και πάλι ο βασικός στράικερ της ομάδας.

Πρόκειται για έναν έμπειρο φορ που έχει καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, σωστές τοποθετήσεις στη μεγάλη περιοχή, αλλά και έφεση στις κεφαλιές, αφού είναι δυνατός στον αέρα. Ίσως κάποιες φορές τα τελειώματα των φάσεων δεν είναι τα ιδανικά, αλλά πρόκειται για έναν ικανότατο παίκτη που μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που υπογράψει στην ελληνική ομάδα. Είναι καλή στιγμή για την καριέρα του να κάνει αυτό το βήμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και εκτιμώ πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Σαματά. Επίσης υπάρχει και κίνητρο για τον Τανζανό επιθετικό από την στιγμή που η ελληνική ομάδα μετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Διαβάστε ακόμη...