Η «κλήση» του ΠΑΟΚ στον Σμυρλή: Και η ιστορία συνεχίζεται...

Από sdna.gr: Πιστός στη φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζει και προετοιμάζεται για το «αύριο», με τον 19χρονο Λάμπρο Σμυρλή να ειδοποιείται από τους ασπρόμαυρους για προπονήσεις με την ανδρική ομάδα.
Πηγή: sdna.gr
Η «κλήση» του ΠΑΟΚ στον Σμυρλή: Και η ιστορία συνεχίζεται...

Πλέον δεν φαντάζει θέμα τύχης, συγκυρίας ή συνθηκών. Μόλις χθες, απέναντι στην Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη, «σφραγισμένη» από τη νουβέλ βαγκ, με το ποδόσφαιρο να τον ανταμείβει για την επένδυσή του. Οι Θεσσαλονικείς έχουν χαράξει εδώ και χρόνια την πολιτική τους στο κομμάτι των ακαδημιών, προνοώντας, επενδύοντας και στηρίζοντας τα δικά τους «παιδιά».

Ρήματα που έχουν όλα τη σημασία τους και αποτύπουν με χαρακτηριστικό τρόπο τις κινήσεις του Δικεφάλου όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι που μπορεί να αντιληφθεί εύκολα κανείς με την περίπτωση του Λάμπρου Σμυρλή που θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους εξτρέμ των ακαδημιών του συλλόγου.

Τη δεδομένη στιγμή, Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης έχουν ανοίξει ήδη τα «φτερά» τους, λογίζονται ως βασικά μέλη της ανδρικής ομάδας από πέρσι, έχουν χαράξει ήδη το δρόμο τους ενώ στα πρώτα του βήματα, ακολουθώντας τα χνάρια τους, είναι και ο Στέφανος Τζίμας. Ο βενιαμίν της παρέας παρά το νεαρό της ηλικίας του δεδομένου πως είναι μόλις 17 ετών...

Από πέρσι, με τον Τζίμα να... μοιράζεται μεταξύ ανδρικής και δεύτερης ομάδας, καταγράφοντας και συμμετοχές με την Κ19, ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε την σταδιακή προώθησή του στην ανδρική ομάδα, στην οποία φέτος υπολογίζεται κανονικά ως μία σημαντική μονάδα για την επίθεση. Με την όποια διαχείριση οφείλει να κάνει ο προπονητής του.

Με την σημαντική υποσημείωση πως ο Τζίμας από πέρσι έκανε συνεχώς προπονήσεις με την ανδρική ομάδα προκειμένου να μπει στο κλίμα αλλά και στην ιδιοσυγκρασία των απαιτήσεων που υπάρχουν από μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ.

Σε αυτήν την λογική, της πρώτης εικόνας και των παραστάσεων από την ανδρική ομάδα, κλήθηκε για προπονήσεις και ο 19χρονος εξτρέμ, Λάμπρος Σμυρλής. Γεννηθείς το 2004, ανήκει στον ΠΑΟΚ από την ηλικία των 11 ετών και πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως γρήγορο ποδοσφαιριστή, όπως σημειώνουν οι Θεσσαλονικείς: «Δυνατό παιδί με την ικανότητα να χρησιμοποιεί εξίσου καλά τα δύο πόδια, αποδίδει εξαιρετικά καλά και στην κορυφή της επίθεσης και στα άκρα, είναι πολύ τεχνικός, έχει πολλές διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά. Eίναι διεθνής και πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17 και την Κ19».

Σαφώς η ειδοποίηση που έλαβε ο 19χρονος για προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σημαίνει πως αυτομάτως θα τεθεί και στην διάθεση του Ρουμάνου. Περισσότερο αναδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας μίας καλοκουρδισμένης -τα τελευταία χρόνια- μηχανής που διαθέτει ο ΠΑΟΚ και αυτές είναι οι ακαδημίες του υπό την σκέπη του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου, έχοντας σημείο αναφοράς πλέον και τον Χρήστο Καρυπίδη που φαντάζει ο συνδετικός κρίκος αυτών των καταστάσεων που «γεννιούνται» και μελλοντικά θα μας απασχολήσουν...

Διαβάστε ακόμη...