Ελσίνκι: Η ισχυρή δύναμη της Φινλανδίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Η "ακτινογραφία" των Φινλανδών με φόντο το ματς της Πέμπτης...
Πηγή: paok24.com
Ελσίνκι: Η ισχυρή δύναμη της Φινλανδίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Για πολλούς, είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας και παραδοσιακά, μία από τις πιο σημαντικές δυνάμεις συνολικά του ποδοσφαίρου της Σκανδιναβίας.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa Conference League μία ομάδα με μεγάλη δυναμική και το PAOK24 σκιαγραφεί το προφίλ της.

Η Ελσίνκι, ιδρύθηκε το 1907 και στην σπουδαία ιστορία της, συναντά κανείς 32 πρωταθλήματα -τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Φινλανδία- 14 Κύπελλα και και 5 League Cup, ενώ είναι η μοναδική ομάδα από τη Φινλανδία που έχει συμμετέχει στους ομίλους του Champions League.

Έδρα της, είναι η Bolt Arena με χωρητικότητα 10.770 θεατές, με το συγκεκριμένο γήπεδο να εγκαινιάζεται το 2000, ενώ στον πάγκο της, βρίσκεται ο 55χρονος, Τόνι Κορκεακούνας. Ο 55χρονος Φινλανδός ανέλαβε χρέη προπονητή τον περασμένο Ιούλιο, καθώς ήταν μέχρι τότε βοηθός του Τόνι Κόσκελα που αποτέλεσε παρελθόν μετά από τέσσερα χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Φινλανδοί προχώρησαν σε σημαντικές κινήσεις που αφορούσαν κυρίως τη μεσαία τους γραμμή, αποκτώντας τους Αμπουμπακάρι, Χάλμε, Λίνγκμαν, Μπούζελαμπ και Αραζούρι, ενώ έφυγε ως ελεύθερος ο Βάανανεν, που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα.

Αυτός που ξεχωρίζει από το ρόστερ τους, είναι ο Μπόγιαν Ραντούλοβιτς, που έχει να επιδείξει στα προκριματικά -μόνο- φέτος 3 γκολ σε 8 ματς. Η Ελσίνκι ξεκίνησε φέτος την πορεία της στην Ευρώπη από τα προκριματικά του Champions League, αντιμετωπίζοντας τη Λάρνα στον 1ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε το εισιτήριο, για να βρει απέναντί της τη Μόλντε στον 2ο, από την οποία αποκλείστηκε.

Κάπως έτσι, οι Φινλανδοί έπαιξαν στο Europa League, αλλά αποκλείστηκαν από την Καραμπάγκ και κατέληξαν στο Europa Conference League, όπου αντιμετώπισαν τη Φαρούλ Κοστάντζα, για να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Στο ρόστερ τους, βρίσκεται κι ο Γιώργος Κανελλόπουλος, που είχε περάσει από τον Αστέρα Τρίπολης, με την Ελσίνκι να βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος της Φινλανδίας με 44 πόντους κι απολογισμό 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Πριν από μερικές ημέρες, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ κέρδισε με δυσκολία την Ίντερ Τούρκου, για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ στην Φινλανδία, με το τελικό σκορ 2-0 να διαμορφώνεται στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...