Ψάχνοντας την... ευτυχία στο Ελσίνκι

Απο sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να προσγειωθεί τις επόμενες ώρες σε ένα διαφορετικό, από αυτό που έχει συνηθίσει, σκηνικό, συναντώντας την κρύα αλλά άκρως εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Αποστολή στο Ελσίνκι.
Πηγή: sdna.gr
Ψάχνοντας την... ευτυχία στο Ελσίνκι

Μία κουλτούρα εντελώς διαφορετική από την ελληνική. Κάτι που αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς με το που... πατήσει το πόδι του στο Ελσίνκι. Μία χώρα που αποπνέει ηρεμία σε κάθε έκφανσή της. Και κυρίως στον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Μία χώρα που φιγουράρει συχνά τα τελευταία χρόνια στην κορυφή της Ετήσιας Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας με υψηλό προσδόκιμο ζωής, μια δημοκρατία που λειτουργεί, χαμηλά επίπεδα διαφθοράς, σχετικά χαμηλά επίπεδα κοινωνικής αδικίας, καλό σύστημα υγείας.

Μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στην κοινωνία, στους εκπαιδευτικούς, στους πολιτικούς, στην αστυνομία. Μια δομημένη -σε γενικές γραμμές- σωστά κοινωνία που δεν βγάζει άγχος για βασικά πράγματα και απολαμβάνει την αίσθηση ασφάλειας που της παρέχει το κράτος.

Οι Φινλανδοί αγαπούν πολύ τη φύση και η επαφή τους μαζί της είναι κομμάτι της καθημερινότητας. Το Ελσίνκι έχει ωραίες λίμνες, μέρη που μπορείς να περιηγηθείς με τα πόδια. Και η φύση είναι προσβάσιμη σε όλους. Η Φινλανδία έχει τα περισσότερα δάση από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Και, ακόμα και με το 60% των δασών να ανήκουν σε ιδιώτες, όλοι μπορούν να τα ευχαριστηθούν. Περπατώντας μέσα στην πόλη έχει μεγάλα πάρκα, δάση που δεν έχει την αίσθηση ο επισκέπτης πως βρίσκεται στο κέντρο...

Για τους περισσότερους κατοίκους, η ευτυχία ορίζεται από το ασφαλές κοινωνικό πλαίσιο που επιτρέπει στον πολίτη να διεκδικήσει την ευτυχία του όπως αυτός την αντιλαμβάνεται. Και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει την ποδοσφαιρική του ευτυχία σε μία χώρα που δεν φαντάζει και ιδιαίτερα... φαν του αθλήματος.

Η ισοπαλία με τον Άρη και η δεύτερη σερί απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα δεν «ήχησε» καλά στο εσωτερικό του Δικεφάλου, ψάχνοντας, αρχής γενομένης από το Ελσίνκι, την ανασύνταξη και την επιστροφή σε αποτελέσματα και εμφανίσεις που θα δώσουν αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει το πρόγραμμά του στο γήπεδο της Τούμπας και το βέβαιο είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ανακατέψει την τράπουλα, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού στην πρώτη «μάχη» της Ευρώπης για τους ομίλους.

Το απόγευμα της Τρίτης (19/9), η ασπρόμαυρη αποστολή αναμένεται να πετάξει με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με προορισμό τη φθινοπωρινή, των 17 περίπου βαθμών Κελσίου, πρωτεύουσα της Φινλανδίας

Διαβάστε ακόμη...