Γιατί είναι κομβικό το αυριανό ΠΑΟΚ – Μπενφίκα

Από paok24.com: Η κατάσταση στον όμιλο και η νίκη που δείχνει να εξασφαλίζει τη συνέχεια στο BCL
Πηγή: paok24.com
Γιατί είναι κομβικό το αυριανό ΠΑΟΚ – Μπενφίκα

O ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μπενφίκα αύριο στο Παλατάκι, τη μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο, αφού η ομάδα του Φώτη Τακιανού, έχει κάνει δύο σπουδαίες υπερβάσεις, νικώντας Γαλατασαράι και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με 2-1 είναι στην κορυφή της κατάταξης και αν η φάση των ομίλων έληγε τώρα, θα είχε εξασφαλίσει την παρουσία του απευθείας στη φάση των 16, χωρίς να παίξει στα play-ins.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο όμιλος έχει... δρόμο ακόμα και το αυριανό παιχνίδι, είναι κομβικό. Εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει αυτό που θέλει, αφήνει πίσω του δύο νίκες τη Μπενφίκα και σε αυτήν την περίπτωση, για να μείνει εκτός, θα χρειαστεί να χάσει από Γαλατά και Χάποελ και παράλληλα οι Πορτογάλοι να τις κερδίσουν και τις δύο. Σενάριο, που υπάρχει μεν, δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο δε.

Ο ΠΑΟΚ έχει να υποδεχθεί στη συνέχεια, τη Γαλατασαράι και την τελευταία αγωνιστική, να παίξει στο Βελιγράδι με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και πάντα, με το σκεπτικό ότι κερδίζει αύριο, παραμένει ζωντανός ακόμα και για την πρωτιά στον όμιλο. Ρεαλιστικά, κάτι τέτοιο δείχνει δύσκολο να επιτευχθεί, ωστόσο οι υπερβάσεις του πρώτου γύρου, του έχουν επιτρέψει να έχει αυτήν την ελπίδα.

Αν έρθει η ήττα αύριο, τα πράγματα ζορίζουν γιατί εκτός του ότι η Μπενφίκα θα τον πιάσει στις νίκες, θα έχει και τη μεταξύ τους ισοβαθμία. Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία νίκη, στα παιχνίδια με Γαλατασαράι και Χάποελ, αν θέλει να συνεχίσει στα play-ins.

Όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του Φώτη Τακιανού και του Άντριου Χάρισον, άπαντες στην ομάδα έχουν αντιληφθεί πολύ καλά τη σημασία της αυριανής αναμέτρησης, ενόψει της ευρωπαϊκής συνέχειας του ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, θα πραγματοποιηθεί στη Βοσνία, κεκλεισμένων των θυρών, με τους Τούρκους να είναι στο 1-2 και τους Ισραηλινούς στο 2-1. Το τι μπορεί να βολεύει εκεί τον ΠΑΟΚ, θα φανεί μετά το δικό του αποτέλεσμα με τη Μπενφίκα

Διαβάστε ακόμη...