Φάκελος «μεταγραφές» - Ο ηγέτης Ντεσπόντοφ, η χημεία Μεϊτέ - Οζντόεφ και οι Εκόνγκ - Σαμάτα που ψάχνονται

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε έναν κύκλο 28 απαιτητικών αγώνων και το SDNA περνά από ακτίνες τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Δικεφάλου με αριθμούς.
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος «μεταγραφές» - Ο ηγέτης Ντεσπόντοφ, η χημεία Μεϊτέ - Οζντόεφ και οι Εκόνγκ - Σαμάτα που ψάχνονται

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2023 για τον ΠΑΟΚ, με το σύνολο του Λουτσέσκου να κάνει γιορτές στην κορυφή της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή που έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του στους «16» του Conference League. Πόσο όμως βοήθησαν σε αυτή την πορεία οι καλοκαιρινές μεταγραφές του;

Το SDNA περνά από ακτίνες τις κινήσεις των ασπρόμαυρων το περασμένο καλοκαίρι και τα πεπραγμένα τους στο πρώτο μισό της σεζόν όπου ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή παρουσία.

Ντεσπόντοφ (3.500.000 ευρώ)

Μετά από ένα διάστημα που το άγχος κρατούσε πίσω τις αγωνιστικές του ικανότητες, τώρα δείχνει τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος έχει πολύ στο ρεπερτόριό του τα γκολ και τις ασίστ, έχοντας σε 19 ματς 6 τέρματα και 7 τελικές πάσες. Εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής και με ισχυρή προσωπικότητα. Βγήκε μπροστά μαζί με Μουργκ και Ντέλια στο διάστημα που έλειψαν Τάισον και Αντρίγια.

Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ (1.000.000 ευρώ)

Αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του Ίνγκασον μετά την μεταγραφή του στη Μίντιλαντ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να μπει στα... παπούτσια του Ισλανδού. Έχει παίξει σε 21 παιχνίδια και έχει γράψει 1 ασίστ, αλλά το βασικό είναι πως δεν έχει βρει τα πατήματά του. Σαφώς και δείχνει πως χρειάζεται χρόνο, αλλά χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλέον το δίδυμο Κεντζιόρα-Κουλιεράκη είναι αυτό που χρησιμοποιείται στα μεγάλα ματς.

Αλί Σαμάτα (Ελεύθερος)

Ο Αλί Σαμάτα ήρθε με σκοπό να αποτελέσει το βασικό φορ του ΠΑΟΚ, το «στεγνό» ξεκίνημά του όμως έφερε ξανά τον Μπράντον στην κορυφή της επίθεσης. Δεν είναι ο κλασικός επιθετικός που θα κάνει την μισή φάση γκολ, αλλά βοηθάει πολύ στο περιφερειακό κομμάτι. Βέβαια, ακόμη και εν έτει 2023 (σύντομα 2024) που στο ποδόσφαιρο έχουν καταρριφθεί πολλά «στάνταρ», το σέντερ φορ πρέπει να έχει τρόπο να το... κολλάει. Απολογισμός του, 23 ματς με 3 γκολ και 2 ασίστ. Δεδομένα υπάρχουν και από αυτόν, όπως και με τον Εκόνγκ, υψηλότερες απαιτήσεις.

Μαγκομέντ Οζντόεφ (500.000 ευρώ)

Από τις καλύτερες μεταγραφές του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Μετά από ένα διάστημα όπου... ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο, κατάφερε να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Μεϊτέ στα χαφ. Οξυδερκής ποδοσφαιριστής, με box-to-box αρετές. Γενικώς, ένα... κομπιούτερ εντός αγωνιστικού χώρου. Τα νούμερά του δε, είναι εξαιρετικά. 25 ματς με 6 γκολ σημειωμένα και το τελευταίο διάστημα το ένα πίσω από το άλλο.

Μάρκος Αντόνιο (Δανεικός)

Έχει αγωνιστεί πολύ λίγο (μόλις 3 εμφανίσεις και αυτές ολιγόλεπτες) καθώς αντιμετώπισε ένα θέμα τραυματισμού από την Λάτσιο που τον κράτησε πίσω. Θα τον χρειαστεί πολύ ο Λουτσέσκου στον δεύτερο γύρο.

Ράχμαν Μπάμπα (Ελεύθερος)

Σα να μην έφυγε ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Άψογος αμυντικά, επικίνδυνος επιθετικά και μία αριστερή πλευρά... φωτιά με Τάισον. Έχει 20 εμφανίσεις και 2 ασίστ, αλλά αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε αριθμούς. Φανταστικός.

Σουαλιό Μεϊτέ (Δανεικός)

Μπορεί το αγωνιστικό του -και όχι μόνο- ύφος να φαίνεται... μπλαζέ, η δουλειά που κάνει εντός γηπέδου είναι κομβική. Δεν χάνει σχεδόν ποτέ μονομαχία, ξέρει που πρέπει να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο και τι θα κάνει με την μπάλα πριν την πάρει. Έχει μία αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι (αν και 1,87) και στην ταχύτητα, αλλά έχει τον τρόπο να τα υπερκαλύπτει. Το τελευταίο διάστημα έχει αφομιώσει πλήρως τα «θέλω» του Ραζβάν στον αγωνιστικό χώρο και κουμπώνει άψογα με τον Οζντόεφ.

Διαβάστε ακόμη...