Μία ακόμη ιστορική κορυφή για τον Μαργαρίτη με τον ΠΑΟΚ mateco
SHARE:
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco, που φοράει για 11η σεζόν τη φανέλα του, έφτασε χθες τα 421 παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα, όσα έκανε και ο Βολιώτης που τα φόρεσε για εννιά χρόνια (1989-1998). Δεδομένου λοιπόν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε χθες το Μαρούσι και έχει μπροστά της την παρουσία της στα play off της Stoiximan Basket League, ο Μαργαρίτης μπορεί να ξεπεράσει τον Μπουντούρη και να μείνει μόνος στην κορυφή κι αυτής της ιστορικής λίστας.
Το «κοντέρ» του 42χρονου φόργουορντ άρχισε να γράφει με τα ασπρόμαυρα στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανελευσινιακό στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε με 72-48. Έκτοτε μέτρησε άλλα 420 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco. Τα 421 κατανέμονται ως εξής: 294 για τη Stoiximan Basket League, 108 στην Ευρώπη και 19 στο Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Πόρτερ στα… βιβλία με 6 κλεψίματα και 40’/40’
Ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα εντυπωσιακό μοτίβο με ranking. Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση στη νίκη-πρόκριση στα play off για τον Δικέφαλο, ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε σε δύο ξεχωριστές επιδόσεις με τα κλεψίματα και το απόλυτο στον χρόνο συμμετοχής.
*Μέσα στο πλούσιο stat line του, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε έξι κλεψίματα και έβαλε το όνομα του στην ιστορική λίστα του ΠΑΟΚ mateco αφού ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της ομάδας του στη Stoiximan Basket League. Ο Πόρτερ έγινε ο 10ος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε στα 6 κλεψίματα και αυτή ήταν η 11η φορά που σημειώθηκε μία τέτοια επίδοση αφού υπήρξε ένας που μπήκε σε αυτήν τη λίστα δύο φορές. Είναι ο ίδιος που κρατάει και το ρεκόρ περισσότερων κλεψιμάτων για τον ΠΑΟΚ mateco, ο Ρόουλ Μάρσαλ με τα εννιά που έκανε στις 5 Ιανουαρίου 2011 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Ήταν μία από τις έξι φετινές –στην ίδια έφτασε την ίδια ώρα και ο Λάνγκστον Χολ- επιδόσεις 6+ κοψιμάτων. Το ρεκόρ εξακολουθούν να μοιράζονται ο Λούκα Βιλντόσα και ο Ρόνι Χάρελ έχοντας από επτά.
*Ο Κέβιν Πόρτερ δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο από τη δράση του χθεσινού «τελικού» για την 8η θέση, κάνοντας το 40’/40’ και έγινε ο πρώτος που το έκανε, όχι μόνο στη φετινή Stoiximan Basket League αλλά συνολικά στην τελευταία τετραετία. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, στις 5 Ιανουαρίου 2020 ως παίκτης της ΑΕΚ Betsson στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR. 40 λεπτά συμμετοχής σε ματς 40 λεπτών είχε σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα, στις 14 Δεκεμβρίου 2019, ο Τζαμάλ Τζόουνς στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ιωνικού με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Το ρεκόρ περισσότερων λεπτών στο παρκέ για το φετινό Πρωτάθλημα κρατάει από την πρεμιέρα του Κολοσσού H Hotels Collection με το Περιστέρι bwin, ο Τάιλερ Πόλεϊ που κρίθηκε σε διπλή παράταση με τον ίδιο να έχει 43:05’ συμμετοχής.
*Μπορεί να έχασε το triple-double για δύο ασίστ, ωστόσο ο Πόρτερ μετά το 36 που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του στο ranking (με την Καρδίτσα Ιαπωνική και την ΑΕΚ Midea) «έγραψε» 35 στο σύστημα αξιολόγησης. Έτσι πρόλαβε στις τέσσερις συμμετοχές του στη Stoiximan Basket League να γίνει ο μοναδικός του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε τρεις επιδόσεις 35+ στο ranking. Από δύο τέτοιες επιδόσεις έχουν ο Τζόε Ράγκλαντ και ο Λούκα Μπραΐκοβιτς.
*Ο Κέβιν Πόρτερ έφτασε λοιπόν στο double-double (22π, 12ρ.) όπως και ο Τζαμάνι ΜακΝίς (16π, 12ρ.). Ήταν η 7η φορά στη φετινή σεζόν που ένα δίδυμο παικτών έφτασε σε τέτοια επίδοση.
Σε ατομικό επίπεδο ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασαν σε αξιοσημείωτα επιτεύγματα…
*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, μπήκε στη 10άδα της «ασπρόμαυρης», ιστορικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φτάνοντας τα 259 ξεπέρασε τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα (1998-2002) και τον Τοντόρ Γκετσέφσκι (2009-11) που είχαν από 258.
Ο «Τσάι» με αυτά τα έξι ριμπάουντ που είχε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση και στην αντίστοιχη λίστα των συνολικών ριμπάουντ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Έχει πλέον 381 και ξεπερνώντας τον Νίκο Μπουντούρη που είχε 377, αποκλειστικά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ανέβηκε στην 11η θέση.
*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε τρεις ασίστ και με αυτές έγινε μέλος της πρώτης πεντάδας ξένων πασέρ του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League. Ο Ισλανδός έφτασε τις 160 ασίστ και ξεπέρασε τον Φιλ Γκος που είχε 157 στη διετία 2017-19.