Η μέρα που ξεκίνησαν όλα (vids)

Η περίοδος 1988-89 ξεκινά με την παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στην ομάδα, του παίκτη που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του μπασκετικού ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Η μέρα που ξεκίνησαν όλα (vids)
Photo Credits: @SDNA

Ο θρυλικός Μπάνε του Δικεφάλου, σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου του 1988 φόρεσε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα, στον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βιλερμπάν στη Γαλλία.

Από την αναμέτρηση απουσίαζε ο τιμωρημένος Τζον Κόρφας, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με 83-93.

Ο 23χρονος Πρέλεβιτς γράφει την πρώτη του συμμετοχή, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 29 πόντους (7/12 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 6/8 βολές).

Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες της εποχής αποθέωναν τον Πρέλεβιτς, γράφοντας για τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, χαρακτηρίζοντας τον ψυχρό σκόρερ και μεγάλο ηγέτη.

Για τα επόμενα 8 χρόνια ο Μπάνε Πρέλεβιτς αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και έγινε ο ηγέτης των ασπρόμαυρων!

Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991, το Κύπελλο Κόρατς το 1994, το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, καθώς και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995.

Επίσης αγωνίστηκε στους τελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 και 1996 και στο final four της Ευρωλίγκα το 1993.

Εκτός από τους τίτλους που πανηγύρισε και τις μαγικές στιγμές που χάρισε στα παρκέ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στην ιστορία έχει περάσει και η αντίδραση του σε εκείνον το χαμένο τελικό του Δικεφάλου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

32 χρόνια μετά και τα δάκρυα του πεσμένου στο παρκέ Μπάνε είναι σα να μην έχουν στεγνώσει ακόμα από το παρκέ του «Μπολιέ».

Το 1996 μεταγράφηκε στην ιταλική Βίρτους Μπολόνια στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Ιταλίας το 1997. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έπαιξε για δύο χρόνια στην ΑΕΚ (1997 – 1999), με την οποία αγωνίστηκε στον τελικό της Ευρωλίγκα το 1998.

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 1999-2000, με σκοπό να κλείσει την 14χρονη καριέρα του.

Τη σεζόν 2001-2002 ήταν βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, ενώ από το 2002 έως το 2005 ήταν πρώτος προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε και διοικητικά με τον ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντας τα ηνία της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ.

Η μεγάλη βραδιά του Μπάνε και του ΠΑΟΚ

Η 7η Απριλίου του 2023 πέρασε σαν ιστορία σαν μια μαγική, μια ιστορική βραδιά.

Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που θέλεις να τις ζήσεις και αισθάνεσαι ευλογημένος που τελικά την έζησες. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, αλλά αυτή την βραδιά θα την θυμόμαστε για πάντα. Ήταν Πρωταπριλιά του 2023, αλλά δεν ήταν ψέματα!

Η εκδήλωση για την απόσυρση της φανέλας με το «7», εξελίχθηκε στην απόλυτη αποθέωση του Μπάνε Πρέλεβιτς. Ένα πολύ όμορφο βράδυ, γεμάτο από έντονα συναισθήματα, με πολλή συγκίνηση και ένα διευρυμένο reunion του μπασκετικού ΠΑΟΚ που μόνο αναμνήσεις και χαμόγελα έφερε στα πρόσωπα όλων.

Οι συμπαίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν εκεί. Οι προπονητές του, οι συνεργάτες του από τα χρόνια που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, αλλά και αργότερα, όταν υπηρέτησε από διαφορετικές θέσεις την ομάδα!

Ήταν εκεί όμως και όλοι οι πρόεδροι! Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ήταν εκεί και όλοι μαζί. Ήταν κι αυτό ένα από τα ηχηρά μηνύματα της βραδιάς, που είχε κεντρικό πρόσωπο, από την αρχή ως το τέλος τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Και με τους εξ αποστάσεως… καλεσμένους να κλέβουν την παράσταση, σε ένα πολύ όμορφο πεντάλεπτο, σε ένα από τα πιο δυνατά σημεία της βραδιάς.

Διαβάστε ακόμη...