Πέντε αθλητές του ΠΑΟΚ στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου!

Σπουδαία διάκριση για τα παιδιά των ακαδημιών.
Πηγή: paok24.com
Πέντε αθλητές του ΠΑΟΚ στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η οποία νίκησε τη Γαλλία με 74-63 στον μεγάλο τελικό, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Μακάο της Κίνας.

Πρόκειται για μια τεράστια διάκριση για την Ελλάδα και το μπάσκετ της, που εκπροσωπήθηκε απολύτως επάξια από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Η πορεία έως τον τελικό ξεκίνησε με νίκη με 61-47 επί της Τουρκίας, με 90-51 επί της Βουλγαρία, ήττα με 83-87 από την Κίνα 2 και επικράτηση με 69-46 επί της Κύπρου, περνώντας  τον όμιλο την πρώτη θέση. Στα προημιτελικά ήρθε η νίκη με 76-69 επί της Κίνας 1, ενώ στον ημιτελικό η ομάδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης επικράτησε της Σερβίας με 58-41.

Ανάμεσά τους συμμετείχαν πέντε αθλητές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιηθηκε Μακάο! Ο λόγος για τους αθλητές του PAOK Junior Basketball Program, Σταύρο Καρπούζη, Παναγιώτη Λέφα, Χρήστο Μανθόπουλο, Χρήστο Πέργουλη και Βαγγέλη Γιαννάτο!

 

Διαβάστε ακόμη...