Καντσελιέρι: «Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και τελειώνει με την άμυνα»

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι στις δηλώσεις του μετά την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Πόρτο μίλησε για τη νοοτροπία του «Δικεφάλου», για την έμφαση που δίνει στην άμυνα, για τον κόσμο της ομάδας και για το περιστατικό με τον Κρούζερ μεταξύ άλλων.
Καντσελιέρι: «Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και τελειώνει με την άμυνα»
Photo Credits: @PAOK BC

Μία ακόμη πολύτιμη νίκη πήρε το βράδυ της Τετάρτης (16/10) ο ΠΑΟΚ mateco επικράτησε με 89-70 επί της Πόρτο για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι αναφέρθηκε στα σκαμπανεβάσματα που πιθανόν να προκύψουν στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και τα όσα έγιναν στον αγώνα, υπογραμμίζοντας πως πρέπει όλοι να παραμείνουν ταπεινοί στη διάρκεια της χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Για όσους είναι από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι έκπληξη το τι είναι ο ΠΑΟΚ και τι αντιπροσωπεύει. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δείξαμε τον ενθουσιασμό των παικτών σε συνδυασμό με την κερκίδα».

Για το αν έγινε σοφότερος από την εξέλιξη του αγώνα:

«Πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι αλλάζει τα σχήματα για να δώσεις διαφορετικά στοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος που δοκίμασα διάφορα σχήματα με περισσότερα γκαρντ ή περισσότερους ψηλούς. Τα σκαμπανεβάσματα είναι πιθανό να συμβούν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί μπορεί να συμβεί. Πιστεύω ότι η ομάδα δίνει από την αρχή της σεζόν το 100%. Είμαστε σε διαδικασία που δουλεύουμε κάθε μέρα και γνωριζόμαστε καλύτερα με τους παίκτες».

Για το αν η νοοτροπία που θέλει να περάσει στους παίκτες είναι αυτή που είδαμε σήμερα:

«Με ενδιαφέρει οι παίκτες να τα κάνουν όλα σωστά στην άμυνα. O Περσίδης είναι ένας τύπος που αγαπώ. Μάχεται για κάθε μπάλα. Αν με την επιθετική παρουσία των παικτών ήμουν το ίδιο έξαλλος, τότε ο Χέντερσον δεν θα έπαιζε… καθόλου».

Για το αν η ομάδα θα βγάλει την ίδια ένταση στο επόμενο ματς:

«Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τις ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Το βασικό είναι να μην δώσουμε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι. Η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι εστιασμένη στο μυαλό. Θέλουμε να λειτουργήσουμε με όση περισσότερη ενέργεια έχουμε».

Για το πώς περιμένει την εξέλιξη του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν:

«Είναι βασικό να παραμείνουμε ταπεινοί αν θέλουμε να κάνουμε μια καλή σεζόν. Η εικόνα που είχε η ομάδα ήταν καλή για να πάρει διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να την εξελίξει, αυτό δείχνει ποιοι είμαστε. Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει για να βελτιωθεί».

 

Πηγή: forzaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...