ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ξεκίνησε το πολύπαθο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει αδιάλειπτα ο ΠΑΟΚ από το 2010.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Photo Credits: @acpaok

Τα τελευταία χρόνια η πορεία της ομάδας μας δεν συνάδει με την ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου.

Εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού που έχουν μπάτζετ τα οποία δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε, θα έπρεπε να έχουμε καπαρωμένη θέση στην τετράδα ή τουλάχιστον να εξασφαλίζαμε την έξοδο μας στα Ευρωπαικά κύπελλα.

Στην ουσία έχουμε να ανταγωνιστούμε γειτονιές της Αθήνας, που δημιουργούν ομάδες με χρόνο ζωής λίγα χρόνια και μετά διαλύονται, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Έχω εκφράσει την προσωπική μου αντίθεση, στην παρουσία στον πάγκο της ομάδας, του γιου του εφόρου, πρώτα για ηθικούς λόγους και δευτερευόντως για τα αποτελέσματα του.

Δεν αμφισβητώ το ΠΑΟΚτσηδιλικι τους και αναγνωρίζω την πολυετή προσφορά του εφόρου Βασίλη Αγγελίδη. 

Δεν γίνεται όμως, αγαπητέ πρόεδρε Κατσαρή, να τοποθετείς στην άκρη του πάγκου, κάποιον μικρότερο των 30 ετών, με μόνο εφόδιο την παρουσία του στα τμήματα υποδομής του τμήματος και με μηδενική εμπειρία σε ομάδα ενηλίκων, εξαιτίας της συγγενικής του σχέσης με τον έφορο.

Πέρα από την ηθική διάσταση του θέματος, έρχονται και τα αποτελέσματα να αποδείξουν την λανθασμένη επιλογή.

Πάμε τώρα να δούμε το νέο πρωτάθλημα, που με άλλες ομάδες έπρεπε να ξεκινήσει και με άλλες αρχίζει.     

Στην περσινή σεζόν, ξεκίνησαν 12 σύλλογοι, αλλά την τρίτη αγωνιστική αποχώρησαν τα Χανιά. Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με 11 ομάδες και στο τέλος του, υποβιβάστηκε ο Αθηναικός.

Την άνοδο από την Α2 κέρδισαν ο Παναθλητικός Συκεών και ο Αμύντας.

Πριν την φετινή έναρξη όμως, τρείς ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή ή παραιτήθηκαν.

Μιλάμε για τις Αθηναικές Εύνικο και Ελευθερία Μοσχάτου, καθώς και την Νίκη Λευκάδας.

Οι δύο από τις τρεις θέσεις καλύφθηκαν με wild card από την ομοσπονδία, με τους Πανσερραικό και τον περσινό υποβιβασμένο Αθηναικό !!!,  να καταλαμβάνουν τις δυο κενές θέσεις. Η τρίτη δεν αναπληρώθηκε, έτσι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 11 συλλόγους.

Γεωγραφικά τα πράγματα είναι καλύτερα για μας φέτος, καθώς πέρα από τις έξι ομάδες του λεκανοπεδίου, συμμετέχουν εκτός από μας, οι Παναθλητικός Συκεών, ο Νέος Ηρακλής Θες/νίκης, τα Γιάννινα και ο Πανσερραικός. 

Στο ρόστερ μας υπάρχει λίγο περισσότερη εμπειρία από πέρσι, όσο αφορά τις Ελληνίδες αθλήτριες, ενώ σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν την αποτελεσματικότητα της ομάδας οι τρείς ξένες, οι Αμερικανίδες Τρόνγκ [με καταγωγή από το Βιετνάμ], Χόμπι και Μπρουνέλ.

Ανανέωσαν από πέρσι οι Σταματάκη, Μυλωνάκη, Κουμαντσιώτου και Κ. Μιχαηλίδου ενώ αποκτήθηκαν οι Γιαννούδη, Σάββα, Ε. Μιχαηλίδου και Πράπα.

Την ομάδα θα στηρίξουν και οι μικρότερες Ζορμπαλά, Ψαρρά, Τόγια και Σταμπουλίδου.

Ερωτηματικό αποτελεί η Κιολέογλου , την ανανέωση του συμβολαίου της οποίας, ανακοίνωσε ο Α.Σ., αλλά δεν δηλώθηκε στο ρόστερ.

Γνωρίζω ότι η αθλήτρια υποβλήθηκε σε επέμβαση χιαστών τον Δεκέμβριο του 2023.

Το να έχουμε ενημέρωση από τον ερασιτέχνη, είναι μάλλον πολυτέλεια, όπως συμβαίνει δυστυχώς, σε όλα τα τμήματα που τελούν υπό την αιγίδα του. 

Η υπόθεση τίτλος είναι ξεκάθαρα υπόθεση των γαβροβάζελων, ο Αθηναικός επένδυσε πολλά χρήματα και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την τρίτη θέση, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι πολλοί σύλλογοι κλατάρουν οικονομικά τον Δεκέμβριο, οι ξένες παίκτριες τούς εγκαταλείπουν και ακολουθεί ένα πρωτάθλημα με διαφορετικούς αγωνιστικούς όρους.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-Αθηναικός 84-71
Γιάννινα-Πρωτέας Βούλας 58-37
Ν. Ηρακλης-Παναθλητικός Συκεών  71-99
Αμύντας-Εσπερίδες Καλλιθέας  72-69
ΠΑΟΚ-Πανσερραικός 65-55
Ρεπό ο Παναθηναικός.

Θα σας κρατάω ενήμερους για τα αποτελέσματα και την βαθμολογία.

Εύχομαι αγωνιστικές επιτυχίες στην ομάδα μας και μακριά από τραυματισμούς.

Παντού και πάντα μόνο ΠΑΟΚ.


Αρθρογράφος: Cylon-4

Διαβάστε ακόμη...