Η αποτίμηση των φιλικών του ΠΑΟΚ: Με πρώτο σκόρερ τον Χέντερσον

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων που είχε ανακοινώσει, έχοντας στο φινάλε μοιρασιά στον απολογισμό με τρεις νίκες και τρεις ήττες.
Πηγή: sdna.gr
Η αποτίμηση των φιλικών του ΠΑΟΚ: Με πρώτο σκόρερ τον Χέντερσον
Photo Credits: @PAOK BC

Στις 17 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι δίνει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν στην Αττάλεια της Τουρκίας, αντιμετωπίζοντας για τα προκριματικά του Basketball Champions League αρχικά τον νικητή του Καλεντόνια Γουόντερερς - Οραντέα. Και εφόσον προκριθεί, θα παίξει στον τελικό (21/9) απέναντι στη Σολέ ή μία εκ των Πετκίμσπορ - Ντεν Μπος. Δεν αποκλείεται έως τότε να κλείσει ακόμα ένα τελευταίο φιλικό ματς, που θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε.

Στα προηγούμενα έξι φιλικά πάντως, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα δύο φορές την (κατώτερη ποιοτικά) TFT Σκοπίων με 103-74 και 109-70. Στη συνέχεια έπαιξε στην Αττική, χάνοντας από το Μαρούσι (95-77) και επικρατώντας του Λαυρίου με 82-56. Στο τουρνουά του Κάλιαρι στην Ιταλία γνώρισε δύο ήττες από τις πιο δυνατές Ντινάμο Σάσαρι (83-70) και Γκραν Κανάρια (78-70).

Σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια ο Σέντρικ Χέντερσον -δεν έπαιξε σε ένα- ξεχώρισε επιθετικά με 13,8 πόντους κατά μέσο όρο, πετυχαίνοντας συνολικά 16 τρίποντα (3,2 μ.ο.). Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ (το θεωρητικά καλό όνομα της ομάδας)  ακολούθησε με 11,6 πόντους, ενώ ο Τζέικ Φόρεστερ, που ξεκίνησε εντυπωσιακά στα δύο πρώτα φιλικά με τους αδύναμους Σκοπιανούς, είχε 10,6 πόντους. Σαβάρ Ρέινολντς, Ρόκι Κρούζερ, Κώστας Παπαδάκης και Νίκος Περσίδης κινήθηκαν κοντά στους 8 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ λίγο πιο χαμηλά έμειναν ΝτεΒόντε Άπσον και Δημήτρης Κατσίβελης.

Δείτε αναλυτικά την αριθμητική εικόνα στα φιλικά και τους πόντους των δέκα παικτών που αναμένεται να έχει στο ροτέισον ο Μάσιμο Καντσελιέρι…

Αναλυτικός πίνακας με τους πόντους στα φιλικά των δέκα παικτών στο ροτέισον του μπάσκετ ανδρών του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @SDNA

Διαβάστε ακόμη...